Hayatımız boyunca farklı sağlık sorunları ile karşılaşabilir ve hayat kalitemizi düşüren durumlarla baş etmek zorunda kalabiliriz. Bu tür sorunlarla uğraşmamak için devlet tarafından desteklenen önemli bir sağlık ürünü olan tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında, ayakta ve yatarak tedavi teminatları sayesinde en iyi hizmeti alarak hem bütçenizi, hem sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.
Özel hastanelerde sağlık hizmetlerinden daha makul ücretlerle yararlanmak için tamamlayıcı sağlık sigortası, ihtiyacınız olan pek çok hizmete ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu sigorta ürünü sayesinde anlaşmalı olan tüm özel hastanelere gidebilir, isteğiniz sağlık hizmetini kolayca alabilir ve doktor seçimi yapabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Muayene Süreci Nasıl?
Tamamlayıcı sağlık sigortası olanaklarından ve hizmetlerinden yararlanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve SGK güvencesi altında olmak yeterlidir. Bunun yanında kişi sigorta şirketlerine göre değişen yaş kriterlerine uygun olmalıdır. Böylece tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü kolaylıkla yapılabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası muayene süreci ise genel olarak yatarak tedavi teminatı, ayakta tedavi teminatı ve ek teminatlar çerçevesinde belirlenir. Kişiler, öncelikle ihtiyaçlarına bağlı olarak yatarak ya da ayakta tedavi teminatlarından birini ya da ikisini birden seçebilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası muayene sınırı ve limitleri ise düzenlenen poliçeye ve teminatlara göre değişiklik gösterebilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanımı hakkında bilgi almak için Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Nasıl Kullanırım? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?
Tamamlayıcı sağlık sigortası muayene sürecini anlamak için ilk olarak neleri kapsadığını ve hangi hizmetlerden yararlanılabileceğini öğrenmek gerekir. Bu sağlık sigortası, güvence almak isteyen ancak özel sağlık sigortası primlerini yüksek bulan kullanıcılar için önemli bir alternatiftir. Özel sağlık kurumlarında alınan tedavilerin yüklü masrafları, tamamlayıcı sağlık sigortası ile azaltılabilmekte ya da tümüyle karşılanmaktadır.
Temel olarak SGK’nın anlaşmalı olduğu tüm özel sağlık kurumlarında hizmet veren bu ürün ile sigortalılar, sadece 15 TL’lik katılım ücretini ödeyerek sağlık hizmetlerine ulaşabilirler. Geriye kalan tedavi masrafları ise poliçe kapsamındaki teminatlar üzerinden giderilmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasının güvence sağladığı teminat seçenekleri, iki ana teminat üzerinden belirlenir. Bu teminatlar; ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatı olmak üzere gruplandırılmıştır.
- Ayakta tedavi teminatı kapsamında; rutin kontrol, tahlil ve tetkik, ilaç temini, röntgen, fizik tedavi gibi durumlar için geçerlidir. 24 saati aşmayan ve hastanede kalmayı gerektirmeyen durumlar ayakta tedavi teminatı kapsamında karşılanır.
- Yatarak tedavi teminatı ise ameliyat, ameliyat sonrası ihtiyaçlar, yoğun bakım, oda ve yemek masrafları, refakatçi giderleri, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz gibi en az 24 saat hastanede kalmayı gerektiren durumları kapsamaktadır.
- Ana teminat seçenekleri yanında poliçeye ek teminatlar da dahil edilebilmektedir. Ek teminat seçenekleri sigorta şirketlerine göre değişebilir. Ancak genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası ek teminatları kapsamında; doğum teminatı, diş bakımı, diyetisyenlik hizmetleri, acil ambulans temini ya da psikolojik destek gibi hizmetler sunulur.
- Bütün bunların dışında tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi gerektiren ve süre tamamlandıktan sonra hizmet veren teminat seçenekleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda poliçenin karşılamadığı bazı özel durumlar da bulunmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan en önemli teminatları Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Önemli Teminatlarıyazımızda bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatları, hastanede en az 24 saat yatış gerektiren tedavi durumlarını kapsamaktadır. Sigorta şirketlerine göre değişebilen teminat içeriği genel olarak şu tedavi durumlarından oluşmaktadır:
- Cerrahi müdahale işlemleri.
