Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelerde uygun fiyatlarda ya da poliçe kapsamına göre ücretsiz tedavi alınmasını sağlayan bir sağlık sigortası ürünüdür. Sağlık gibi önemli bir konuda güvence sağlaması nedeniyle oldukça merak edilmekte ve seçim yaparken titizlikle davranılması gerekmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, ne kadar erken yapılırsa o kadar avantaj sağlayacak ve sigortalı için verimli olacaktır. Sigorta poliçesi başlatmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında, tamamlayıcı sağlık sigortasının ne zaman başlatılması gerektiği gelmektedir. Sigorta uzmanları, genel olarak erken yaşta başlatılan sigortaların daha sağlıklı ve kapsamlı olacağını, bu nedenle, olabildiğince erken özel sağlık sigortası yaptırılması gerektiğini savunmaktadır. Peki, tamamlayıcı sağlık sigortası hemen başlar mı? Bu sorunun cevabı için yazımızı okuyabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?
Tamamlayıcı sağlık sigortasına dair en çok merak edilen sorulardan biri ne zaman başlayacağıdır. Sigorta poliçesi kapsamında bazı sağlık sorunları ve tedaviler için belirli bekleme süreleri düzenlenmiştir. Bu bekleme süreleri sigorta poliçesinin önemli bir parçasıdır ve sürelere dikkat edilmelidir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının başlama süresi de bu bekleme süresi prosedürlerine göre belirlenir. Genel olarak bir poliçenin aktif olması için 3 aylık süre tamamlanmalıdır.
Yatarak tedavi teminatı kapsamında yer alan tüm sağlık hizmetlerinde, acil ve hayati risk taşıyan durumlar dışında, poliçe üzerinden güvence sağlanabilmesi için 3 aylık bekleme süresinin geçmesi gerekir. Bu süre tamamlandıktan sonra ayakta ya ya da yatarak tedavi teminatı kapsamında yer alan tüm hizmet seçenekleri, tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi üzerinden % 100 karşılanmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi detaylarını öğrenmek oldukça önemlidir. Bu sayede olası risk durumlarından sonra alınması gereken tedavilerde herhangi bir mağduriyet yaşanmaz. Sigorta şirketleri, maddi kayıp yaşamamak adına pek çok hastalık durumu için bekleme süresi şartı koymaktadır. Bekleme süresi gerektiren hastalıklar ya da tedavi seçenekleri, sigorta şirketlerine göre değişebilir. Bu nedenle, sigorta poliçesi başlatmadan önce işlem yapılan sigorta şirketinin şartları incelenmelidir.
Tüm bunların yanında , erken yaşta başlatılan sağlık poliçeleri için belirlenen prim bedelleri, ileri yaşlarda başlatılan poliçelere oranla daha uygun maliyetlerde olabilir. Yaş ilerledikçe, tamamlayıcı sağlık sigortası için ödenmesi gereken prim bedellerinde artış yaşanmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı, ne kadar erken bir sağlık poliçesi başlatılırsa; ekonomik anlamda da avantajlı poliçeler hazırlanabilecektir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasının ne zaman başlayacağına dair detaylara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geçerlilik Süresi
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin geçerlilik süresi 1 yıllık dönemi kapsamaktadır. Her sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü için hizmet sunduğu süre 1 yıldır. Bu poliçe dönemi boyunca kazanılan hakları kaybetmemek için süre tamamlandıktan sonra tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin yenilenmesi gerekir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine dair detayları ve geçerlilik süresini öğrenmek için Sigorta Dünyası sağlık uzmanlarına danışabilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için en iyi poliçe teklifini hazırlayacak ve bir yıllık süre boyunca geniş koruma için hizmet sağlayacaklardır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası muayene sürecine dair detayları öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Muayene Süreci Nasıl? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Başlar mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına iki ana teminat seçeneği sunulmaktadır. Bunlardan biri olan ayakta tedavi teminatı hemen kullanıma başlanabilir. Ancak yatarak tedavi teminatının kullanılabilmesi için sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresinin dolması gerekir.
