Özel sağlık sigortası, sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştıran ve tedavi masraflarını karşılayarak ekonomik anlamda güvence sağlayan bir sigorta ürünüdür. Kapsamı hayli geniş olan ve kişilere özel hale getirilen bu sağlık ürünü, en çok merak edilen sigorta türleri arasında sayılmaktadır.
Hazırladığımız bu yazıda; özel sağlık sigortası hakkında merak edilen tüm başlıkları açıklamaya çalıştık. İçeriği okuduktan sonra özel sağlık sigortası teminatları, teminat dışı durumlar, ek teminat seçenekleri, yaş sınırı, bekleme süresi, ömür boyu yenileme garantisi ve poliçe fiyatları hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz. Gerekli detayları öğrendikten sonra özel sağlık sigortası sorgulama ekranından formu doldurabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?
Özel sağlık sigortası genel şartlar kapsamında belirlenen durumlar dahilinde yer alan sağlık sorunlarına karşı teminat sağlamaktadır. Poliçe kapsamında yer alan risk durumlarının neden olacağı tedavi masraflarını karşılayan ve ayrıcalıklı sağlık hizmetleri alınmasına olanak sağlayan bu ürün; seçilen teminat seçenekleri ile kişilere uygun hale de getirilebilmektedir.
Özel sağlık sigortasının temelde sunduğu iki ana teminat seçeneği bulunmaktadır. Bunlar;
Olmak üzere iki başlık altında incelenir. İçeriklerine göre düzenlenen bu teminat seçenekleri, limitlerine göre de fark gösterir.
Yatarak tedavi teminatı, genel olarak tüm özel sağlık poliçelerinde limitsizdir. Ancak ayakta tedavi teminatı, bir poliçe dönemi içerisinde 8 ya da 10 defa kullanılabilir. Üstelik, tek başına ayakta tedavi teminatı alma şansı yoktur.
Özel sağlık sigortaları kapsamında sigorta şirketlerinin sunduğu teminat seçenekleri şunlardır:
- Rutin doktor kontrolleri
- Tanı ve teşhis.
- Tahlil ve tetkik masrafları.
- Röntgen ve tomografi giderleri.
- Laboratuvar işlemleri.
- Küçük müdahale gerektiren işlemler.
- Aşı, pansuman ve kırık – çıkık tedavisi için gereken ödemeler.
Hastanede en az 24 saat kalmayı gerektiren durumlar ise yatarak tedavi teminatı kapsamına girmektedir. Özel sağlık sigortası yatarak tedavi teminatına giren durumlar ise şu şekildedir:
- Cerrahi müdahale ve sonrasında gerekli olan işlemler.
- Yoğun bakım masrafları.
- Oda, yemek ve refakatçi masrafları.
- Kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz için gereken masraflar.
- Suni uzuv temini.
- Acil durum giderleri.
Özel sağlık sigortası teminatları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz; Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Ek Teminatları Nelerdir?
Özel sağlık sigortası kapsamında yer alan ana teminatlar yanında, ek teminat seçenekleri de sunulmaktadır. Ana teminatlar, her sigorta şirketinde aynı olabilirken; ek teminat seçenekleri, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Üstelik her sigorta şirketinin kendine özgü teminat modelleri olabilmektedir.
Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu hakkında bilgi almak isterseniz göz atabilirsiniz.
Sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte, özel sağlık sigortası kapsamında sunulan ek teminat seçenekleri şu şekildedir:
- Doğum ve hamilelik teminatı.
- Check – up hizmeti.
- Acil yardım hizmetleri.
- Ambulans hizmeti.
- Diyetisyen hizmeti.
- Yurt dışı teminatı.
- Evde bakım hizmeti.
- Diş bakımı.
- Psikolojik destek.
- Cilt sorunları için tedavi.
Özel sağlık sigortasının karşıladığı tüm durumları Özel Sağlık Sigortasının Karşıladığı Durumlar Neler?Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Durumlar Hangileridir?