- Cerrahi müdahale sonucu yatışlar.
- Yoğun bakım.
- Kemoterapi.
- Diyaliz.
- Radyoterapi.
- Fizik tedavi.
- Oda, yemek ve refakatçi giderleri.
Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı kapsamında tüm bunların yanında; acil gelişen sağlık sorunları, ambulans temini, röntgen ya da tahlil gibi hastane hizmetleri ve tıbbi cihaz temini gibi durumlar da yer almaktadır. Aynı zamanda doktor ve hemşire masrafları da güvence altına alınır.Yatarak tedavi teminatları, sınırsız olarak düzenlenmiştir ve her poliçede yer alır.
Teminat kapsamlarına dair daha fazla detaya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatı Nedir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Teminatları Nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortasının diğer ana teminatı olan ayakta tedavi teminatı ise yatış gerektirmeyen durumlar için gerekli olan tedavileri kapsar. Ayakta tedavi teminatı kapsamına giren durumlar, hastanede kalış yapmayı gerektirmez. Küçük müdahaleler, rutin kontroller, tahliller ya da röntgen işlemleri gibi bir gün içinde tamamlanabilecek tedavi durumları, bu teminat kapsamında karşılanmaktadır. Ayakta tedavi teminatının sunduğu sağlık hizmetleri şu şekilde açıklanabilir:
- Doktor kontrolü.
- Muayene.
- İlaç temini.
- Laboratuvar masrafları.
- Röntgen.
- Tahlil.
- Tetkik.
- Fizik tedavi.
Ayakta tedavi teminatına dair detayları öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Teminatı Nedir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılar Mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında ana teminat seçeneklerinden ayrı olarak ek teminatlar da sunulmaktadır. Ek teminat seçenekleri, sigortalılara ve sigorta şirketlerine göre değişim gösterebilmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü hazırlayan pek çok sigorta şirketinin ek teminatlar kapsamında sunduğu hizmetler arasında diş paketi de bulunmaktadır. Adaylar, sigorta şirketlerinin araştırmasını yaparak, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında diş bakım hizmetlerini karşılayabilirler.
Diş paketi; herhangi bir ek prim ödemesi yapmadan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine dahil edilebilir ve sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlarda hizmet alınabilir. Ancak her tamamlayıcı sağlık şirketinin diş paketi kapsamında hazırladığı ürünlerin ve anlaşmalı kurum ağının farklı olduğu unutulmamalıdır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavilerini, trafik kazaları sonrasında oluşan hasar durumları ya da rutin kontroller kapsamında karşılamaktadır. Bu teminatın içeriği, sigorta şirketlerine ya da sigorta poliçesine göre değişebilir.
Diş teminatı hakkında kapsamlı bilgi almak için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılar Mı? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Tedavisini Karşılar Mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası göz muayenesi ve poliçe başladıktan sonra ortaya çıkan sorunlara karşı gereken göz ameliyatlarını güvence altına almaktadır. İlk olarak SGK'nın daha sonra sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu göz hastanelerinde, herhangi bir fark ücreti ödemeden tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; muayene, tedavi ve ameliyatların masrafları karşılanabilir. Bunun yanında, bazı göz hastalıkları için belirli bir bekleme süresinin tamamlanması gerekir. Örneğin, katarakt ameliyatının neden olacağı masrafların karşılanabilmesi için en az 3 aylık bir bekleme süresinin tamamlanması şartı aranır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan göz teminatının karşılamadığı bazı durumlar da bulunmaktadır. Bu durumlar şöyle sıralanabilir:
- Miyopi, hipermetropi ya da astigmatizm.
- Gözde şaşılık, görme tembelliği, göz kayması.
- Lazer ameliyatı, gözlük camı, çerçevesi, lens, lens solüsyonu.
