Yabancı sağlık sigortası; yabancı uyruklu kişilerin ülkemize eğitim, iş ya da ikamet etmek amacıyla geldiklerinde almaları gereken bir sigorta ürünüdür. Gerekli ve önemli bir sigorta ürünü olması nedeniyle oldukça merak edilir. Yabancı uyruklu kişilerin, ülkemizde sağlık hizmetlerini alabilmelerine olanak sağlayan ve ikamet alabilmeleri için gerekli olan yabancı sağlık sigortası, pek çok sigorta şirketi üzerinden satın alınabilmektedir.
Hazırladığımız bu içerikte; yabancı sağlık sigortası hakkında en çok merak edilen konu başlıklarını açıkladık.
Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?
"Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu" kapsamında 2014 yılında hizmete sunulan yabancı sağlık sigortası Türkiye’de yabancı uyruklu kişilerin ikamet edebilmeleri için yaptırması gereken bir sigorta ürünüdür. Ülkemize iş ya da eğitim amacıyla gelen ve bu amaçla belirli bir süre yaşamayı planlayan tüm yabancı uyruklu kişilerin, bu sigorta ürününü yaptırması zorunludur.
Yabancı sağlık sigortası poliçesi, yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşmasını sağlamakta ve bu hizmetlerden doğacak tedavi masraflarını güvence altına almaktadır.
Yabancı uyruklu kişilerin sağlıklarını güvence altına alan bu sağlık sigortası ürünü; geniş teminat seçenekleri ve ek hizmet olanakları ile de sigortalılara avantaj sağlamaktadır. Ülkemizde belirli bir süre ikamet etmesi gereken ve eğitim ya da çalışma amaçlı gelen her yabancı uyruklu kişinin yaptırması gereken yabancı sağlık sigortası, pek çok sağlık sorununa karşı teminat oluşturabilmektedir. Ayrıca poliçeler, adayın ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda şekillenebilir.
Yabancı sağlık sigortasının kapsamı hakkında daha fazla detay öğrenmek için Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? yazımızı inceleyebilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu Mudur?
Yabancı sağlık sigortası, ülkemize eğitim, çalışma ya da ikamet etme amacıyla gelen tüm yabancı uyruklu kişiler için zorunludur. Türkiye’de ikamet edebilmek için yabancı uyruklu kişilerin alması gereken oturma izni için yabancı sağlık sigortası poliçesi bulunması şarttır.
Ülkemize ikamet amacıyla giriş yapan tüm yabancı uyruklu kişilerin yabancı sağlık sigortası poliçesi hazırlamış olması gerekir. Aktif bir sigorta poliçesi bulunmayan kişilerin oturma izni alma şansları yoktur. Bunun yanında hazırlanan sağlık poliçesinin süresi, kişinin ülkede kalacağı dönem kadar olmalıdır. Kalınması planlanan süre uzarsa, poliçe süresi de uzatılmalıdır.
Yabancı uyruklu kişi bir Türkiye vatandaşı ile evliyse; sigorta zorunluluğuna dair farklı prosedürler uygulanabilir. Eğer eşin herhangi bir sağlık güvencesi varsa yabancı uyruklu kişi, eşinin poliçesi kapsamında değerlendirilebilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Bunun yanında eşin bir sağlık güvencesi bulunmuyorsa, yabancı uyruklu eş için yabancı sağlık sigortası poliçesi yaptırmak gerekmektedir.
Tüm bunların yanında, ülkeye seyahat ya da turizm amacıyla gelen kişilerin yabancı sağlık sigortası yaptırması için herhangi bir zorunluluk bulunmaz.
Yabancı uyruklu eşlerin sağlık hizmetlerini alabilmeleri için gerekli olan prosedürleri Yabancı Uyruklu Eşlerin Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartlarıyazımızda bulabilirsiniz.
Kimler Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?
Türkiye vatandaşı olmayan her kişi, ülkede ikamet edebilmek ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için yabancı sağlık sigortası yaptırabilir. Ülkeye okuma ya da çalışma amacıyla gelen yabancı uyruklu kişilerin yabancı sağlık sigortası yaptırması zorunludur.
Yabancı sağlık sigortası yaptırmakla yükümlü olan kişiler, şu şekilde açıklanabilir:
- Türkiye’ye eğitim amacıyla gelen öğrenciler.
- Çalışmak için ülkeye gelen yabancı uyruklular.
- Oturma izni ya da ikamet tezkeresi almak isteyen yabancı uyruklular,
- Eşi Türk vatandaşı olan ama SGK güvencesi olmayan kişiler.
Yabancı sağlık sigortası kapsamında değerlendirilen kişileri ve yaş sınırı detaylarını öğrenmek için Yabancı Sağlık Sigortası Yaş Sınırıyazımızı okuyabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Yabancı sağlık sigortası, “İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge” kapsamında düzenlenen ve yabancı uyrukluların sağlık hizmetlerine ulaşımını sağlayan bir sigorta ürünüdür. Kapsamı oldukça geniş olan bu sigorta ürünü ile yabancı uyruklu kimseler, anlaşmalı özel sağlık kurumlarında uygun fiyatlarda hizmet alabilirler.