Özel sağlık sigortası, oldukça geniş teminat seçenekleri sunan bir sigorta ürünüdür. Ek teminat seçenekleri ile de kişilere özel hale getirilebilen poliçeler ile kapsamlı poliçeler hazırlanabilir. Ancak bu kadar geniş kapsamlı olmasının yanında, poliçe kapsamına girmeyen teminat dışı durumlar da bulunmaktadır.
Özel sağlık sigortası kapsam dışı durumlar, genel olarak geçmişten gelen ya da poliçe başlamadan önce teşhis konulan hastalıklardan oluşur. Bunun yanında, poliçe kapsamında hiçbir şekilde karşılanmayan sağlık sorunları da vardır. Genel olarak tüm sigorta şirketlerinde geçerli olan özel sağlık sigortası kapsam dışı durumlar, şu şekilde belirlenmiştir:
- Poliçe başlangıç tarihinden önce teşhisi konan hastalıklar.
- Genetik hastalıklar.
- Doğuştan gelen hastalıklar.
- Alerji testleri.
- Göz rahatsızlıkların tedavileri.
- HIV ve AIDS.
- Kısırlık tedavisi.
- Psikiyatrik ya da psikolojik rahatsızlıklar.
- Skolyoz tedavisi.
- Tıbbi nedenler dışında yapılan kürtaj.
- Varis tedavileri.
Özel sağlık sigortasının kapsamına girmeyen durumları Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir?Yazımızda bulabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Tüp Bebek Tedavisi Var Mıdır?
Özel sağlık sigortası kapsamında, tüp bebek ile ilgili herhangi bir tedavi için güvence sağlanmamaktadır. Anne ve baba olmak isteyen sigortalıların en çok merak ettiği konulardan biri de özel sağlık sigortasının tüp bebek tedavilerinin karşılanıp karşılanmadığıdır. Ancak tüp bebek tedavisinde, özel sağlık sigortası imkanlarından yararlanılmamaktadır.
Detaylı bilgi için: Özel sağlık sigortası tüp bebeği karşılıyormu?
Şu an için ülkemizde, yalnızca Anadolu Sigorta bünyesinde tüp bebek tedavisine karşı teminat sunulmaktadır. Ancak sigorta şirketi, tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü üzerinden tüp bebek tedavisi için gerekli olacak masrafları karşılamaktadır. Tüp bebek tedavisine karşı teminat sağlanması için anne adayının herhangi bir kronik rahatsızlığının olmaması ve bebeğin sağlığını etkileyecek bir sağlık sorununun bulunmaması gerekir.
Bunun yanı sıra, tüp bebek tedavisi için gerekli olacak masraflar SGK üzerinden de karşılanmaktadır. Genel sağlık sigortası 5 senedir aktif olan ya da eşi dolayısıyla sigorta kapsamında yer alan anne adayları, SGK desteği ile tüp bebek tedavisi alabilirler. Bunun için anne adaylarının henüz bir bebek sahibi olmaması ve 23 – 38 yaşları arasında olması gerekmektedir.
Sağlık sigortası tüp bebek tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak içinSağlık Sigortasında Tüp Bebek Tedavisi Nedir, Neleri Kapsar? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Yaş Sınırı Kaçtır?
Özel sağlık sigortası için sigorta şirketleri, farklı şekillerde yaş sınırları belirlemiştir. Genel bir ifadeyle 18 ile 60 yaş arasında yer alan tüm katılımcılar, özel sağlık sigortası kapsamına dahil edilebilmektedir. Bunun yanında, 18 yaş altı çocuklar ise anne – babalarının var olan sigorta poliçelerine dahil edilebilirler ya da ebeveynleri ile poliçe kapsamına alınabilirler.