Göz teminatına dair daha fazla detayı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Poliçesinde Göz Teminatı Var Mı? Yazımızda bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tahlilleri Karşılar mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında tahlillerin karşılanıp karşılanmadığı, en çok merak edilen konulardan biridir. Ayakta tedavi teminatı kapsamında, tamamlayıcı sağlık sigortası üzerinden tüm tahlil giderleri, belirli limitler doğrultusunda karşılanmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü sunan tüm sigorta şirketlerinin ayakta tedavi teminatı kapsamında tahlil masraflarına karşı güvence sunulmaktadır. Tedavi için başvurulan hastanede hizmet veren doktorun isteyeceği her türlü kan tahlili ya da idrar tahlili gibi işlemler, tamamlayıcı sağlık poliçesinin kapsamındadır. Genel olarak bir yıllık poliçe dönemi içinde yapılan tahlillerin 8 tanesinin ücreti, sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Bu teminat kapsamında dikkat edilmesi gereken tek nokta; tamamlayıcı sağlık sigortasının poliçe başladıktan sonra ortaya çıkan tahlillerin masraflarına karşı teminat sunduğudur.
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi hazırlamadan önce bilinmesi gereken püf noktaları En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Masraflarını Karşılar mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası, doğum masraflarını karşılar. Ek teminat seçenekleri içinde pek çok sigorta şirketi, doğum teminatına da yer vermektedir. Bunun yanında, bazı sigorta şirketlerinin doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri yoktur. Bu yüzden, poliçe başlatılan sigorta şirketinin standartları öğrenilmelidir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketinin kapsamı, anne adayı ve bebeğinin sağlıklarını güvence altına almak amacıyla geliştirilmiştir. Sigorta kapsamında güvence altına annenin ve bebeğinin sağlık kontrolleri için gereken tüm hizmete ulaşmasını sağlayan doğum paketi ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında tedavi imkanlarına uygun maliyetlerde ulaşım sağlanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan doğum paketinin kapsamı, poliçede yer alan diğer teminatların özelliklerine göre de şekil alabilmektedir.
Doğum sigortası yatarak tedavi teminatı şu hizmetleri kapsar:
- Cerrahi müdahale.
- Cerrahi müdahale sonrası gerekli olan yatış.
- Acil sağlık harcamaları.
- Tıbbi müdahaleler.
- Gebeliğe bağlı komplikasyonlar.
- Doğum sigortası ayakta tedavi teminatı ise şu hizmetler için güvence sağlar:
- Rutin kontroller.
- Laboratuvar işlemleri.
- Doktor muayeneleri.
- Şeker yükleme.
- Tarama testleri.
- Yenidoğan kontrolleri.
Tamamlayıcı sağlık sigortası üzerinden alınan doğum teminatları, genellikle 3 ay ile 6 ay arasında değişen bekleme süresi tamamlandıktan sonra hizmet vermeye başlar. Bunun yanında, bekleme süresiz doğum teminatı veren tamamlayıcı sağlık sigortası şirketleri de bulunmaktadır.
Doğum teminatlı tamamlayıcı sigortasına dair tüm detayları öğrenmek için Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için ilk olarak SGK güvencesi altında olmak gerekmektedir. Buna ek olarak adayların 60 yaşını doldurmamış olması gerekir. 60 yaş üstü kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası yapan şirket sayısı hayli azdır.
Sağlık sigortalarının tümünde olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortasında da sigorta şirketi seçimi, büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden farklı sigorta şirketlerini karşılaştırmak ve hem kişiye en uygun olanı hem de geniş hizmet ağı sunanu bulmak gerekmektedir.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden, onlarca farklı sağlık sigortası şirketini karşılaştırabilir ve uygun olanı seçebilirsiniz. Ayrıca sağlık uzmanlarımız, müşteri hizmetlerimiz üzerinden 7 / 24 sizler için hizmet vermektedir. İnternet sitemiz üzerinden sorgulama yaparak poliçe başvurusunda bulunabilir, en kısa sürede teklif alarak işlemlere başlayabilirsiniz.