Yabancı sağlık sigortası Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde oturma izni almak isteyen yabancı uyruklulardan istenen bir sigortacılık ürünüdür.
Hazine Müsteşarlığından 9/2014 “İkamet İzni Taleplerine Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge” ile ikamet tezkeresi başvurusunda bulunacak yabancı uyruklular için zorunlu tutulan yabancı sağlık sigortası, hastalık ve kaza sonrasında ortaya çıkan sağlık giderlerinin karşılanmasını amaçlamaktadır.
Yabancı uyrukluların poliçeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı resmi ve özel merkezlerde teminatlar kapsamında yatarak ve ayakta tedavi giderleri karşılanmaktadır. Farklı sigorta şirketlerinin paket ürünleri ile kapsamını genişlettiği bu ürün için avantajlı fiyatlarda teklif almak ve en kapsamlı yabancı sağlık sigortası poliçesini en hesaplı fiyatlarda satın almak için Sigorta Dünyası web sitesinden yararlanabilirsiniz.
Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinin alternatifli fiyat tekliflerine ulaşabileceğiniz Sigorta Dünyası web sitesinden, size özel verilen fiyat tekliflerini karşılaştırma şansı elde edebilirsiniz. Dilerseniz Sigorta Dünyası çağrı merkezinden destek alarak hem bütçenize hem de sizi bekleyen risklerin tamamına hitap eden poliçeyi online olarak satın alabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Yabancı sağlık sigortası kapsamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının SGK kapsamında yararlandığı sağlık giderleri ile benzerdir.
Sigorta şirketi seçimine göre değişebilen yabancı sağlık sigortası kapsamı şu şekildedir:
- Yatarak tedavi
- Ayakta tedavi
- İlaç
Poliçe süresi boyunca sigorta sahibi yabancı uyrukluların yukarıda sıralanan teminatlarla ilgili yaptıkları harcamalar poliçeleri tarafından karşılanır. Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinin kapsamlı poliçe tekliflerine ulaşmak için Sigorta Dünyası web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Detaylı bilgi için: Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortasında En Önemli Teminatlar yazısını okuyabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Tedavi Limitleri Ne Kadardır?
Yabancı sağlık sigortası tedavi limitleri her sigorta şirketinin özel şartlarına göre farklılık gösterir.
Anlaşmalı olmayan sigorta şirketlerinde uygulanan limitler sigorta şirketlerinde genellikle aşağıdaki gibi uygulanır:
- Ayakta tedavi limitleri 2.000 TL
- Yatarak tedavi limitleri 20.000 TL
İlgili limitler için yüzde 20 ile yüzde 40 arasında katılım payı ödenmesi gerekmektedir. Sigorta şirketlerinin limitleri hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Dünyası’ndan bilgi alabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortasında Kapsam Dışı Durumlar Nelerdir?
Yabancı sağlık sigortası kapsamına alınmayan durumlar ek teminatla yararlanılabilen ya da ek teminatı bulunmayan riskler olarak gruplandırılabilir.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından hazırlanan Yabancı Sağlık Sigortası Genel Şartları gereği aşağıdaki durumlar yabancı sağlık sigortası kapsamı dışında tutulur:
- Suç işlemek veya suça teşebbüs etmek sonucu meydana gelen yaralanmalar
- Bağımlılık yapıcı madde kullanımı nedeniyle meydana gelen sağlık problemleri (Esrar eroin, vb. madde kullanımı)
- İntihara teşebbüs sebebiyle meydana gelen yaralanma ya da hastalıklar
- Savaş, ihtilal, ayaklanma, vb. iç karışıklık sonucu meydana gelen yaralanmalar
- Sigortalının bilerek kendisini tehlikeye atması sonrası meydana gelen yaralanmalar
- Nükleer, biyolojik ya da kimyasal silah kullanımı ya da ilgili tehlikeli maddelerin sızıntısı sonrası meydana gelen hastalık, yaralanma ve sakat kalmalar
- Deprem, sel, yer kayması, vb. doğal afetler nedeniyle meydana gelen hastalık ve yaralanmalar
- Gebelik ve doğum giderleri
Yukarıda sıralanan durumlar dışında aşağıda belirtilen giderler de yabancı sağlık sigortası kapsamı dışında tutulmaktadır.
Aşağıda sıralanan durumlar için tek fark yüzde 20 katılım payı ödenmesi ve 1.000 TL’yi geçmemesi ardından ilgili hususların poliçe kapsamında karşılanabiliyor olmasıdır:
- Kaza sonrası diş problemleri (kırık, vb.)
- Kaza sonrası çene yaralanmaları (çıkık, kırık, vb.)
- Kaza sonrası ağızda meydana gelen yaralanmalar.
Şartlar hakkında bilgi almak için: Yabancı Sağlık Sigortası Genel Şartları yazısını okuyabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Süresi Nedir?
Yabancı sağlık sigortasının süresi 1 yıldır.
Süre poliçe primi ödemesi yapıldığı gün 12:00’de başlar. Poliçe bitişi ise sözleşmede belirtilen 1 yıllık sürenin sonudur. İlgili tarihte saat 12:00’de poliçe sonlanır.
Yabancı Sağlık Sigortasın Yaş Sınırı Nedir?