Sigorta şirketleri, özel durumlar kapsamında yaş sınırlarında esnemeler yapabilmektedir. Ancak düzenlemeler sonucu belirlenen özel sağlık sigortası şirketlerinin yaş sınırları şu şekildedir:
- Ak Sigorta :0 – 60 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Allianz Sigorta :6 – 64 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Demir Hayat Sigorta :0 – 60 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Groupama Sigorta :0 – 65 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Güneş Sigorta :15 günlük – 59 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Mapfre Sigorta :14 günlük – 60 yaş arası için poliçe hazırlar.
- Ray Sigorta :8 – 64 yaş arası için poliçe hazırlar.
Özel sağlık sigortası yaş sınırlarına dair detaylara Özel Sağlık Sigortası Kaç Yaşına Kadar Yapılıyor? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?
Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan avantajlardan biri olan ömür boyu yenileme garantisi, hemen hemen her sigorta şirketinin sunduğu bir hizmettir. Poliçesini düzenli olarak yenileyen ve prim ödemelerini aksatmadan yapan sigortalılar için hazırlanan bu uygulama ile ek prim ödemesi yapılmadan poliçe yenilenebilmektedir.
Hem sigortalı, hem de sigorta şirketi için önemli bir avantaj olan ömür boyu yenileme garantisi, farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Ömür boyu yenileme garantisine hak kazanan sigortalılar, tüm hayatları boyunca ek prim ödemesi yapmadan poliçelerini yenileyebilirler. Sistemde genel olarak, en az 3 yıl kalan sigortalılar için sunulan bu hizmet ile önemli oranda tasarruf ve fayda sağlanabilmektedir.
Sigorta şirketi, 3 yıllık devamlılığın sonunda sigortalı hakkında gereken değerlendirmeleri yapmakta ve yeni bir teklif hazırlamaktadır. Değerlendirme aşamasında, sigortalının hastalık geçmişi ya da prim ödemesi gibi durumlar göz önünde bulundurulmaktadır.
Özel sağlık sigortasında ömür boyu yenileme garantisi avantajı hakkında bilgi almak isterseniz; Özel Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?
Özel sağlık sigortası bekleme süresi, sigorta şirketleri tarafından düzenlenen ve belirli hastalıkların tedavisinde sunulan teminatların aktif olması için tamamlanması gereken süredir. Bekleme süresi, sigorta şirketlerinin standartlarına göre değişebilir ancak genel olarak 6 ay ile 12 ay arasında değişmektedir.
Özel sağlık sigortasında; tiroit, göz tansiyonu, katarakt, fıtık, skolyoz, varis, safra kesesi rahatsızlıkları, burun ve geniz eti rahatsızlıkları, kanser gibi hastalıkların tedavisinde teminat sağlanması için bekleme süresi tamamlanmalıdır.
Bunun yanında, bazı özel durumlarda bekleme süresi göz ardı edilebilmektedir. Sigorta şirketlerinin bir kısmı, acil durumlar kapsamına giren sağlık sorunlarında, bekleme süresi şartını aramadan tedavileri karşılamaktadır. Ancak bu işlemi uygulayan sigorta şirketi sayısı, oldukça azdır. Bu nedenle, doğru bilgi almak adına işlem yapılan sigorta şirketi ile görüşme sağlamak gerekmektedir.
Özel sağlık sigortası bekleme süresi hakkında tüm detayları Özel (Bireysel) Sağlık Sigortası Bekleme Süresiyazımızdan öğrenebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Nedir?
Özel sağlık sigortası, doğum masraflarına karşı teminat sağlamaktadır. Doğum teminatlı özel sağlık sigortası ile anne adayları ve bebeklerin sağlıkları güvence altına alınabilir. Hamilelik süresince ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri, özel sağlık sigortası doğum teminatı ile kolayca alınabilir ve masrafların yükü büyük oranda azalır.
Özel sağlık sigortasında sunulan doğum teminatının sunduğu hizmetler ve ürün kapsamı, her sigorta şirketinde farklı olabilir. Genel olarak, tüm sigorta şirketlerinde yer alan teminat seçenekleri ise şöyledir:
- Rutin doktor kontrolleri.
- Gebeliğe bağlı komplikasyonlar.
- İlaç temini.