Bunun yanında bazı sigorta şirketlerinin bekleme süresi prosedürleri bulunmaz. Örneğin Mapfre Sigorta’nın tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi yoktur. Poliçe başlangıç tarihinden itibaren yatarak tedavi teminatı hemen kullanılmaya başlanabilir. Ancak geçmişten gelen ve teşhisi konmuş bir hastalık için teminat sağlanmaz.
Bekleme süresi ile kapsam dışı kalan durumlar birbirinden farklıdır. Bekleme süresi sonunda hastalıklara dair tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır. Bununla birlikte hiçbir şekilde sigorta şirketi tarafından tedavi masrafları karşılanmayan, kapsam dışı hastalıklar bulunmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsam dışı kalan hastalıkları öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü sunan sigorta şirketleri, poliçe kapsamında yer alan yatarak tedavi masraflarını karşılamak için öncelikle belirli bir bekleme süresinin tamamlanması şartını koyarlar. Bu bekleme süresi, genel olarak geç belirti veren hastalıklar ve hamilelik teminatlarına karşı istenmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak sigorta şirketleri 3 aylık bir bekleme süresi şartı aramaktadır. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra sigorta kapsamında yer alan ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatı hizmetleri, hiçbir sorun yaşamadan alınabilmektedir. Bunların yanında, bazı sigorta şirketlerinde herhangi bir şekilde bekleme süresi gerekmeden güvence sağlanmaya başlanmaktadır. Mapfre Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünü, bekleme süresiz hizmet veren sigorta ürünlerinden biridir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi hakkında tüm detaylara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Sigorta Şirketlerine Göre Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süreleri
Tamamlayıcı sağlık sigortası şirketlerinin bekleme süresi kapsamında düzenledikleri zaman aralıkları, birbirinden farklı olabilmektedir. Sigorta şirketlerine göre tamamlayıcı sağlık bekleme süreleri şu şekilde açıklanabilir:
- Ak Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Anadolu Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Doğa Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Groupama Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Güneş Sigorta yatarak tedavi teminatı için 2 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Mapfre Sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi yoktur.
- Ray Sigorta yatarak tedavi teminatı için 1 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Sompo Japan Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Türk Nippon Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Demir Hayat Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- NN Hayat Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
Sizin için en iyi hizmeti sunan sigorta şirketini seçmeden önce En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Şirketi Hangisi? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Gerektiren Hastalıklar
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, başlangıç tarihi itibariyle 3 ayın sonunda bazı hastalıklar için teminat oluşturmaya başlar. Bekleme süresi olarak tanımlanan bu süre tamamlanmadan, bu hastalıklara dair tedavilerin masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi gerektiren hastalıklar şunlardır:
- Her türlü kanser hastalıkları.
- Kalp hastalıkları
- Üriner sistemin taşlı hastalıkları
- Prostat hastalıkları
- Kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz.
- Her türlü fıtık rahatsızlıkları.
- Omuz, omurga ve diz cerrahisi
- Endoskopik işlemler ve artroskopik cerrahi işlemler.
- Safra kesesi ve safra yolu hastalıkları.
- Glokom.
- Katarakt.
- Tiroit hastalıkları.
- Sinüs, geniz eti, sinüzit ve orta kulak cerrahisi.
- Myom, meme ve rahim hastalıkları, yumurtalık, endometriozis, sistosel, rektosel ve rahim sarkması.
- Varis tedavisi.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Ne Zaman Yapılır?
Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi poliçesi başlatmak için en doğru zaman seçmek, adayların planlarına ve sağlık durumlarına göre değişebilmektedir. Bunun yanında uzmanlar, verimli ve etkili poliçeler hazırlamak için hamilelik planlarına başlamadan önce sigorta poliçesi yapmanın faydalı olacağını savunmaktadır.
Pek çok sigorta şirketi, hazırladıkları doğum teminatı için bekleme süresi uygularlar ve bu süre tamamlanmadan, teminat kapsamında sunulan hizmetlere ulaşım sağlanamaz. Anne – baba olmak isteyen sigortalılar çocuk sahibi olmak istediklerinde, doğum sigortası poliçesi başlatmak için sigorta şirketlerinin düzenlediği bekleme süresi prosedürlerini de dikkate almalıdır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi için bekleme süreleri, genel olarak 3 ay ile 6 ay arasında değişmektedir. Bu nedenle anne adayları en az bir sene öncesinden poliçelerine doğum teminatını dahil ederek, en verimli ve hesaplı sağlık poliçeleri hazırlayabilir. Bunun yanında bekleme süresiz doğum teminatı almak da mümkündür. Ancak bu ürünlerin kapsamları dar ve fiyatları ise yükse olmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum paketinin başlatılması gereken zamana dair detayları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Ne Zaman Başlar? Yazımızda bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Bekleme Süresi Nedir?