Sigorta şirketleri, yabancı sağlık sigortası kapsamında yer alan anlaşmalı sağlık kurumlarında alınan tedavilere ait masrafları,sigorta poliçesi üzerinden karşılar. Sigorta poliçesinin teminatları, her sigorta şirketinde farklı olabilmektedir. Aynı zamanda teminat limitleri de değişim gösterebilir.
Yabancı sağlık sigortası teminatları, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Hastalık sonucu ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri.
- Kaza sonucu ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri.
- Cerrahi müdahale ve sonrası gerekli olan masraflar.
- Hastanede yatış gereken durumlarda gerekebilecek masraflar.
- Yoğun bakım giderleri.
- Oda, yemek ve refakatçi giderleri.
- Koroner anjiyografi.
- Endoskopi, MR, radyografik çekimleri.
- Fizik tedavi giderleri.
- Evde bakım hizmetlerine dair masraflar.
- Muayene ya da ilaç temini.
- Laboratuvar masrafları.
- Kemoterapi, radyoterapi ya da diyaliz gibi ciddi hastalıkların tedavileri için gereken masraflar.
- Alçı, pansuman ya da serum gibi ihtiyaçlar.
Yabancı sağlık sigortası teminatlarına dair detayları Yabancı Sağlık Sigortası Teminatları, Yatışlı- Yatışsız Teminatlaryazımızda keşfedebilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?
Yabancı sağlık sigortası poliçesinin kapsamı oldukça geniş teminat seçeneklerine sahiptir. Bu sayede sigorta poliçesi üzerinden pek çok sağlık hizmetine ulaşım sağlanabilir. Ancak yabancı sağlık sigortasının kapsamına girmeyen bazı sağlık sorunları da bulunmaktadır.
Yabancı sağlık sigortası teminat dışı durumları, sigorta genel şartları kapsamında şu şekilde belirlenmiştir:
- Poliçe başlamadan önce teşhisi konmuş hastalıklar
- Genetik hastalıklar ve her türlü genetik hastalıkların araştırılması, taranması ile ilgili tetkikler
- Prematüre bebek masrafları
- Skolyoz, lordoz, kifoz, pes planus, halluks valgus / rijitus için yapılan tetkik ve tedaviler
- Nazal septum ve konka için yapılan operasyonlar
- Yaşlılık nedeniyle olan bunama
- Alzheimer, Parkinson, Sara (Epilepsi) gibi rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar
- Tehlikeli spor faaliyetlerinden kaynaklanan kazaların neden olduğu sağlık sorunlarına dair tedavi masrafları
- Yapı bozuklukları
- Motor mental gelişim ve büyüme bozukluğu
- Psikiyatrik tedavi gerektiren ruh hastalıkları ve psikolojik rahatsızlıklar
- Ehliyetsiz araç kullanımı, aşırı alkol tüketimi ya da uyuşturucu etkisi altında yapılan kaza ya da yaralanma durumları
- Alternatif tedavi yöntemleri
- Bilimsel olarak kanıtlanmamış tedavi yöntemleri
- Sağlık Bakanlığı tarafından verilen herhangi bir ruhsat olmadan hizmet veren sağlık kurumlarında alınan tedaviler
- Deneysel amaçlı yapılan tedaviler
Yabancı sağlık sigortası hakkında tüm detayları öğrenmek için Yabancı Sağlık Sigortası Nedir? Poliçe Hakkında Merak Edilenleryazımıza göz atabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler Nelerdir?
Yabancı sağlık sigortası kapsamında sunulan avantajlardan yararlanabilmek için sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarından tedavi alınması gerekir. Her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kurumları farklı olabilmektedir. Bu nedenle, şirketlerin anlaşma sağladığı hastaneler, klinikler, poliklinikler ve eczaneler gibi sağlık kurumlarının listesini öğrenmek gerekmektedir.
Yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler listesine dair detayları, sigorta şirketlerinin web sitelerinden öğrenebilirsiniz. Bunun yanında, Sigorta Dünyası üzerinden sağlık uzmanlarımıza ulaşarak en doğru ve güncel liste hakkında detay alabilirsiniz. Sizler için 3 büyük ilde öne çıkan yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastanelerinin listesini hazırladık.
