Göz sağlığı dikkate alınması gereken ve kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi veren bir husustur. Vücudumuzda yer alan atardamar ya da toplardamarların durumu hakkında en doğru bilgi gözlerden alınabilir. Bu nedenle göz sağlığına dikkat etmek ve gerekli tedavileri aksatmamak son derece önemlidir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında da göz sağlığı gibi hassas bir konuya dair teminat sağlanmaktadır. Ancak pek çok ek teminat seçeneğinde olduğu gibi belirli şartları ve kuralları bulunmaktadır. Poliçe kapsamında özellikle göz teminatı almak isteyen adaylar sigorta danışmanlarına mutlaka belirtmelidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası göz teminatı her durumu karşılamayabilir.
Hazırladığımız bu yazıda; tamamlayıcı sağlık sigortası göz teminatı kapsamı, kullanımı ve limitlerinin yanında ürünün sunduğu önemli teminat seçeneklerini açıklamaya çalıştık.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Teminatı Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortasının göz teminatı sağlayıp sağlamadığı ve göz sağlığı ile ilgili tedavileri karşılayıp karşılamadığı merak edilmektedir. Göz teminatı kapsamında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; sigorta şirketlerinin anlaşmalı göz hastanelerinin hangisi olduğudur. Sonrasında bu anlaşmalı göz hastanelerinde tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında hizmet alınıp alınmadığı öğrenilmelidir.
Bu durumlar sağlandığı takdirde, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında göz teminatı sunulmaktadır. Göz muayeneleri ve poliçe başlangıç tarihinden önce teşhisi konmamış göz hastalıklarına dair cerrahi işlemler, tamamlayıcı sağlık poliçesi üzerinden karşılanır.
Bilindiği üzere sağlık sigortası geçmiş hastalıkları karşılamaz. Bu sebeple tüm adaylara sağlık sigortasının erken yaşta yapılmasının önemini vurguluyoruz. Ne yazık ki başımıza gelmeden, bir hastalıkla karşılaşmadan sağlık sigortası yaptırmıyoruz. Sağlıklı olduğumuz tüm durumlarda bunu erteliyoruz.
SGK ve işlem yapılan sigorta şirketi ile anlaşması bulunan göz hastanelerinde sigortalılar, hiçbir fark ücreti ödemeden tedavi olabilirler. Anlaşmalı hastaneler, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir ancak genel olarak Dünya Göz Hastanesi’ni hemen hemen tüm şirketler ile anlaşması bulunmaktadır.
Sağlık sigortası başvuru formunu doldurduktan sonra uzmanlarımız sizi arar ve talebinize göre en doğru teminatları seçerek tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi hazırlar. Tüm şirketleri sizin için karşılaştırır ve en uygun olan teklifi size sunar. Bu noktada aklınıza takılan, hangi teminatları hangi hastanelerde kullanabiliyorsunuz öğrenmelisiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı hakkında daha fazla detay öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Teminatı Kapsam Dışı Durumlar
Tamamlayıcı sağlık sigortası, her türlü teminat kapsamında geçmişten gelen hastalıklara karşı güvence sağlamaz. Bu durum göz teminatı kapsamında da geçerlidir. Poliçe başlatmadan önce var olan veya devam eden bir rahatsızlığınız varsa; tamamlayıcı sağlık ürünü bu rahatsızlıklar için teminat sağlamaz.
Göz teminatı kapsamında tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı dışında bıraktığı durumlar şu şekilde açıklanabilir:
- Miyop, hipermetrop ya da astigmatizm göz kusurları ve bunlarla ilgili her türlü ilaç, tedavi ve komplikasyon giderleri.
- Göz kaymaları, şaşılık, göz tembelliği ile ilgili ilaç ve tedavi giderleri.
- Lazer göz ameliyatı masrafları.
- Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları.
Bütün bunların yanı sıra, SGK’nın ve tamamlayıcı sağlık sigortası yapan şirketlerin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde katarakt ameliyatı için hizmet alınabilir. Ancak bunun için poliçe başlamadan önce herhangi bir teşhis konulmamış olmalıdır. Bunun yanında tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında katarakt tedavisi alabilmek için 3 aylık bekleme süresinin tamamlanması gerekir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasına dair önemli detayları Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Dikkate Almanızın 9 Nedeniyazımızda bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası, geniş teminat seçenekleri ile sigortalıların sağlık harcamalarını güvence altına alan bir sağlık sigorta ürünüdür. Teminat seçimini doğru ve etkili yaparak, poliçeden en iyi şekilde verim alınabilir. Aynı zamanda en iyi poliçe, kişiler için en iyi teminatları sunan poliçe olacaktır.
Genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları; ayakta tedavi teminatı, yatarak tedavi teminatı ve ek teminat seçenekleri kapsamında hizmet vermektedir. Ek teminat seçenekleri, sigortalının isteğine bağlı olarak poliçeye eklenebilir. Bunun yanında, poliçelerde yatarak tedavi teminatı tek başına ya da ayakta tedavi teminatı ile birlikte alınabilir.
Tamamlayıcı sağlık poliçesinde yer alan teminatlar ve hizmet içerikleri birbirinden farklı olabilmektedir. Aynı zamanda sigorta şirketlerinin her biri kendi standartları üzerinden ürün düzenlenmesi yapabilirler. Bu nedenle farklı sigorta şirketlerini araştırmak ve kişi için en iyi teminatları sunan şirket üzerinden poliçe başlatmak çok önemlidir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan yatarak tedavi teminatı şu durumlara karşı güvence sunar:
- Cerrahi müdahale ve sonrasında oluşacak sağlık giderleri.
- Yoğun bakım masrafları.
- Suni uzuv masrafları.
- Kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz giderleri.
- Tıbbi cihaz ve ilaç temini.
- Oda, yemek ve refakatçi masrafları.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı kapsamına ise şu hizmetler verilmektedir:
- Doktor kontrolü ve muayenesi.
- Tetkikler.
- Röntgen işlemleri.
- Tahlil giderleri.
- Kırık – çıkık tedavisi.
- Pansuman veya aşı masrafları.
Poliçe kapsamına alacağınız tüm teminatlar son derece önemlidir. Genel şartlar ve özel şartlar kapsamında karşılanacak bu teminatları detaylı bir şekilde okumalısınız. Her sigorta şirketi farklı teminat ve teminat limitleri sunar. Özellikle sağlık sigortası anlaşmalı hastane listeleri farklılık gösterir. Bu noktada sağlık ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan en önemli teminat seçeneklerini öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Önemli Teminatlarıyazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılar Mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ek teminat sçeenekleri arasında çok sayıda sağlık hizmeti yer almaktadır. Bunlardan en önemlisi doğum, diyetisyenlik hizmetleri, acil durum ihtiyaçları ya da psikolojik yardım hizmetleridir. Aynı zamanda tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisi masraflarını karşılar.
Sağlık sigortalarının diş sağlığı için gerekli olan kontrol ve tedavileri karşılayıp karşılamadığı merak edilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü hizmeti sunan pek çok sigorta şirketinin ek teminatlar kapsamında diş bakımı teminatı da sunmaktadır. Bu aşamada adayların dikkat etmesi gereken nokta; sigorta şirketinin ek teminat seçenekleri için diş teminatının bulunup bulunmadığıdır.
Diş teminatını tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine dahil edilebilmesi için sigortalıların herhangi bir ek ücret ödemesi yapmasına gerek olmayabilir. Bu durum her sigorta şirketi için geçerli değildir. Diş bakım teminatı poliçeye eklendiği takdirde, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlarda hizmet alınabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası diş teminatı hakkında daha fazla detaya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılar Mı?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminat Dışı Durumlar Nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası teminat seçeneklerini ve kişilere özel hale getirilebildiğini açıkladık. Poliçeye istek dahilinde farklı teminat seçenekleri eklenebilir ve poliçe kapsamı genişletilebilir. Bunun yanında tamamlayıcı sağlık sigortası genel şartlarına göre düzenlenen bazı teminat dışı durumlarda bulunmaktadır.
Sigorta poliçesinin kapsamı dışında olan bu durumlar için teminat oluşturulmaz ve sigortalı bu durumlar için sigorta üzerinden işlem yapılamaz. Teminat dışı olan durumlar, sigortalının sorumluluğundadır ve olası sağlık harcamaları kendi bütçesinden ödemektedir.
