Türkiye, tüp bebek tedavisinin en fazla yapıldığı ülkeler arasında ilk 10 sıralamasında yer almaktadır. Ancak tüp bebek uygulamalarından SGK desteği azaltıldığından bu yana tedavi sayılarından büyük oranda azalma görülmüştür.
Tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen anne – baba adaylarının merak ettiği noktaların en başında, sağlık sigortasının bu tedavi kapsamında teminat sağlayıp sağlamadığı gelmektedir. Sağlık sigortası ürünlerinden tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi ile tüp bebek teminatı almak mümkündür. Peki, özel sağlık sigortası poliçesi kapsamına tüp bebek tedavisi eklenebilir mi?
Hazırladığımız yazımızda özel sağlık sigortası kapsamında karşılanan tüp bebek tedavisine dair detayların yanında, bu sağlık sigortası kapsamına giren durumlar ve içerikleri hakkında da bilgiler vermeye çalıştık.
Özel Sağlık Sigortasında Tüp Bebek Tedavisi Var Mı?
Tüp bebek tedavisi seçeneğini değerlendirmek isteyen anne – baba adayları tedavi için gereken masrafları kolayca karşılamanın çeşitli yöntemlerini araştırırlar. Bu yöntemlerden biri olan özel sağlık sigortası poliçesi, hem avantajları hem de kapsadığı geniş teminat seçenekleri ile oldukça caziptir. Ancak özel sağlık sigortası , tüp bebek ile ilgili herhangi bir tedavi için güvence sağlamamakta ve tedavi masraflarını karşılamamaktadır. Aynı zamanda, doğum kontrol yöntemleri ya da kısırlık ile ilgili her tür tedaviler, teminat dışı olarak değerlendirilmektedir.
Tüp bebek tedavisi, özel sağlık sigortası kapsamında yer almaz. Bunun yerine adaylar, tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneğini tercih edebilirler. Şu an için ülkemizde, sadece tek bir sigorta şirketi, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında tüp bebek tedavisi masraflarını karşılamaktadır. Bu sigorta şirketi Anadolu Sigorta’dır. Anadolu Sigorta dışında tamamlayıcı sağlık sigortası yapan şirketler, bu sigorta kapsamında tüp bebek tedavisine yer vermezler.
Anadolu Sigorta’nın tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü hakkında bilgi almak isterseniz; Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?Yazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası yanında tüp bebek tedavisi için gereken masrafları karşılamada SGK’dan destek alınabilmektedir. Genel sağlık sigortası en az 5 yıl aktif olan ya da eşi üzerinden sigortalı olan 23 ile 38 yaş arasındaki kadınlar, henüz çocuk sahibi olmamışlarsa; SGK yardımı ile tüp bebek tedavisi masraflarını karşılayabilirler.
Tüm bunların yanı sıra, hem SGK hem de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşılanan tüp bebek tedavisinde; anne adayının herhangi bir kronik rahatsızlığı ya da çocuk için engel teşkil edecek bir hastalığının bulunmaması gerekmektedir.
Sağlık sigortası tüp bebek tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak içinSağlık Sigortasında Tüp Bebek Tedavisi Nedir, Neleri Kapsar? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Kapsamında Yer Alan Teminatlar Nelerdir?
Özel sağlık sigortası, her ne kadar tüp bebek tedavisini karşılamasa da, oldukça geniş kapsamda teminat oluşturmakta ve güvence sağlamaktadır. Poliçe kapsamında yer alan teminatlar ve limitler dahilinde güvence altına alınan tedavi masrafları ile özel sağlık sigortası, sağlık gibi önemli bir konu için koruma sağlarken bütçenin sarsılmasını da engellemektedir.
Özel sağlık sigortası teminatları, sigorta şirketlerinin standartları ya da sigortalının ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Ancak genel olarak iki ana teminat başlığı altında hizmet vermektedir. Bu teminatlar, hastanede kalış sürelerine göre isimlendirilmektedir. Hastanede en az 24 saat kalmayı gerektiren durumlar için yatarak tedavi teminatı kapsamında güvence sağlanır. Ayakta tedavi teminatı ise 24 saatten az süren ve hastanede kalmayı gerektirmeyen durumları kapsamaktadır.
Özel sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı kapsamına giren durumlar şunlardır:
- Muayene.
- Tahlil.
- Röntgen.
- Görüntüleme.
- Laboratuvar hizmetleri.
- Aşı.
- Pansuman.
- İlaç temini.
- Fizik tedavi.
- Kırık – çıkık tedavisi.
Özel sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı ise şu durumları karşılamaktadır:
- Ameliyat ve ameliyat sonrası gerekli olan tedaviler.
- Oda, yemek ve refakatçi ihtiyaçları.
- Yoğun bakım.
- Küçük müdahale.
- Tıbbi cihaz.
- Suni uzuv.
- Kemoterapi.
- Radyoterapi.
- Diyaliz.
Özel sağlık sigortası teminatları ve özellikleri hakkında detaylı bilgilere Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Kapsamına Girmeyen Durumlar Nelerdir?
Özel sağlık sigortası, oldukça fazla ve geniş kapsamlı teminatlar hazırlayarak sigortalılar için en iyi sağlık hizmetlerinin alınmasını sağlamaktadır. Ancak bazı durumlar için bu sigorta poliçesi geçerli olmaz ve sağlık sorunlarına dair masraflar, kişilerin sorumluluğunda olur.