İstanbul Yabancı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler:
- Avicenna Hastanesi
- Eren Hastanesi
- Medicana Avcılar Hastanesi
- Sante Plus Hastanesi
- Medipol Mega Hastanesi
- Kurtköy Hastanesi
- Çamlıca Erdem Hastanesi
- Acıbadem Hastaneleri
- Surp Pırgiç Hastanesi
- Vital Hastanesi
- Nisa Hastanesi
Ankara Yabancı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler:
- Özel Eryaman Hastanesi
- Lösante Çocuk Hastanesi
- Acıbadem Hastaneleri
- Akropol Hastanesi
- Bayındır Hastanesi
- A Life Hastanesi
- Eryaman Hastanesi
- Bilgi Hastanesi
- Medical Park Hastanesi
İzmir Yabancı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler:
- Egepol Hastanesi
- Gözde İzmir Hastanesi
- Ege Yaşam Hastanesi
- Gazi Hastanesi
- Karataş Hastanesi
- Tınaztepe Hastanesi
- Can Hastanesi
** Hastane kapsamı sigorta şirketlerine göre farklılık gösterecektir. Bu sebeple karşılaştırma yapmak için teklif alabilirsiniz.
Yabancı sağlık sigortası kapsamında hizmet alınabilecek hastaneler ve kapsamları hakkında tüm detaylara Yabancı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler Kapsamı Nedir?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?
Yabancılar için yapılan sağlık sigortası, yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde sağlık hizmetlerini alabilmesi adına çok sayıda avantaj sunan bir sigorta ürünüdür. Yabancı uyruklu kişilerin ülkede kalacakları dönem süresince hizmet vermesi gereken bu sigorta ürünü ile geniş teminat seçenekleri üzerinden güvence sağlanabilir.
Yabancı sağlık sigortası poliçesi, her şeyden önce ikametgah başvuruları için gereken işlemlerin kolay ve hızlı tamamlanmasını sağlamaktadır. Yabancı uyrukluların, ülkede oturum izni alabilmesi adına yabancı sağlık poliçesi yaptırması şarttır.
Sigorta kapsamına, 65 yaşına kadar tüm katılımcılar dahil edilebilmektedir ve ihtiyaca göre 2 senelik poliçeler düzenlenebilir. Sigortalı istediği takdirde, poliçe süresini uzatabilmektedir.
Kritik pek çok hastalığın tedavisi için geniş anlaşmalı özel sağlık kurumu ağı üzerinden hizmet alınabilir ve ülkenin her yerinde sağlık hizmetlerine ulaşım sağlanabilir.
Acil durumlarda ihtiyaç duyulan her türlü tedavi, ilaç ve nakil masrafları sigorta poliçesi üzerinden karşılanmaktadır.
Yabancı sağlık sigortasının sigortalılar için sağladığı avantajlarıYabancı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?Yazımızda keşfedebilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?
Yabancı uyruklu sağlık sigortası fiyatları hesaplanırken, sigorta şirketleri farklı yöntemler izleyebilirler. Bunun sonucunda da farklı fiyat bedelleri çıkabilir. Aynı zamada sigorta primleri, farklı değişkenler üzerinden hesaplanır ve bu nedenle her aday için farklı fiyat teklifleri hazırlanabilir.
Sigorta şirketleri, yabancı sağlık sigortası için fiyat teklifi düzenlerken, sigorta kapsamına alınacak kişinin yaşı, cinsiyeti, medeni durumu ve sağlık geçmişi üzerinden işlem yaparlar. Bunun yanında, poliçe kapsamına dahil edilen teminatlar ve limitler de fiyatları etkileyen kriterler arasındadır. Böylece, her aday için sunulan fiyat tekliflerinde değişim yaşanabilmektedir. Bu yüzden, poliçe fiyatları hakkında kesin bir bilgi paylaşmak zor olmaktadır.
Yabancı sağlık sigortası fiyatları, yaş durumları üzerinden değerlendirilebilir. Sigorta şirketlerinin standartları kapsamında, ortalama yabancı sağlık sigortası fiyatlarına şu şekilde örnek verilebilir:
- 0 – 17 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105 – 200 TL arası değişiklik gösterir.
- 18 – 25 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105-160 TL arası değişiklik gösterir.
- 26 – 30 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105-160 TL arası değişiklik gösterir.
- 31 – 35 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105-160 TL arası değişiklik gösterir.
- 36 – 40 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105-185 TL arası değişiklik gösterir.
- 41 – 50 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 105-185 TL arası değişiklik gösterir.
- 51 – 55 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 110-320 TL arası değişiklik gösterir.
- 56 – 60 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 160-450 TL arası değişiklik gösterir.
- 61 – 64 arası katılımcılar için belirlenen prim bedeli yaklaşık olarak 250-1100 TL arası değişiklik gösterir.
- 66 – 70 yaş arasında olan kişiler için Sompo Japan Sigorta 300 TL’dir.
Yabancı sağlık sigortası fiyat teklifi almak ve farklı sigorta şirketlerini karşılaştırmak için Sigorta Dünyası iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak web sitemizden sorgulama yaparak teklif alabilir ya da 7 / 24 hizmet veren çağrı merkezimiz üzerinden sağlık uzmanlarımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.