Özel Sağlık Sigortası, sağlığı korumaya yönelik pek çok hizmet sunmakla birlikte ek teminatlar dâhilinde, kişiye özel hale de gelebilmektedir. Yurt dışı sağlık sigortası seçeneği ile kişiler, yurt dışı seyahatleri ya da benzeri durumlarda karşılaşabilecekleri sağlık problemlerine karşı güvence sağlayabilirler. Seçilen sigorta şirketinin sunduğu imkânlar ve anlaşmalı olduğu durumlar üzerinden, yurt dışında dahi sağlık harcamalarını dengelemek mümkün hale gelebiliyor.
Özel Sağlık Sigortası Nedir?
Sağlık sorunları herkesin başına gelebilecek bir durumdur ve çözümünde dikkatli ve hassas davranmak için güvenilir yollara başvurmak gerekir. Çoğu zaman büyük masraflar altına girebilir ve sağlığınıza kavuşmak için ciddi ücretler ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak Özel Sağlık Sigortası yaptırarak; yüklü faturaların ağırlığından kurtulabilir, uzman sağlık kurumlarından sorunsuz hizmet alabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası, sigortalı kişinin kaza ya da hastalık nedeniyle oluşabilecek sağlık giderlerini karşılamaya yönelik hazırlanmış bir sigorta modelidir. Poliçe kapsamında giderlerin tamamı ya da belirli bir kısmı karşılanır. Bunun yanında kişiye, anlaşmalı hastaneler listesi içerisinden istediği hastane ve doktoru seçme hakkı tanır.
Sigorta poliçeleri ve kapsamları, sigorta şirketlerine göre değişim gösterse de 14 günlük bebeklerden 64 yaşındaki kişilere kadar herkes için poliçe hazırlanabilir. Bazı durumlarda sigorta şirketleri, aile paketi seçenekleri de sunar ve böylece tüm ailenin sağlık masrafları güvence altına alınabilir. Poliçe hazırlarken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ise teminat kapsamlarını ve sayılarını iyi belirlemek olacaktır. Bu sayede sigortanın sunduğu hizmetlerden en iyi şekilde verim alınabilir.
Özel Sağlık Sigortasına dair detayları öğrenmek isterseniz; Özel Sağlık Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar, Avantajları Nedir? yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?
Özel Sağlık Sigortası bünyesinde yer alan teminatlar, kişiye özel olarak belirlenebilir. Ancak genel olarak belirlenmiş iki ana teminat bulunur. Bunlar yatarak ve ayakta tedavi olmak üzere iki grupta toplanır. Ayakta tedavi teminatı; yatış gerektirmeyen muayene, tahlil, MR, röntgen ya da fizik tedavi gibi tedavi türlerini kapsar. Yatarak tedavi teminatı ise; ameliyat ve sonrası gerekli ihtiyaçlar, yoğun bakım, kemoterapi gibi tedavi süreçlerini içerir. Bunlara ek olarak doğum, diş bakımı, ambulans hizmetleri ya da psikolojik yardım eklenebilir.
Sigorta poliçesi, kişinin ihtiyaç ve bütçesine göre genişletilebilir ya da daraltılabilir. Aynı zamanda bu teminatlar, dâhil olunan sigorta ürününe göre de değişebilmektedir. En uygun sigorta poliçesi kişiye özel hazırlanan ve ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayan model olacaktır. Teminat seçiminde, bunlara dikkat etmek büyük önem taşımaktadır.
Teminat seçiminde size rehber olacak Kişiye Özel Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? yazımızı incelemenizi öneririz.
Özel Sağlık Sigortası Teminat Dışı Kalan Durumlar Nelerdir?
Özel Sağlık Sigortası teminatları büyük avantajlar sağlamaktadır. Ancak sigorta poliçesi başlatmadan önce teminat dışı kalan durumlar hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Bu durumlar, sigorta şirketlerine göre fark gösterse de şu şekilde belirlenmiştir:
- Poliçe öncesi teşhis edilmiş hastalıklar.