Yabancı sağlık sigortasında yaş sınırı sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Kimi sigorta şirketleri üst yaş uygulaması olarak 55 yaşı seçerken, kimi sigorta şirketleri 70 yaşa kadar yabancı sağlık sigortası yapmaktadır. Genel itibari ile yabancı sağlık sigortası poliçeleri 0 – 60 yaş için ilk satın alma ve 65 yaşa kadar yenileme şartları ile kullanıma sunulur.
18 yaş altından büyük kişilerin aile poliçesi kapsamına 18 yaş altındaki çocuklarını kayıt ettirmeleri halinde ilgili kişiler için yabancı sağlık sigortası poliçesi satın alınmasına gerek yoktur. Farklı sigorta şirketleri ile ilgili istisnalar hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Dünyası web sitesi ve çağrı merkezinden bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
Detaylı bilgi için: Yabancı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı yazısına devam edebilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu Mu?
Yabancı sağlık sigortasının zorunluluğu bulunur. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde oturma izni almak isteyen tüm yabancı uyrukluların yabancı sağlık sigortası yaptırması zorunludur. Aksi takdirde oturma izni talepleri olumsuz karşılanmaktadır.
Zorunluluk dışında yabancı sağlık sigortasını yaptırmak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde meydana gelebilecek kaza ve hastalık sonrası tedavi giderlerinin karşılanması için bir gerekliliktir. Yabancı uyruklular karşılaşabilecekleri kaza ve hastalık risklerini yabancı sağlık sigortası ile güvence altına alarak geçirdikleri günlerde finansal açıdan kendilerini güvence altına alabilirler.
Kimler Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?
Yabancı sağlık sigortası yaptırabilecekler Türk vatandaşları dışında kalan ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmek isteyen kişilerdir. Bu kişileri detaylıca sıralamak gerekirse aşağıdaki listeden yararlanabilirsiniz:
- Türkiye Cumhuriyeti’nden oturma izni ve ikamet tezkeresi almak isteyen yabancı uyruklular,
- Türkiye Cumhuriyeti’nde öğrenim görecek olan öğrenciler,
- Eşi Türk vatandaşı olan fakat SGK güvencesine sahip olmayan yabancı uyruklu eşler.
Yabancı Sağlık Sigortasına Nereden Fiyat Teklifi Alınır?
Yabancı sağlık sigortasına fiyat teklifi alınabilecek yerler için yapılan ilk hata doğrudan sigorta şirketlerinin acentelerine ya da web sitelerine başvurmaktır. Belirlenen bir sigorta şirketinin ilgili birimleri aracılığı ile fiyat teklifi alınmak tercih edildiğinde pek çok açıdan dezavantajlı duruma düşülmektedir.
İlk dezavantaj fiyat karşılaştırma imkânına sahip olunmamasıdır. Türkiye’de faaliyet gösteren farklı sigorta şirketlerinin yabancı sağlık sigortası ürünü için alternatif fiyat teklifi alınmaması halinde standart bir poliçeyi yüksek fiyatta almak olasıdır. Üstelik bu yüksek fiyatlara acente karı eklenerek yabancı uyruklular için yüksek poliçe prim ödemeleri hesaplanmaktadır.
İkinci dezavantaj ise kapsam bakımından sadece size sunulanla yetinmek zorunda kalmanızdır. Tercih ettiğiniz sigorta şirketinin yabancı sağlık sigortası paketleri içerisinde yer alan teminatlar ile kısıtlı bir kapsamı kabul etmek zorunda kalırsınız. İlgili poliçeler geçireceğiniz zaman boyunca karşılaşabileceğiniz tüm riskleri içermeyerek sizi pek çok gider ile baş başa bırakır.
Sigorta Dünyası aracılığı ile yabancı sağlık sigortası fiyat teklifi almanız halinde farklı sigorta şirketlerinin de fiyat tekliflerine ulaşabilirsiniz. Web sitesi üzerinden online başvuru formunu doldurarak dakikalar içerisinde Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinin fiyat tekliflerine ulaşabilir, kapsam ve fiyat karşılaştırması yapma fırsatı elde edebilirsiniz.
Sorgulama detayları için: Yabancı Uyruklu Genel Sağlık Sigortası Sorgulaması yazısından bilgi alabilirsiniz.
Yabancı Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Yabancı sağlık sigortası yaptırmak için ürünleri arasında yabancı sağlık sigortası ürünü bulunan sigorta şirketlerini seçmek yapabileceğiniz ilk tercihtir. Yukarıda fiyat teklifi alma başlığında bahsettiğimiz dezavantajları kabul etmeniz halinde bu yöntem ile dar kapsamlı bir poliçeye yüksek tutarlarda sahip olabilirsiniz.
Detaylı bilgi almak için: Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır? yazısına devam edebilirsiniz.
Sigorta Dünyası aracılığı ile yabancı sağlık sigortası almanız halinde ise farklı sigorta şirketlerinden fiyat teklifi alarak fiyatları ve poliçe kapsamlarını karşılaştırma şansı yakalayabilirsiniz. Karşılaştırdığınız poliçeler için Sigorta Dünyası müşteri hizmetlerinden ücretsiz destek alarak en uygun poliçeyi kolaylıkla belirleyebilirsiniz.
Karşılaştırma ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden yararlanma ayrıcalıkları ile birlikte Türkiye’nin en önde gelen sigorta şirketlerinin en kapsamlı poliçesini en hesaplı fiyatlarla seçebilirsiniz. Seçtiğiniz yabancı sağlık sigortası poliçesini Sigorta Dünyası üzerinden uzman yardımı ile kolayca satın alabilirsiniz.