Bunun yanında sigorta özel şartları, sigorta şirketlerinin standartlarına göre belirlenir ve her şirket için farklıdır. Genel şartlar ise tüm sigorta şirketleri için geçerlidir ve değiştirilemez. Genel şartlara göre tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamına girmeyen durumlar şu şekilde ifade edilebilir:
- Poliçe başlangıç tarihinden önce teşhisi konmuş hastalıklar.
- SGK’nın karşılamadığı tüm sağlık sorunları ve tedaviler.
- Anlaşmalı kurumlar dışında kalan sağlık kurumlarında uygulanan tedaviler.
- Ayakta tedavi teminatı limitini aşan tedaviler.
- Diş estetiği için gereken tedaviler.
- Gözlük camı ve çerçevesi ya da lens giderleri.
- Yurt dışında gerçekleşen tedaviler.
- Tüp bebek tedavisi (yalnızca bir sigorta şirketi kapsamında teminat sağlanır).
- Sağlık raporları için yapılan masraflar.
- Estetik amacıyla yapılan her türlü ameliyat masrafları.
- Doğuştan gelen veya kronik rahatsızlıklar.
- Genetik hastalıklar.
- Kök hücre tedavisi.
- Ehliyeti olmayan kullanıcılar tarafından yapılan trafik kazaları.
- Kişilerin kendilerine verdiği zararlar.
- AIDS ve HIV tedavisi.
Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamına girmeyen durumlara dair detaylar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir?Yazımızı okuyabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Gerektiren Hastalıklar
Sigorta şirketleri, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında güvence sunacakları bazı sağlık hizmetleri için belirli bir bekleme süresinin tamamlanmasını şart koşarlar. Poliçe başladığı günden itibaren başlayan bekleme süresi, genellikle 3 ya da 6 ay arasında olmaktadır.
Bekleme süresi bulunan durumları mutlaka incelemelisiniz. İnceleme yapmadığınız ve sigorta danışmanından bilgi almadınız tüm durumlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tedavi almak istediğiniz bir durum için sağlık sigortası alıyor olabilirsiniz ve bu tedavi için sigorta şirketinin bekleme süresi bulunuyor olabilir.
Teşhisi geç konan ya da hemen belirti vermeyen sağlık sorunları için gereken bekleme süresi uygulaması, sigorta şirketleri için avantaj sağlamaktadır. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra, sigortalı bu hastalıklara dair herhangi bir teşhis almadığı takdirde, güvence sunulmaya başlanmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında bekleme süresi gerektiren sağlık sorunları şu şekilde sıralanabilir:
- Diz cerrahisi
- Omurga cerrahisi
- Kanser
- Kalp hastalıkları
- Kronik böbrek rahatsızlıkları
- Safra kesesi hastalıkları
- Katarakt
- Myom, yumurtalık, meme ve rahim hastalıkları
- Organ yetmezlikleri ve organ nakilleri
- Glokom
- Tiroit hastalıkları
Son olarak doğum teminatından yararlanmak isteyen anne – baba adayları da en az 6 aylık bir bekleme süresinden sonra hizmet alabilirler. Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası için bekleme süreleri, sigorta şirketlerine göre değişmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi hakkında daha detaylı bilgileri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Avantajları Nelerdir?Yazımızda keşfedebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almak için sigorta şirketlerinin farklı iletişim kanalları üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Çok sayıda sigorta şirketi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi başlatmaktadır ve bu şirketlerin web sitesi ya da çağrı merkezi üzerinden teklif alınabilir. Aynı zamanda sigorta şirketlerinin acentelerine giderek, tamamlayıcı sağlık poliçesi detaylarını öğrenebilir ve satın alma işlemlerini inceleyebilirsiniz.
Sigorta Dünyası ise çok fazla tamamlayıcı sağlık sigortası şirketlerini karşılaştırmanıza ve en uygun teklifi almanıza yardımcı olan bir platformdur.
Web sitemiz üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulamasını ücretsiz ve hızlı bir şekilde yapabilir ve en iyi teklifi kolayca alabilirsiniz. Ayrıca çağrı merkezimiz aracılığıyla sağlık uzmanlarımıza 7 / 24 ulaşım sağlayabilir ve tamamlayıcı sağlık ürününe dair fiyat tekliflerini öğrenebilirsiniz.