Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi almadan önce dikkat edilmesi gereken noktaların başında bekleme süresi detayları gelmektedir. Tamamlayıcı sağlık poliçesi hazırlayan sigorta şirketleri, adayın daha önce geçirdiği hastalıkları, var olan hastalıklarını, genetik hastalıkları ve mevcut sağlık durumunu dikkate almaktadır. Bunun yanında belirtileri hemen ortaya çıkmayan bazı hastalık durumları için ise belirli bir süre takibi gerekli görürler.
Sigorta şirketleri, genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı kapsamında sunulan hizmetler için belirli bir bekleme süresi tamamlandıktan sonra işlem yaparlar. Bekleme süresi içerisinde sigortalının var olan hastalığının takibi yapılır ve gelecek dönemde hastalığın poliçe kapsamında yer almasına ya da alınmamasına karar verilir.
Hazırladığımız bu içerikte; tamamlayıcı sağlık sigortasının ne zaman başlayacağına, bekleme süresi detaylarına ve sigorta şirketlerine göre değişen yaş durumlarına değindik.
Öneri yazısı: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Poliçesi Genel Şartları
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer alan bekleme süreleri sigorta poliçesinin önemli bir parçasıdır ve sürelere dikkat edilmelidir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının başlama süresi de bu bekleme süresi prosedürlerine göre belirlenir. Genel olarak bir poliçenin aktif olması için 3 aylık süre tamamlanmalıdır. Bekleme süreleri poliçe kapsamında belirtilir, bu sebeple mağduriyet yaşamamak için bekleme süreleri hakkında bilgi almalısınız.
Yatarak tedavi teminatı kapsamında yer alan tüm sağlık hizmetlerinde, acil ve hayati risk taşıyan durumlar dışında, poliçe üzerinden güvence sağlanabilmesi için 3 aylık bekleme süresinin geçmesi gerekir. Bu süre tamamlandıktan sonra ayakta ya ya da yatarak tedavi teminatı kapsamında yer alan tüm hizmet seçenekleri, tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi üzerinden % 100 karşılanmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi detaylarını öğrenmek oldukça önemlidir. Bu sayede olası risk durumlarından sonra alınması gereken tedavilerde herhangi bir mağduriyet yaşanmaz. Sigorta şirketleri, maddi kayıp yaşamamak adına pek çok hastalık durumu için bekleme süresi şartı koymaktadır. Bekleme süresi gerektiren hastalıklar ya da tedavi seçenekleri, sigorta şirketlerine göre değişebilir. Bu nedenle, sigorta poliçesi başlatmadan önce işlem yapılan sigorta şirketinin şartları incelenmelidir.
Tamamlayıcı sağlık poliçesi yaptırmanın şartlarına dair detayları öğrenmek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmanın Şartlarıyazımıza göz atabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geçerlilik Süresi
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin hizmet verdiği süre 1 yıllık dönemi kapsamaktadır. Hemen hemen her sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası ürününün süresi 1 yıldır.
Bir poliçe dönemi boyunca kazanılan hakları kaybetmemek için süre tamamlandıktan sonra tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin yenilenmesi gerekmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine dair detayları ve geçerlilik süresini öğrenmek için Sigorta Dünyası sağlık uzmanlarına danışabilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için en iyi poliçe teklifini hazırlayacak ve bir yıllık süre boyunca geniş koruma için hizmet sağlayacaklardır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almanın yararlarını Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Almanın Avantajlarıyazımızda keşfedebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü sunan sigorta şirketleri, poliçe kapsamında yer alan hizmetleri sağlamak için öncelikle belirli bir bekleme süresinin tamamlanması şartını koyarlar. Bu bekleme süresi, genel olarak geç belirti veren hastalıklar ve hamilelik masrafları için istenmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak sigorta şirketleri 3 aylık bir bekleme süresi şartı aramaktadır. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra sigorta kapsamında yer alan ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatı hizmetleri, hiçbir sorun yaşamadan alınabilmektedir.
Bunların yanında, bazı sigorta şirketlerinde herhangi bir şekilde bekleme süresi gerekmeden güvence sağlanmaya başlanmaktadır. Mapfre Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünü, bekleme süresiz hizmet veren sigorta ürünlerinden biridir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi hakkında tüm detaylara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresiyazımızdan ulaşabilirsiniz.
Sigorta Şirketlerine Göre Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süreleri
Tamamlayıcı sağlık sigortası şirketlerinin bekleme süresi kapsamında düzenledikleri zaman aralıkları, birbirinden farklı olabilmektedir. Sigorta şirketlerine göre tamamlayıcı sağlık bekleme süreleri şu şekilde açıklanabilir:
- Ak Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Anadolu Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Doğa Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Groupama Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Güneş Sigorta yatarak tedavi teminatı için 2 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Mapfre Sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi yoktur.
- Ray Sigorta yatarak tedavi teminatı için 1 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Sompo Japan Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Türk Nippon Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- Demir Hayat Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
- NN Hayat Sigorta yatarak tedavi teminatı için 3 aylık bekleme süresi uygular. Ayakta tedavi teminatı için bekleme süresi yoktur.
Sizin için en iyi hizmeti sunan sigorta şirketini seçmeden önce En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Şirketi Hangisi?Yazımızı okuyabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Olan Hastalıklar
Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, başlangıç tarihi itibariyle 3 ayın sonunda bazı hastalıklar için teminat oluşturmaya başlar. Bekleme süresi olarak tanımlanan bu süre tamamlanmadan, bu hastalıklara dair tedavilerin masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi gerektiren hastalıklar şunlardır:
- Her türlü kanser hastalıkları.