- Doğuştan olan rahatsızlıklar.
- Geniz eti, sinüs, ya da burun kemiği eğriliğine bağlı durumlar.
- Menüsküs ameliyatları.
- Tüm estetik operasyonlar.
- İntihara teşebbüse bağlı oluşabilecek rahatsızlıklar.
- Uyuşturucu madde kullanımına bağlı durumlar.
- Suç sayılan bir eylem sonrası oluşabilecek sorunlar.
Sigorta poliçesi hazırlanırken bilgileri doğru ve eksiksiz vermek son derece önemlidir. Belirtilen teminat dışı durumlar ile ilgili bilgilendirme yapılmadığı takdirde, bu durumlar tespit edilirse sözleşme iptal edilir. Aynı zamanda sigorta primlerini düzenli ödememek de iptal için güçlü bir nedendir.
Teminatları daha detaylı öğrenmek için Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?yazımızı okuyabilirsiniz.
Yurt Dışı Sağlık Sigortası Nedir?
Özel Sağlık Sigortası poliçesi, ek teminatlar ile genişletilerek yurt dışında da kullanılabilmektedir. Sigorta poliçesi kapsamında yurt dışı teminatını seçerek, poliçede yer alan teminatlar ve limitler dâhilinde, yurt dışında tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yurt dışı sağlık sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, teminatları belirlenen yurt dışında da geçerliliğinden emin olmak gerektiğidir. Bu nedenle yatarak ve ayakta tedavi teminatlarını ayrı ayrı seçmek gerekir.
Her ülkenin sağlık koşulları ve sistemleri farklıdır ve olası bir problemle karşılaşıldığında büyük sorunlar doğabilir. Sağlık sorunlarına karşı yurt dışında da tedbirli olmak ve öncesinde önlem almak büyük avantaj sağlayacaktır.
Yurt dışı teminatına nasıl poliçede yer vereceğinize dair merak ettiğini soruların cevaplarını En Kapsamlı Özel Sağlık Poliçesini Oluşturmanın 7 Basit Yoluyazımızda bulabilirsiniz.
Yurt Dışı Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Geçerlidir?
Yurt dışı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası kapsamında sunulan bir teminat seçeneğidir ve yurt dışı seyahatlerinde büyük oranda kolaylık sağlar. Ülke dışında bulunduğunuz zamanlarda sağlığınızı güvence altına alan bu sigorta modeli ile bilmediğiniz bir ülke de dahi sağlık harcamalarınızı giderebilirsiniz.
Sigorta poliçesi yaptırırken, tıpkı diğer sigorta modellerinde olduğu gibi poliçenin başlangıç ve bitiş tarihi dâhilinde hizmet alacağınızı unutmamak gerekir. Bunun yanında poliçe kapsamında kimlerin olduğu ve hangi durumlarda geçerlilik sağladığı noktaları belirlenmelidir. Bu noktalar, kişiye özel hazırlanabilir ve poliçeye eklenebilir. Son olarak Özel Sağlık Sigortasını, ziyaret edilen bölgede geçerli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Tüm bu adımlar doğru şekilde atıldığında, sigortanın sunduğu hizmetlerden kolayca yararlanılabilir.
Yurt Dışı Sağlık Sigortası Yaptırmak Ne İşe Yarar?
Özel Sağlık Sigortası kapsamında alabileceğiniz yurt dışı sağlık sigortası hizmeti ile ülke dışında meydana gelebilecek sağlık sorunlarına karşı güven ortamı sağlayabilirsiniz. Özellikle yurt dışında, küçük bir sağlık problemi için tedavi almanız gerekse dahi yüksek tutarlar ödemeniz gerekebilir. Yurt dışı sağlık sigortası ile poliçe kapsamında hiç ücret ödemeden ya da uygun miktarlarda ödeme yaparak tedavi imkânlarından yararlanabilirsiniz.
Sağlık sigortası, kişilere kaliteli tedavi olanakları da sunar. Kişinin seçeceği özel sağlık kurumlarında hizmet alma hakkı doğar ve sağlığına kavuşması için şartlar kolaylaşır. Tüm bunların yanında yurt dışında oluşabilecek sağlık problemlerinizden ötürü hastanede yatış gerektiren durumlar, ilaç masrafları ya da hasta bakıcı gibi hizmetler için de sigorta ödeme yapmaktadır.
Yurt dışı sağlık sigortası hazırlarken poliçe kapsamında değerlendirilecek teminatlar ve limitler iyi belirlenmeli ve sigorta şirketine açıklamalar doğru yapılmalıdır. En sağlıklı özel sağlık sigortası poliçesi, ihtiyaç dâhilinde hazırlanan teminatları kapsayan poliçe olacaktır.
Özel sağlık sigortası avantajlarını öğrenmek için Özel Sağlık Sigortası Yaptırmanın Faydaları Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Özel Sağlık Sigortası sorgulaması yapmak için yetkili sigorta acentelerine başvurabilir ya da telefonla ulaşım sağlayarak bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra online platformlar aracılığıyla da sorgulama yapmanız mümkündür. Her ortam için sorgulama aşamasında sizden istenecek bilgiler şunlar olacaktır:
- Yaş ve cinsiyet.
- Boy ve kilo.
- Alkol ya da sigara kullanımı.
- Hastalık geçmişi.
- İkamet edilen il.
Sigorta Dünyası üzerinden yetkililere ulaşarak sorgulama yapabilirsiniz. Sizden istenen bilgileri girerek dolduracağınız form sayesinde de talep oluşturabilir, en kısa sürede teklif için dönüş alabilirsiniz.
Sorgulama adımlarına dair daha fazla bilgi için Özel Sağlık Sigortası Sorgulama İşlemleri Nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?
Özel Sağlık Sigortası seçilirken her şeyden önce kişiye uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Poliçe kapsamında sunulan teminatlar iyi belirlenmeli ve sigortalının ihtiyaçlarına hitap etmelidir. Bunun yanında poliçe fiyatları ve ödeme seçenekleri de değerlendirilmeli, teminatlar oluşturulurken bütçe standartları korunmalıdır.
Sigorta poliçesi araştırılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise limit seçeneğidir. Sigorta şirketleri, sağlık sigortalarını limitli ve limitsiz seçeneklerde sunabilirler. Limitler doğrultusunda sigorta fiyatlarında da artış olacaktır. Bu nedenle poliçe başlatmadan önce limitleri iyi incelemeli ve sınırları iyi belirtmelisiniz.
Sigorta şirketlerini karşılaştırarak en uygun poliçeyi sunan firmaları değerlendirebilirsiniz. Sigorta şirketlerinin sunduğu hizmetleri, anlaşmalı oldukları sağlık kurumlarını ve fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bu sayede hem bütçenizi koruyabilir hem de sizi en iyi koruyacak poliçe modelini oluşturabilirsiniz.
Sağlık sigortası seçiminde izlenecek yollara dair detayları öğrenmek için Kişiye Özel Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? yazımızı okuyabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıldır?
Özel Sağlık Sigortası fiyatları, pek çok nedenden dolayı değişim gösterebilir ve farklı kriterler doğrultusunda hesaplanır. Fiyat hesaplamada ilk kriter sigortası başlatılacak kişinin yaşı ve cinsiyeti olacaktır. Bir diğer kriter ise poliçe kapsamında değerlendirilen teminatların özellikleri ve sayısıdır.
Sağlık sigortası fiyatları hakkında daha detaylı ve doğru bilgiye ulaşmak isterseniz, Sigorta Dünyası üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm soruları sorabilir, size uygun poliçe modelini oluşturmak için uzmanlardan yardım alabilirsiniz. 7 / 24 ulaşabileceğiniz çağrı merkezimiz aracılığıyla fiyatları öğrenebilir ya da web sitemiz üzerinden form doldurarak teklif alabilirsiniz.