Özel sağlık sigortası, özel hastanelerde tedavi görmek isteyen kişiler için uygun fiyatlı tedavi seçenekleri sunan bir sigorta ürünüdür. Pek çok kişi, sigorta şirketleri tarafından sunulan özel sağlık sigortası ürünlerini inceleyerek kendisine ve ailesine en iyi güvenceyi sağlayan poliçe kapsamında teminat oluşturmak istemektedir. Özel sağlık sigortası kapsamında ihtiyaç duyulacak ve doldurulması gerekli formlardan biri olan hasta bilgi formu da bu sigortayı yaptırmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Özel sağlık sigortası poliçesinde gerekli olan bu form hakkında önceden bilgi sahibi olmak, son derece önemlidir. Hazırladığımız yazımızda, hasta bilgi formu hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Yaş sınırı hakkında bilgi almak için: Özel Sağlık Sigortası Nedir: Özel Sağlık Sigortası Yaş Sınırıyazısına göz atabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Nedir?
Özel sağlık sigortası olası bir hastalık ve kaza sonrasında kişilerin daha sağlıklı ve kaliteli koşullar altında tedavi alabilmesi için gerekli güvence ortamını sağlayan sağlık sigortasıdır. Özel sağlık sigortası poliçesi kapsamında, işlem yapılan sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kurumlarında, ücretsiz tedavi hizmetlerinden yararlanılabilir. Bazı durumlar için sigorta şirketinin anlaşması bulunmayan hastanelerde de tedavi ve muayene hizmeti alma şansı bulunmaktadır.
Özel sağlık sigortasının amacı, kişilerin daha iyi sağlık hizmeti alması ve tedavi masraflarının yükünden kurtulmasını sağlamaktır. Sigortalı kişinin, hastalık ya da kaza sonrası sağlık hizmetlerinden kolayca ve uygun fiyatlarda yararlanmasını sağlayan bu sağlık sigortası ürünü ile pek çok avantajdan da yararlanılabilmektedir.
Her şeyden önce özel sağlık sigortası, poliçede yer alan teminat limitleri dâhilinde, ek ücret ödemeksizin, arzu edilen hastane ve doktorda muayene ve tedavi imkanı sunar. Bunun yanı sıra; yatış gerektiren tedavi durumları, ilaçlar, refakatçi, oda ve yemek masrafları sigorta poliçesi kapsamında karşılanır. SGK güvencesi altında bulunan herkes bu sigorta modelini satın alabilir ve avantajlarından yararlanabilir.
Özel sağlık sigortası hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz; Özel Sağlık Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar, Avantajları Nedir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu Nedir?
Özel sağlık sigortası kapsamında kullanılacak ve gerekli olan hasta bilgi formu, herhangi bir sağlık kurumunda tedavi almak için hazırlanması gereken formdur. Hastanede yatarak ve ayakta tedavi görmesi gereken sigortalı ve doktoru tarafından doldurulan bu form, ilgili sigorta şirketine iletilmelidir.
Hasta bilgi bir diğer tanımlama olarak tazminat bilgi formu adıyla da bilinmektedir. İlk olarak, sigorta şirketinin anlaşması olmayan kurumlarda yapılacak işlemler sonucunda bütçeniz üzerinden karşılanacak masraflarınızı, sigorta şirketinizden talep etmeniz için gereken belge bu form olacaktır. Hasta bilgi formu sigortalıdan alınan bilgiler, poliklinik kayıtları, muayene ve tetkik sonuçları doğrultusunda eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Anlaşmalı sağlık kuruluşlarında yapılacak tedavilerde ise doktorun kurumla anlaşmalı olup olmadığını kontrol etmek gerekmektedir. Aksi halde, anlaşmasız olması halinde istenecek ücretin, hasta bilgi formunda belirtildiğ teyit edilmelidir. Bu nokta, özel sağlık sigortası kapsamında oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Hasta bilgi formu, sigorta şirketine gönderilmeden önce mutlaka, anlaşmalı sağlık kuruluşu tarafından sigortalıya imzalatılmalıdır.
Hasta bilgi formu hakkında detaylara Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu Nedir, Neleri İçerir?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formuna Ne Yazılır?
