Çalışan nüfus için bir günün yarısından fazlası iş yerinde geçebilmektedir. Bu nedenle iş yerlerinde güvenli ve huzurlu alanlar oluşturmak hayli önem taşır. Oluşabilecek kaza, yangın gibi olumsuz durumlar için ise koruma sağlamak, yaşanmadan ya da yaşandığı esnada alınabilecek önlemleri belirlemek gerekir. İşyeri Sigortası modeli ile endişelerinizi azaltabilir ve çalışma ortamınızı garanti altına alabilirsiniz.
İşyeri Sigorta teminatları içinde yer alan Yangın Sigortası ise en çok dikkat edilmesi gereken risklerden biri olan yangın çıkma ihtimaline karşı önemler almanızı sağlar. İşyeri Yangın Sigortası, mekân içinde meydana gelen yangın, patlama, yıldırım düşmesi veya bu durumların neden olduğu diğer tehlikelerin oluşturduğu hasarları giderir. Bunun yanında söndürme sonucu oluşabilecek su baskını gibi hasarların masrafları da Yangın Sigortası poliçesi içerisinde yer alır.
İşyeri Sigortası Nedir?
İş yerlerinde oluşabilecek cana ya da mülke zarar verme riski bulunan durumlar İşyeri Sigortası ile güvence altına alınır. Yangın, deprem, sel gibi felaketler yanında grev, halk hareketleri ve terör, hırsızlık gibi durumları da teminat kapsamına alan bir sigorta modelidir. Bu sigortanın yaptırılması durumunda iş yerlerinde oluşabilecek her sorun maddi oranda ve poliçe dâhilinde garanti altına alınabilir.
İşyeri Sigortası teminatları genel olarak belirlenmiştir ancak her sigorta şirketi ve poliçe planına göre değişebilmektedir. Sigorta yaptırmak isteyen kişi kendi isteği ve ihtiyacına göre ek teminatlarla poliçesini genişletebilir. Poliçeye ek olarak kıymetli eşyalar, demirbaşlar ya da çalışanlar da sigortalanabilir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı ciddi bir önlem oluşturması nedeniyle, son yıllar sıklıkla tercih edilen İşyeri Sigortası ile hem işveren hem de işçiler güvence altına alınabilmektedir.
İşyeri Sigortası ile merak edilen her detay İşyeri Sigortasında Merak Edilen 10 Soruyazımızda yer alıyor.
İşyeri Yangın Sigortası Nedir?
İş yerlerinde en çok karşılaşılan risk faktörlerinden biri yangındır. Her iş yerinde yaşanabileceği gibi sonuçları da üzücü olabilmektedir. Ancak gerekli önlemler ve garanti altına alma yolları ile yangın felaketinin verdiği zararı en aza indirmek mümkündür. İşyeri Yangın Sigortası, bu aşamada oldukça elzem ve yaptırılması gerekli bir uygulamadır.
Çalışma ortamı ya da şartları değişim gösterse de yangın riski her iş yeri için bulunmaktadır. Elektrik sistemi ile ilgili bozulmalar, ihmal ya da bakımsızlık, yıldırım ya da deprem gibi felaketler sonucu çıkabilecek yangınlar için koruma sağlamak ise zor değildir. Yangın Sigortası sistemi ile yangın sonrasında oluşabilecek her türlü maddi zarar, poliçe kapsamında karşılanır. İşyeri Yangın Sigortası bünyesinde bulunan genel teminatlar dışında ekleyebileceğiniz ek teminatlar ile poliçenizi geliştirebilir ve çalışma alanınıza uygun sigortanın sunduğu seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yangın sigortası poliçesine ek olarak taşınabilir malları ekleyebilir, doğal afet ya da halk hareketlerinden kaynaklanan zararların hasarlarını dâhil edebilir, hatta çalışanları da sigorta kapsamında gösterebilirsiniz.
İşyeri Yangın Sigortası Neleri Kapsar?
İşyeri Yangın Sigortası kapsamında sunulan teminatlar sigorta şirketlerine göre farklı şekilde değerlendirilmektedir. Ayrıca ihtiyaca göre eklenebilecek maddelerle teminatlar genişletilebilir ve iş yerinin duruma özel sigorta poliçeleri hazırlanabilir. Poliçe hazırlama aşamasında seçeceğiniz sigorta şirketi ile detayları konuşabilir ve uygun teminatları ekleyebilirsiniz. Hemen hemen tüm sigorta şirketlerinin İşyeri Sigortası bünyesinde sunduğu teminatlar arasında yangın, hırsızlık ve deprem bulunmaktadır. Fakat isteğe göre teminat sayısı, belirlenmiş bir limit olmadan arttırabilir.
İşyeri Yangın Sigortası ise kendi içerisinde farklı teminatlar sunar. Yanma veya patlamanın dışında kalan su baskını, cam kırılması ya da yangına bağlı oluşmuş diğer hasarlar da poliçe kapsamında karşılanmaktadır. Sigorta tarafından ödenen masraflar içinde bina içerisinde yer alan taşınabilir mallar, garaj ya da depolar, asansör veya yürüyen merdivenler ve bina dışında kalan unsurlar, poliçeye eklendiği takdirde giderilmektedir.
İşyeri Yangın Sigortası’nda karşılanacak hasarın limitleri düzenlenirken binanın değeri göz önünde bulundurulur. Mülkün bütün olarak yeniden inşa edilmesi durumunda çıkacak masraf, ödenecek tazminatın tutarını belirler. Binanın yapısı ve kullanılacak malzeme türü değerlendirilerek ortalama bir tutar hesaplanmaktadır.
İşyeri Sigortası’nın kapsadığı genel durumlar hakkında her şeyi İşyeri Paket Sigortası Neleri Kapsar? yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Yangın Sigortası Genel Şartları Nelerdir?
İşyeri Yangın Sigortası şartları da tıpkı teminatları gibi kişilere ve sigorta şirketlerine göre farklar gösterebilir. Ancak tüm durumlar için geçerli tek şart başvuru yapacak kişinin ticari işletme sahibi olmasıdır. Bunun yanında neredeyse tüm sigorta şirketlerinde aynı olan durumlar da bulunur. İşyeri Yangın Sigortası kapsamındaki genel şartlar şu başlıklar altında toplanmaktadır:
- Sigortanın Kapsamı
- İşyeri Yangın Sigortasına Ek Sözleşme İle Dâhil Edilebilecek Riskler
- İşyeri Yangın Sigortası Teminat Kapsamı Dışında Kalan Durumlar
- İşyeri Yangın Sigortasında Sigortacının Muafiyetleri
- İşyeri Yangın Sigortasında Poliçe Başlangıç ve Bitiş Tarihi
- İşyeri Yangın Sigortasında Sigortalının Hasar ve Tazminat Yükümlülükleri
- İşyeri Yangın Sigortasında Hasar Tespiti
- İşyeri Yangın Sigortasında Tazminat Ödemesi
- İşyeri Yangın Sigortasında Sigortacının Sorumluluğu
- İşyeri Yangın Sigortasında Sigortalı Beyan Yükümlülüğü
İşyeri Sigortası kapsamında sunulan teminatlardan biri olan Yangın Sigortası genel şartları hakkında detaylı bilgiye İşyeri Sigortası Genel Şartları yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Yangın Sigortası Ek Teminatları Nelerdir?
İşyeri Yangın Sigortası ek teminatlar kapsamında geliştirilebilir ve iş yeri şartlarına uygun hale getirebilir. Teminatlar sigorta şirketlerine göre değişim gösterebilmektedir. Ayrıca iş yerinin konumu, işleyişi ya da ihtiyaçları doğrultusunda da şekillenebilir. Başlıca hizmete sunulan ek teminatlar ise şunlardır:
- Grev, lokavt, halk hareketleri gibi durumlar.
- Terör olayları.
- Deprem, yanardağ püskürmesi, su baskını, toprak kayması, şiddetli fırtına gibi doğa olayları.
- Kötü niyetli hareketler.
- Kira kaybı.
İşyeri Sigortası genelinde yangın dışında alabileceğiniz diğer önemli teminatları İşyeri Sigortasında 10 Önemli Teminat yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İşyeri Yangın Sigortası Zorunlu Mu?
İşyeri Sigortası yaptırılması zorunlu olmayan, ihtiyaç ve istek dâhilinde iş yeri sahipleri tarafından talep edilen bir sigorta türüdür. Bu sigorta içinde sunulan teminatlardan biri olan Yangın Sigortası için de durum aynıdır. Ancak İşyeri Yangın Sigortası yaptırmak iş yeri için çok sayıda avantaj sunarken olası yangın durumlarında çıkacak masrafları da büyük ölçüde hafifletmektedir.
İşyeri Yangın Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?
İşyeri Sigortası, çalışma alanlarının olası risk faktörlerine karşı korunmasını sağlamaktadır. Bunun yanında sunduğu teminatlardan biri olan Yangın Sigortası ile yanma sonucunda oluşan hasarların masraflarını da karşılar.
İş yerinde yaşanan olumsuzluk, kısa süreli olsa dahi büyük zararlara yol açabilir. Özellikle yangın gibi ciddi boyuttaki bir zararın izlerini silmek kolay olmayacaktır. Hasar sonunda çıkan masraflar da üzerine eklendiğinde iş yeri için külfetli bir mali yükün altına girmek gerekir. Bu durum sadece ekonomik anlamda olumsuzluk yaratmayacak; hem verimi düşürecek hem de motivasyon kaybına neden olacaktır. Böyle durumlar yaşanmadan önce gerekli önlemleri alarak kârlı çıkabilir, çalışanların ve çalışma alanlarının güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Gerekli önlemler içerisinde sayılabilecek bir seçenek olsan İşyeri Sigortası ile yanma ya da patlama risklerine karşı güvence sağlayabilirsiniz. Bu sigorta kapsamında değerlendirebileceğiniz İşyeri Yangın Sigortası teminatlarının sunduğu avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:
- İş yeri sahibine ekonomik anlamda destek olur.
- Yangın kaynaklı oluşabilecek zararları giderir.
- Bina değeri üzerinden tazminat ödemesi yapar.
- Hem iş yerini, hem işvereni hem de çalışanları korur.
- Sağlık problemlerine karşı güvence sağlar.
- Yangında zarar görmüş taşınabilir malları, bahçe, asansör ya da merdiven gibi unsurları garanti altına alır.
İşyeri Yangın Sigortası yaptırmanın önemine dair her şeyi İşyeri Sigortası Yaptırmanın 8 Önemli Nedeni yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Yangın Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?
İşyeri Yangın Sigortası sorgulaması yapmak için ilgili sigorta şirketlerine ulaşım sağlayabilir ya da sorgulama işlemlerini kolaylıkla Sigorta Dünyası üzerinden yapabilirsiniz. Sitemiz üzerinden sorgulama yaparak iş yerinize uygun sigorta poliçesi için en uygun teklifi öğrenebilirsiniz. Farklı sigorta şirketlerini değerlendirerek size uygun seçimi yapıp sigortanızı başlatmak için gerekli evrakları toplayarak, iş yerinizi güvence altına alabilirsiniz.