- Laboratuvar işlemleri.
- Normal ya da sezaryen doğum.
- Gebelik için gereken muayeneler.
- Tetkik ve tahlil işlemleri.
Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan doğum teminatının sağladığı olanaklardan yararlanabilmek için belirli bir bekleme süresinin tamamlanması gerekir. Bu bekleme süresi tamamlandıktan sonra teminat kapsamında sağlık hizmetleri alınabilir ve masraflar, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Hamileyken alınabilen bekleme süresiz doğum teminatları, özel sağlık sigortası poliçesi üzerinden başlatılamaz.
Doğum teminatlı özel sağlık sigortası hakkında tüm detayları Doğum İçin Özel Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı Mı?Yazımız üzerinden keşfedebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Anlaşmalı Sağlık Kurumları Nelerdir?
Özel sağlık sigortası ile pek çok özel sağlık kurumunda ücretsiz ya da uygun fiyatlarda tedavi görebilme şansı doğmaktadır. Kaliteli ve ayrıcalıklı olarak sağlık hizmetlerine ulaşmak ve özel sağlık kurumlarında, tercih edilen doktor ya da hastanelerde hizmet almak için özel sağlık sigortası poliçesi başlatılabilmektedir.
Sigorta şirketlerinin özel sağlık sigortası kapsamında hizmet alabilmek için anlaşma sağladığı sağlık kurumları, birbirinden farklıdır. Bu nedenle, sigorta poliçesi başlatmadan önce sigorta şirketinin anlaşmalı kurumlar listesini öğrenmekte fayda olacaktır.
Özel sağlık sigortası kapsamında hizmet alabilmek için hangi hastaneleri tercih etmek gerektiğini Özel Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerli? yazımızda detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıldır?
Özel sağlık sigortası fiyatları, pek çok değişken üzerinden belirlenir ve bu nedenle, her aday için farklı sonuçlar çıkabilmektedir. Sigorta şirketleri fiyat belirlemesi yaparken, poliçede yer alan ek teminat seçenekleri ve sigorta kapsamına alınacak kişinin özellikleri üzerinden hesaplama yapmaktadır.
Sigorta poliçesinde yer alan ana teminatların yanında ek teminat seçenekleri de poliçe fiyatlarını etkilemektedir. Poliçeye dahil olan doğum teminatı, yurt dışı teminatı, diş bakım hizmetleri gibi ek teminatlar seçenekleri, sigorta primlerini artırabilmektedir.
Özel sağlık sigortası fiyatları belirlenirken sigorta şirketleri, şu durumlara dikkat etmektedir:
- Adayın yaşı ve cinsiyeti.
- Adayın medeni durumu.
- Adayın sağlık durumu.
- Adayın geçmişten gelen rahatsızlıkları.
- Adayın kronik rahatsızlıkları.
- Adayın yaşadığı şehir.
- Sigorta şirketinin standartları.
- Sigorta şirketinin anlaşmalı kurumlar listesi.
- Poliçe kapsamına eklenen teminatlar.
Özel sağlık sigortası fiyatlarına dair detayları öğrenmek için 2020 Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Ortalama Ne Kadar?Yazımıza göz atabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?
Özel sağlık sigortası poliçesi almak için sigorta şirketlerinin acenteleri, web siteleri ya da çağrı merkezleri kullanılabilir. Bunun yanında, online platformlar üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde de sigorta poliçesi alınabilmektedir.
Sigorta Dünyası üzerinden özel sağlık sigortası için fiyat teklifi alabilir ve farklı sigorta şirketlerinin ürünlerini karşılaştırarak en uygun olanı bulabilirsiniz. Web sitemizden ücretsiz sorgulama başlatarak en kısa sürede teklif alabilir ve onay vermeniz halinde poliçe alma işlemlerini başlatabilirsiniz. Bunun yanında 7 / 24 hizmet veren çağrı merkezimizden sağlık uzmanlarımıza ulaşabilir ve poliçe detaylarını öğrenebilirsiniz.