Özel sağlık sigortası poliçesi tarafından karşılanmayan durumlar, genel olarak sigorta şirketleri standartlarına göre belirlenir. Ama bazı durumlar için sigorta sahibinin ihtiyaç ve tercihlerine göre değerlendirme de yapılabilmektedir. Bunun yanında, özel sağlık sigortası genel şartlarına göre belirlenen kapsam dışı durumlar ise değiştirilemez. Genel şartlar kapsamında sigorta poliçesi kapsamına girmeyen durumlar şu şekilde açıklanabilir:
- Doğuştan gelen hastalıklar.
- Poliçe başlamadan önce olan hastalıklar.
- Uyuşturucu madde kullanımı kaynaklı hastalıklar.
- SGK kapsamında kabul edilmeyen hastalıklar.
- Estetik amaçla yapılan tedavi ya da cerrahi operasyonlar.
- İntihara teşebbüs sonucu oluşan hastalıklar.
- Diş tedavisi.
- Lens ya da gözlük camı gibi ihtiyaçlar.
- Anlaşmalı sağlık kurumları haricinde bir kurumda alınan tedaviler.
Özel sağlık sigortası kapsam dışı kalan durumlara dair bilgileri Özel Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir?Yazımızda bulabilirsiniz.
Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılır Mı?
Özel sağlık sigortası, kaza ya da hastalık gibi sağlık sorunlarına neden olacak durumlar için teminat sağlamaktadır. Bu sigorta kapsamında en çok merak edilen sorulardan biri de hamileyken yapılıp yapılmadığıdır. Özel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı sunulmaktadır. Ancak hamilelik başlamışsa, durum değişebilir ve seçenekler sınırlanır.
Sigorta şirketleri, doğum sigortası yaptırmak isteyen adayları için belirli bir bekleme süresi şartı koymaktadır. Ancak bazı sigorta şirketleri, hamilelik sigortası başlatmak için bekleme süresine gerek duymaz. Aynı zamanda bu sigorta şirketlerinin şartları ve poliçe bedelleri de farklı olmaktadır.
Sigorta şirketleri, kendilerine sağlık harcamaları için talepte çok fazla bulunmayacak adayların başvurularını değerlendirmek isterler. Anne adayları ise bu grupta yer almaz, çünkü düzenli olarak doktor kontrolleri ve tedavi süreçleri olmaktadır. Bu nedenle sigorta şirketleri, hamileler için özel sağlık sigortası poliçesi başlatmamaktadırlar. Bunun yerine bekleme süreli doğum teminatı seçeneği sunmaktadırlar.
Bebek planlaması yapan kişilerin, doğum öncesi ve sonrasında gerekli olacak tedavi masraflarını güvence altına almak için tercih edebileceği 3 farklı yol vardır:
- Özel sağlık sigortası doğum paketi.
- Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi.
- Hamileyken doğum sigortası.
Hamileyken özel sağlık sigortası seçenekleri hakkında bilgi almak isterseniz;Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılır Mı?Yazımızı okuyabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Doğum Teminatı
Doğum teminatı, özel sağlık sigortası kapsamında sunulan ek teminatlar içinde en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Bu teminat, hamilelik ve doğum esnasında oluşabilecek sağlık masraflarına karşı güvence sağlamaktadır.
Özel sağlık sigortası doğum teminatı, hamilelik dönemi boyunca gerekli olan neredeyse tüm tedavi masraflarını karşılamaktadır. Buna rağmen her sigorta şirketi, özel sağlık sigortası doğum teminatı kapsamında farklı ürünler hazırlamaktadır ve adaylar kapsamlı bir araştırma yaparak en uygun seçeneğe ulaşabilirler. Bu aşamada uzman desteği almak da hayli önemlidir. Sigorta Dünyası sağlık uzmanları, doğum teminatına dair sizlere yardımcı olacaklardır.
Özel sağlık sigortası doğum teminatı kapsamında pek çok tedavi olanağı bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde açıklanabilir:
- Rutin doktor kontrolleri.
- Gebelikle ilgili testler.
- Tahlil ve muayeneler.
- Doğum masrafları.
- Gebeliğe bağlı komplikasyonlar.
- Acil ambulans hizmetleri.
Özel sağlık sigortası doğum teminatı hakkında daha fazla detayı Özel Sağlık Sigortası Doğum Paketiyazımızdan öğrenebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?
Özel sağlık sigortası almak için ilk olarak bu ürünü sunan sigorta şirketlerinden fiyat teklifi almak gerekmektedir. Fiyat teklifi almak ise oldukça basit ve hızla yapılabilen bir işlemdir. Özel sağlık sigortası teklifi almak için online platformlar üzerinden başvuru formu doldurularak talep oluşturulabilir.
Özel sağlık sigortası poliçesi başlatmak için teklif alabileceğiniz yerlerden biri de Sigorta Dünyası web sitesidir. Sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama yaparak teklif alabilir, özel sağlık sigortası ürünü hazırlayan tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırabilir ve sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz.
Sigorta Dünyası web sitesi üzerinden ulaşım sağlayabileceğiniz ve teklif alabileceğiniz özel sağlık şirketleri şunlardır:
- Ak Sigorta.
- Allianz Sigorta.
- Anadolu Sigorta.
- Demir Hayat Sigorta.
- Groupama Sigorta.
- Güneş Sigorta.
- Mapfre Sigorta.
- Ray Sigorta.
Bizlerle web sitemiz dışında çağrı merkezimiz üzerinden de 7 / 24 iletişim kurabilir ve sağlık uzmanlarımıza poliçe hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Aynı zamanda uzmanlarımızın önerileri yardımı ile fiyat tekliflerini değerlendirebilir ve uygun poliçeyi hazırlamak adına sağlam adımlar atabilirsiniz.