- Kalp hastalıkları
- Üriner sistemin taşlı hastalıkları
- Prostat hastalıkları
- Kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz.
- Her türlü fıtık rahatsızlıkları.
- Omuz, omurga ve diz cerrahisi
- Endoskopik işlemler ve artroskopik cerrahi işlemler.
- Safra kesesi ve safra yolu hastalıkları.
- Glokom.
- Katarakt.
- Tiroit hastalıkları.
- Sinüs, geniz eti, sinüzit ve orta kulak cerrahisi.
- Myom, meme ve rahim hastalıkları, yumurtalık, endometriozis, sistosel, rektosel ve rahim sarkması.
- Varis tedavisi.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına girmeyen sağlık sorunlarını ise Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir?Yazımızda bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan hizmetlerden ve avantajlardan SGK güvencesi altında bulunan tüm vatandaşlar yararlanabilir. Bunun yanında, sigorta şirketlerinin belirlediği yaş sınırlarına da uyum gösteren adayların başvuruları değerlendirilmektedir.
Yaş sınırı, tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü hazırlayan sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Ancak genel olarak hemen hemen her sigorta şirketi için geçerli olan üst yaş sınırı 55 olarak belirlenmiştir. Üst sınırının 55 olmasının en önemli nedeni; yaş ilerledikçe sağlık sorunları ile karşılaşma riskinin artması ve buna bağlı olarak poliçe hizmetlerinin daha fazla kullanılması olmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları ve avantajlarından yararlanmak için katılımcıların en fazla 55 ya da 65 yaşında olması gerekir. Tüm sigorta şirketleri 18 ile 55 yaş arasında yer alan SGK’lıların başvurularını değerlendirmeye alır. Bunun yanında 65 yaş üstü içinde hizmet veren az sayıda sigorta şirketi bulunmaktadır. Ayrıca ülkemizde tek bir sigorta şirketi, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 80 yaşına kadar olan tüm adayların başvurularını kabul etmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaş sınırı hakkında tüm detayları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı yazımızdan öğrenebilirsiniz.
65 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Sağlık sigortası için poliçe satın almak, olabildiğince erken yaşlarda yapıldığında, daha avantajlı ve verimli olmaktadır. Bu durum tamamlayıcı sağlık ürünü için de geçerlidir. Çünkü sigorta şirketleri, belirli bir yaş üzerindeki adayların başvurularını onaylamaz. İlerleyen yaşlarda tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi başlatmak oldukça zordur.
Ülkemizde tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi başlatan her sigorta şirketi, 55 yaşına kadar poliçe başlatmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası başlatmak için en üst yaş sınırı, genel anlamıyla 55 olarak belirlenmiştir. Ancak yaş sınırını esneten sigorta şirketleri de bulunmaktadır.
65 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü hazırlayan sigorta şirketlerine dair merak ettiklerinizi Sigorta Dünyası sağlık uzmanlarımıza sorabilirsiniz. Şu an için oldukça az sayıda sigorta şirketinde 65 yaş üstüne tamamlayıcı sağlık poliçesi başlatılmaktadır. Bu ürünler hakkında tüm detayları öğrenmek için uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
65 yaş üstü için yapılan tamamlayıcı sağlık sigortası detaylarını öğrenmek için 65 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Detayları Nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?
Tamamlayıcı sağlık sigortası, pek çok sağlık riskine karşı teminat sunan ve tedavi masraflarının karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünüdür. Poliçe kapsamında sunulan sayısız avantaj ve uygun fiyatlı prim ödemeleri nedeniyle tercih edilen bu ürün, erken yaşlarda başlatıldığında verim alınması kolaylaşmaktadır. Sonuç olarak, tamamlayıcı sağlık poliçesini erken başlatmak önemli avantaj sağlayacaktır.
Bunun yanında tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:
- Sigorta kapsamında yer alan kişiler, herhangi bir fark ücreti ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.
- Poliçeye dahil edilen ek teminat seçenekleri ile kapsam genişletilebilir ve poliçeler, kişilere özel hale getirilebilir. Doğum teminatı bu seçeneklerden biridir.
- Özel sağlık kurumlarında ücretsiz ya da uygun fiyatlarda hizmet alınabilir.
- Ciddi pek çok hastalığın tedavisi güvence altındadır.
- Doktor ve hastane seçimi, sigortalının tercihine bırakılır.
- Bireysel ya da tüm aile bireyleri için poliçe başlatılabilir.
- Hasarsızlık indirimi ya da vergi indirimi gibi avantajları bulunmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortasının önemini Neden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmalıyız?Yazımızda keşfedebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK güvencesi altında bulunan tüm vatandaşlar için yaptırılmaktadır. Bunun için gerekli ilk şart, SGK kapsamında yer almaktır. Aynı zamanda adayların en fazla 55 yaşında olması gerekmektedir. Ülkemizde 65 yaşına kadar sigorta poliçesi başlatan sigorta şirketleri bulunmaktadır, ancak tamamlayıcı sağlık sigortası üst yaş sınırı 55 olarak kabul edilmektedir.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden farklı tamamlayıcı sağlık sigortası şirketlerinin ürünlerine ve tekliflerine ulaşabilirsiniz. Web sitemizden ücretsiz sorgulama yaparak tamamlayıcı sağlık başvurusu yapabilir ve en kısa sürede teklif alabilirsiniz. Bunun yanında çağrı merkezimiz aracılığıyla 7 / 24 sağlık uzmanlarımıza ulaşabilir ve dilediğiniz an danışma alabilirsiniz.