Hem özel sağlık sigortası ürünlerinde, hem de tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde sigorta şirketleri doğum teminatını aktif hale getirmek için belirli bir bekleme süresinin tamamlanmasını isterler. Planlı gebelikler için bu durum herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Ancak plansız gebeliklerde, doğum teminatı almak için bekleme süresini tamamlamak; sigortalının teminattan yeterli verim almasına engel olacaktır. Genel anlamda, doğum sigortasının aktif olabilmesi için sigorta şirketlerinin belirlediği teminat süresi, şirketten şirkete değişebilmektir. Tamamlayıcı sağlık sigortası için bekleme süresi 3 ile 6 ay arasında belirlenirken, özel sağlık sigortasında bu süre 12 aya kadar uzayabilmektedir.
Bekleme süresi kısa tutulan doğum teminatı hizmeti sunan sigorta şirketleri, anne adayları için daha kullanışlı ve tercih edilebilir olmaktadır. Doğum teminatı bekleme süresi belirlenirken anne adayının son kez adet gördüğü tarih başlangıç tarihi alınarak hesaplama yapılır. Bu şekilde, doğum sigortası yaptırmış olan bir anne adayı, sigorta başlangıç tarihi bir seneyi tamamlamadan hamile kaldığında doğum teminatı kapsamında güvence alamaz.
Doğum teminatında bekleme süresi detaylarını Hamilelik Planında Doğum Sigortasının Önemi Ve Bekleme Süreleri yazımızda bulabilirsiniz.
Bekleme Süresiz Doğum Paketi
Bekleme süresiz doğum paketi, bazı sigorta şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında uyguladığı bir hizmettir. Bunun yanında özel sağlık sigortası kapsamında, bekleme süresiz doğum teminatı alma şansı yoktur.
Sigorta şirketleri genellikle, hamilelikten önce teminatın başlaması için bekleme süresi uygulamasına giderler. Ancak bunun yanında, az da olsa bazı sigorta şirketleri, bekleme süresi olmadan anne adayları için doğum sigortası poliçesi başlatabilirler ve tedavi masraflarını güvence altına alabilirler.
Bekleme süresiz doğum teminatı hizmeti sunan sigorta şirketlerinin fiyatları, diğer şirketlerin ürün kapsamında sunduğu fiyatlara oranla biraz daha yüksek olabilmektedir. Bunun nedeni ise olası bir hamilelik durumunun değil, kesinleşmiş bir hamilelik durumunun söz konusu olmasıdır. Bekleme süresiz doğum teminatı veren sigorta şirketlerinin, standart ürünler sunan şirketlere nazaran kâr elde etme şansı daha düşüktür.
Bekleme süresiz doğum teminatı hakkında merak edilen tüm noktaları Bekleme Süresiz Doğum Sigortası Hangileridir? Yazımızda bulabilirsiniz.
En Uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?
Tamamlayıcı sağlık sigortası için en uygun teklifi almak için izlenebilecek en etkili yol; bu hizmeti sunan sigorta şirketlerini ve ürünlerini karşılaştırmak olmaktadır. Ülkemizde çok sayıda sigorta şirketi, tamamlayıcı sağlık sigortası için poliçe başlatmaktadır. Her bir sigorta şirketini tek tek incelemek ve şirketlerden birer birer fiyat teklifi olmak zor olabilmektedir. Sigorta Dünyası ise onlarca sigorta şirketini hızlı ve kolay bir şekilde karşılaştırmanızı sağlar.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulaması yapabilirsiniz. Sizden istenen bilgileri girerek dolduracağınız başvuru formu ile ücretsiz talep açabilir ve en kısa sürede sigorta şirketlerinin tekliflerini değerlendirme şansı bulabilirsiniz. Aynı zamanda çağrı merkezimiz aracılığıyla sağlık uzmanlarımıza 7 / 24 ulaşım sağlayabilir ve merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz.