Konut sigortası yaptırmak için sadece ev sahibi olmak gerekmez. Konut sigortası poliçesi başlatmak için bu tür bir zorunluluğun olmadığını bilmek gerekir. İster ev sahibi olun, ister kiracı yaşadığınız evi, malları, kıymetli eşyalarınızı çeşitli risk durumlarına karşı sigorta kapsamına alabilirsiniz. Kiracılar da eşyaları için konut sigortası adı altında teminat oluşturabilirler.
Kiracıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan konut sigortası yaptırma koşulları ve avantajları hakkında merak edilen tüm detayları, hazırladığımız bu içerikte bulabilirsiniz.
Kimler Konut Sigortası Yaptırabilir?
Evler güvende hissettiğimiz ve koruma içgüdüsü duyduğumuz insanlarla beraber yaşadığımız huzurlu alanlar olmalıdır. Bu nedenle risk durumlarına karşı her türlü önlemi alarak huzur ortamı yaratılabilir.
Konut sigortası kapsamında sigorta şirketlerinin sunduğu ürünler farklılık gösterebilir, ancak sigorta poliçelerinin hemen hepsi pek çok risk durumuna karşı güvence sağlamaktadır. Olası bir hasar sonucu ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne konut sigortası ile geçilebiliyor. Konut sigortası ile başta yangın olmak üzere deprem, hırsızlık gibi temel sorunlara karşı koruma sağlanabilir.th
Kiracılar eşya sigortası kapsamında, ev sahipleri ise konut ve eşya sigortası kapsamında güvence alabilirler. Eşya sigortası kapsamı ve teminatları, konutta yer alan eşyalar üzerinden hizmet sunar. Bu nedenle, kiracılar için de güvence sağlanması mümkün hale gelir.
Kısacası, konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olmak zorunlu değildir. Kiracılar da ihtiyaçları ve talepleri dahilinde, konut sigortası yaptırabilir.
Konut sigortası yaptırmanın nedenlerini öğrenmek için Konut Sigortası Yaptırmak İçin 7 Neden yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kiracı Eşya Sigortası Nedir?
Konut sigortası, genel olarak sadece konut sahiplerinin yaptırabildiği bir sigorta ürünü olarak düşünülmektedir. Oysa bu durum, tamamen hatalıdır. Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olma şartı bulunmaz. Kiracılar da uygun teminat seçenekleri kapsamında eşya sigortası adı altında poliçe yaptırarak, eşyalarını güvence altına alabilirler.
Konut sigortası kapsamında sunulan bina teminatı ile bina içerisinde bulunan tüm tesisat sistemi, duvarlar ve parkeler gibi nesneler koruma altına alınır. Kiracılar ise eşya teminatı seçeneğini tercih ederek yalnızca eşyaları için teminat alabilirler.
Kiracı eşya sigortası ile beklenmedik risk durumlarından sonra hasar gören ya da hırsızlık sonucu çalınan eşyalar için garanti sağlanmaktadır. Bu sigorta ürünü sadece sigortalının eşyaları için değil, konuklarının eşyaları için de güvence sunmaktadır.
Tüm bunların yanında sigorta poliçesi kapsamında sunulan asistans hizmetleri ile geniş kapsamlı destek alınması mümkündür. Eşya sigortası asistans hizmetleri ile çilingir, acil ambulans, elektrik ya da su tesisatçısı gibi hizmet olanaklarına da erişim sağlanabilir.
Kiracı eşya sigortası poliçesinin geçerlilik süresi, standart konut sigortası ürünleri gibi 1 seneyi kapsamaktadır. Bir senenin sonunda poliçenin devamlılığı, sigortalının talebi doğrultusunda sürebilir.
Kiracı eşya sigortasına dair tüm detayları Kiracı Konut Sigortası Yaptırır Mı, Detayları Nelerdir? Yazımızda bulabilirsiniz.
Kiracı Eşya Sigortası Neleri Kapsar?
Kiracı eşya sigortası ile kiracılar, önemli güvenceler kapsamında tüm eşyalarını koruma altına alabilmektedir. Yaşanılan konutta bulunan kişisel eşyalar, giysiler, mücevherler ya da elektronik cihazlar poliçe kapsamında güvence altına alınmaktadır.
Eşya teminatı ile sadece sigortalının eşyaları değil, ziyarete gelen konuklarının eşyaları da poliçe kapsamında korunabilmektedir. Eşya sigortası poliçesi kapsamında sunulan teminatlar ise ana ve ek teminatlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ek teminat seçenekleri ile poliçelerin kapsamı genişletilebilir ve kiracıların ihtiyaçları ölçüsünde şekillendirilebilir. Ana teminat seçeneği ise genel olarak tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve yangın, deprem ya da hırsızlık hasarlarına karşı koruma sağlar.
Kiracı eşya sigortası kapsamında sunulan ana teminatlar genel olarak şu şekildedir:
- Deprem teminatı
- Elektrik hasarları teminatı
- Enkaz kaldırma teminatı
- Hırsızlık teminatı
- Yangın teminatı
- Yangın mali sorumluluk teminatı
Eşya sigortası kapsamında sunulan ek teminatlar ise şu şekilde olabilmektedir:
- Dahili su, kara, deniz, hava taşıtları çarpması teminatı
- Kötü niyetli hareketler teminatı
- Terör teminatı
- Sel ve su baskını teminatı
- Üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk teminatı
- Dolu teminatı
- Fırtına teminatı
- Misafirlere ait eşya teminatı
- Ferdi kaza teminatı
- Yakıt sızdırmaları teminatı
- Hukuksal koruma teminatı
- Cam kırılması teminatı
- Elektronik cihaz teminatı
Kiracı sigortasının kapsamına dair tüm detayları öğrenmek için Kiracı Sigortası Neleri Kapsar? Kiracı Eşya Sigortası Nedir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Kiracılar Neden Konut Sigortası Yaptırmalı?
Konut sigortası, yalnız ev sahiplerini ilgilendiren bir güvence yöntemi değildir. Eşya sigortası ile kiracılar da kendi malları adına güvence alabilirler. Kiracıların konut sigortası yaptırmasının gerekliliği ise şu şekilde açıklanabilir:
- Kiracılar, her türlü riske karşı değerli eşyalarını, mücevherlerini, elektronik cihazlarını ya da konuklarını güvence altına alabilirler.
- Su basması, yangın vb. durumlara karşı sözleşmeden doğan yükümlülükler kapsamında güvence sağlanır.
- İhmal ya da dikkatsizlikten kaynaklanan zararlara karşı teminat verilir.
- Deprem, sel, heyelan ya da dolu yağışı gibi doğal afet durumunda yaşanabilecek maddi kayıplar karşılanır.
- 3. şahıs sorumluluk ve ferdi kaza durumlarına karşı teminat sağlanır.
- Eşya sigortası, konut içerisinde hasar gören eşyaların yanında, tamir edilirken veya temizlenirken zarar gören eşyalar da güvence altına alınabilir.
Konut sigortasının önemine dair genel tüm detaylara Konut Sigortası Yaptırmak Neden Önemlidir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Eşya Sigortası ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?
Eşya teminatı üzerinden kiracılar içinde güvence sunan eşya sigortası, konut sigortası ile pek çok noktada ayrılmaktadır. Konut sigortasında yer alan bina teminatı ve eşya teminatına göre düzenlenen konut ve eşya sigortası arasındaki farklar şöyle sıralanabilir:
- Konut sigortasının kapsamı, eşyalar dahil olmadan boş binayı kapsamaktadır. Poliçeye eklenen ek teminatlardan biri olan eşya teminatı ile eşyalar da koruma altına alınır. Eşya sigortası ise sadece eşyalar için güvence sağlamaktadır.
- Eşya sigortası, konut sigortasına ek teminat seçeneği olacak şeklinde alınabilir. Bunun yanında kiracılar için tek başına da yaptırılabilmektedir. Ancak eşya sigortasına bina teminatı, kiracılar tarafından dahil edilmemelidir.
- Kiracılar yanında ev sahipleri de, kiraya verdikleri konut ya da konutlar için eşya sigortası başlatabilirler.
Konut sigortası kapsamına dair merak edilen tüm detayları Konut Sigortası Kapsamı Nedir? Konut Sigortası Neleri Kapsar? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
En Uygun Konut Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
Konut sigortası kapsamına eşya teminatı içeren sigorta poliçeleri hazırlarken en uygun fiyat teklifini alarak, bütçenize uygun poliçeler hazırlayabilirsiniz. Bunun dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.
Bunlardan ilki koruma altına alınacak eşyaların bedellerinin doğru ve net şekilde açıklanmasıdır. Eşya teminatı kapsamında en iyi hizmetin alınabilmesi ve doğru fiyat tekliflerinin alınabilmesi için eşyaların bedellerinin iyi bir şekilde belirlenmesi gerekir.
Aynı zamanda, sigorta şirketlerinin her biri kiracı eşya sigortası için farklı fiyat teklifleri sunabilirler. En uygun konut sigortası fiyat teklifini alabilmek için sigorta şirketlerini ve ürünlerini karşılaştırmak gerekir.
Sigorta Dünyası üzerinden konut sigortası şirketlerine dair tüm detaylara ulaşabilir ve her birinin fiyat tekliflerini inceleyebilirsiniz. Web sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama başlatarak, en kısa sürede fiyat teklifi alabilir ya da çağrı merkezimizden 7 / 24 uzmanlarımıza ulaşarak, destek talep edebilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için en uygun teklif seçeneklerini değerlendirecek ve en kısa süre içerisinde size sunacaklardır.