Hasta bilgi formunda yer alan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması çok önemlidir. Formu doldururken açıklayıcı ve dürüst olmak gerekir. Sigorta şirketine gönderilecek olan bu form belgesinde net bilgilerin olması ve hata yapılmaması gerekir. Hasta bilgi formunda olması gereken bilgiler şu şekilde sıralanabilir:
- TC Kimlik Numarası
- Hasta Adı Ve Soyadı
- Doğum Tarihi
- Yaşadığı İl
- E-Posta Adresi
- Hastanın Sabit Telefonu
- Hastanın Açık Adresi
Tedavi için gerekli ücret için istenen bilgiler:
- Doktor
- İlaç
- Röntgen
- Sarf Malzeme
- Laboratuvar
Doktor tarafından doldurulacak bilgiler:
- Hastanın Şikâyeti / Öyküsü
- Şikâyetin Başlangıç Tarihi
- Daha Önce Başvurulan Sağlık Kurumu / Doktorun Adı (varsa)
- Özgeçmiş / Kullandığı İlaçlar
- Fizik Muayene Bulguları
- Tetkikler / Sonuçları
- Ön Tanı / Tanı
- ICD 10
- Planlanan Tedavi / İşlem
Doktora ait bilgiler:
- Adı – Soyadı
- Anlaşmalı / Anlaşmasız
- Operatör
- Uzmanlık Dalı
- Anestezi
- İrtibat Telefonu
- Asistan
- İmza / Kaşe
Özel sağlık sigortası yaptırma aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara dair ipuçlarını Özel Sağlık Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?Yazımızda bulabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu Ne İşe Yarar?
Özel sağlık sigortası hasta bilgi formu, alınan sağlık hizmetleri için ödeme talep edildiğinde ihtiyaç olacak ve doldurulması gereken bir belgedir. Tazminat ya da ödeme talebi için başvurularda hiçbir sorun yaşamadan özel sağlık sigortası poliçesi oluşturmak adına hasta bilgi formu doldurulmalıdır. Özel hastanelerden hizmet alma durumunda, ödenecek tedavi ücretleri için sigorta şirketlerinden istenecek ödemeler, daha önce belirlenen gerekli şartlara göre hazırlanır.
Hasta bilgi formu içeriğinde, sigortalıya ait önemli bilgiler yer almaktadır. Form için istenen bilgiler, bu nedenle eksiksiz ve hatasız doldurulmalıdır. Bu sayede poliçede yer alan teminatlar dahilinde, tedavi masrafları sorunsuz bir şekilde karşılanabilir.
Özel sağlık sigortasından ödeme talebi oluşturmak için iki farklı yol izlenebilir. İlk olarak bir form doldurarak ya da ilgili sigorta şirketine bildirerek ödeme isteği iletilebilir. Ödeme isteği kapsamında yapılan başvurularda, doktor tarafından gerekli bilgileri içeren hasta bilgi formu doldurulmalı ve sigorta şirketine iletilmelidir. Forma ek olarak başvuru ile ilgili tetkik sonuçları, doktor raporları, adli vakalarda ilgili raporlar, reçete gibi belgeler de eklenerek sigorta şirketine gönderilebilir.
Özel sağlık sigortasının hayatınıza katacağı avantajları merak ediyorsanız; 8 Adımda Özel Bireysel Sağlık Sigortasının Faydalarıyazımıza göz atabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Özel sağlık sigortası hasta bilgi formu hazırlarken her şeyden önce ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta; formda yer alacak bilgilerin tam ve eksiksiz olması gerektiğidir. Aksi halde sigorta şirketi, tedavi masrafları için karşılaması gereken tutarı ödemeyebilir. Bunun yanında, doktorun gerekli gördüğü, tedavi ile ilgili ek evrakları hasta bilgi formuna eklemek gerekir. Eklenen belgelerde yer alan hastanın adı ve tarih bilgileri de doğru olmalıdır, hasta bilgi formunda yer alan bilgiler ile eşleşmelidir. Ayrıca yapılan ilaç giderleri ve hastane tarafından sigortalıya verilen taburcu kağıdı da ek olarak, sigorta şirketine gönderilen belgeler arasında yer almalıdır.
Özel sağlık sigortası imkanlarından yararlanmak için gerekli olan hasta bilgi formu hakkında merak ettiklerinizi, Sigorta Dünyası yetkililerine ulaşarak öğrenebilirsiniz. Çağrı merkezimiz 7 / 24 hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra online olarak web sitemiz üzerinden sorgulama yapabilir ve en kısa sürede dönüş alabilirsiniz.
Özel sağlık sigortası yaptırmak için yolları araştırmaya nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız;Özel Sağlık (bireysel Sağlık) Sigortası Nasıl Yapılır? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırılmalıdır?
Özel sağlık sigortası, muhtemel hastalık ya da kaza durumları sonrasında gerekli olabilecek tedavi masrafları için finansal güvence sağlar. Bu sayede kullanıcılar sigorta poliçesi ile en iyi koşullar altında tedavi hizmetlerinden yararlanabilmektedir.
Sağlık her zaman korunması ve gerekli önlemlerin alınması gereken bir husustur. Özel sağlık sigortası da bu anlamda, dikkate alınması gereken ve yaptırılması halinde büyük avantajlar sağlayan bir sigorta ürünüdür. Düşük prim ödemeleri ile yüksek maliyetlere neden olabilecek tedavi giderlerini garanti kapsamına alabilirsiniz. Bu sayede pek çok hastalık ya da kaza risklerine karşı güvence sağlayabilir ve yüklü masrafların derdinden kurtulabilirsiniz.