Anne – baba adayları, bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek için tüm imkanları sağlamaya çalışırlar. Bebek sahibi olmak için sağlık sigortası başta olmak üzere gereken tüm önlem ve güvenceleri almaya çalışırlar. Sağlık sigortası kapsamında sunulan doğum paketleri ise başta anne sağlığı olmak üzere hamilelik sürecinde tüm sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlar.
Bebek sahibi olmayı planlayan kişiler, hamilelik sürecine gerekli olacak tedavi masrafları ve doğum giderleri için sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı alabilirler. Gebelik sürecinde, doğum sigortası yaptırmanın zorunluluğu ya da gerekliliği bulunmaz. Ancak sağlık harcamalarının yüksek oluşu ve özel hastanelerde yüksek tutarlarda hizmet alınması nedeniyle doğum sigortası kapsamında masrafların karşılanması avantajlı olmaktadır. Sağlık sigortaları üzerinden yapılan doğum paketlerinin kapsamı genişletilebilir ve yeni doğan teminatı ile bebekler de güvence altına alınabilir.
Hazırladığımız bu yazıda; bebek sahibi olmak için sağlık sigortasının gerekliğini, doğum sigortasının avantajlarını ve kapsamını anlatmaya çalıştık.
Bebek İçin Özel Sağlık Sigortası Yapılır Mı?
Sağlık sigortası ürünleri oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı önceden önlem alınması ve gereken tedavi olanaklarına ulaşımın kolaylaştırılmasını sağlamaktadır. Sigorta kapsamında yer alan kişiler, sağlık sigortası kapsamında anlaşmalı olan özel sağlık kurumlarından ücretsiz olarak tedavi alabilme şansına sahip oluyorlar. Ayrıcalıklı ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmek adına sağlık sigortaları tercih edilmektedir.
- Anne ve baba olmak isteyen kişiler için ise en çok merak edilen konuların başında bebek için özel sağlık sigortasıyaptırma koşulları gelmektedir. Özel sağlık sigortası ürünü yapan hemen hemen her sigorta şirketi, doğum teminatı üzerinden anne adaylarına güvence sağlar. Bunun yanında poliçe kapsamına dahil edilen yenidoğan teminatı ile bebekler de koruma altına alınabilmektedir.
- Yenidoğan teminatı, özel sağlık sigortaları kapsamında ek olarak hizmet verir ve bebekler için sağlık güvencesi oluşturur. Doğum sonrasında bebek için gerekli olan ilk muayene ve tetkikler, doğum teminatı kapsamında değerlendirilmektedir. Ancak bebeğin sonrasında ihtiyaç duyabileceği sağlık sorunları, küvöz sonucu gerekecek tedaviler ya da doğuma bağlı komplikasyonlar doğum teminatının kapsamı dışındadır. Bunun için özel sağlık sigortası poliçesine yenidoğan teminatı dahil edilmelidir.
- Yenidoğan teminatı, sadece özel sağlık sigortası kapsamında sunulan bir teminattır. Tamamlayıcı sağlık sigortası üzerinden bebekler için koruma sağlanamaz. Tamamlayıcı sağlık sigortası sadece doğum teminatı kapsamında sunduğu hizmetlerden sorumludur. Doğum sonrasında bebekte meydana gelen doğuma bağlı tüm komplikasyonlar için koruma sunan yenidoğan teminatı, özel sağlık sigortası poliçesi bulunan anne ya da babaların poliçelerine eklenmektedir.
Bebek için özel sağlık sigortası fiyatları hakkında bilgi almak içinBebek İçin Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Bebek İçin Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Özel sağlık sigortası kapsamında anne adaylarının doğum süreçlerine destek sağlayan doğum sigortası, tek başına bebekler için gerekli olan sağlık hizmetlerine ulaşımı sağlamaz. Bunun için özel sağlık sigortası teminatlarına yenidoğan teminatı da eklenmelidir. Bu teminat, doğum sigortası kapsamında yer alan doğumdan sonra gerekli olan ilk müdahalelerin dışında, bebek için gerekli olacak tedavi masraflarını karşılar.
Yenidoğan teminatı kapsamında sunulan tedavi hizmetleri genel olarak şöyledir:
- Aşı masrafları.
- Doktor takibi.
- Fenilketonüri testi.
- Hemşire takibi.
- İşitme testi.
- Kalça ultrasonu.
- Küvöz masrafları.
- Laboratuvar testleri.
Yenidoğan teminatı, poliçe kapsamında yer alan limitler üzerinden hizmet vermektedir. Bebek için gerekli olan tedaviler, poliçede yer alan limitleri aştığında; teminatın geçerliliği son bulacak ve oluşan masraflar sigortalı tarafından karşılanacaktır. Teminat limitleri, sigortalının isteği doğrultusunda arttırılabilir ya da azaltılabilir.
Bebek için özel sağlık sigortası hakkında bilgi almak için Sigorta Dünyası sağlık uzmanlarına ulaşım sağlayabilirsiniz.
Doğum sigortası hakkında tavsiyeleri öğrenmek isterseniz; Hamilelik Sigortası Mı Alıyorsunuz? Bunlara Dikkat Etmeyi Unutmayın yazımızı okuyabilirsiniz.
Doğum İçin Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı Mı?
Anne ve baba adayları, dünyaya bebeklerini getirmeden önce tatlı bir telaş içinde tüm hazırlıkları tamamlamaya çalışırlar ve gerekli tüm önlemleri almak isterler. Gebelik süreci, düzenli olarak kontrollerin yapılması ve gerekli tedavilerin alınması gereken oldukça hassas bir süreçtir. Bu nedenle sağlık hizmetlerine ulaşımda herhangi bir pürüz yaşanmaması gerekir.
Doğum sigortası, hamilelik sürecinde ihtiyaç duyulan tüm tedavi ve sağlık hizmetlerine ulaşımı sağlayan ve masrafları karşılayan bir sağlık sigortası ürünüdür. Sunduğu geniş güvenceler ve özel sağlık kurumlarında uygun fiyatlarda ya da ücretsiz hizmet alabilme imkanı ile doğum sigortası, gebeliğin başlangıcından doğuma kadar anne adaylarına destek olmaktadır.
Hamilelikte yaşanabilecek tüm sorunların önüne geçmek ve sağlıklı bir süre yönetmek için doğum sigortası yaptırılmalıdır. Üstelik sağlık harcamaları ve doğum masraflarının oldukça maliyetli olduğu bu dönemde doğum poliçesi, ekonomik anlamda da avantaj sağlayacaktır.
Genel olarak doğum sigortasının avantajları, şu başlıklarla açıklanabilir:
- Hamilelikte gerekli olan tüm sağlık hizmetleri güvence altına alınır.
- Normal ve sezaryen doğum masrafları poliçe kapsamında karşılanır.
- Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında alınan poliçeler üzerinden hamileyken doğum sigortası yapılabilir.
- Özel sağlık sigortası kapsamına dahil edilen yenidoğan teminatı ile doğum sigortasına ek olarak bebekler de koruma altına alınabilir.
- Beklenmedik risk durumlarına karşı gereken tüm önlemler alınır.
- Anne adayı istediği doktoru ve hastaneyi seçme şansına sahiptir.
- Doğum öncesinde ya da sırasında oluşabilecek beklenmedik ek masraflar karşılanır.
- Yurt dışında da teminat sağlayan poliçe modelleri ile ülke dışında da doğum masrafları karşılanır.
Doğum sigortasının gerekliliğini Anne Adayları Neden Doğum Sigortası Yaptırmalı? Yazımızda keşfedebilirsiniz.
Doğum Sigortası Teminatları
Doğum sigortası, gebelik sürecinde gerekli olan pek çok sağlık hizmeti için teminat sağlamaktadır. Sigorta ürünü kapsamında sunulan teminat seçenekleri, sigorta şirketlerinin standartlarına göre değişebilmektedir. Ancak genel anlamda şu sağlık hizmetleri, doğum sigortası kapsamında karşılanmaktadır:
- Doğum ya da gebeliğin neden olduğu rahatsızlıklar.
- Doğum esnasında ve sonrası oluşabilecek komplikasyonlar.
- Gebeliğe bağlı gelişen komplikasyonlar.
- Hamilelik rutin kontrolleri.
- Hiperemezis, preeklampsi, düşük ve düşük tehdidi.
- NST ve ikili tarama testi.
- Normal veya sezaryen doğuma ait masraflar.
- Tahlil ve tetkikleri.
- TORCH taraması.
- Zorunlu kürtaj.
Doğum sigortası, özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına eklenen doğum teminatı üzerinden alınabilmektedir. Doğum sigortası alma yolları, teminat limitleri ya da kapsam dışı durumlar hakkında bilgi almak için Sigorta Dünyası iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.
Doğum sigortası teminatlarının detaylarını Doğum Sigortası Kapsamı Nedir, Neleri Kapsar? Yazımızda bulabilirsiniz.
Doğum Sigortası Ne Zaman Yaptırılmalıdır?
Doğum sigortası, genel olarak bekleme süresi tamamlandıktan sonra hizmet veren bir sigorta ürünüdür.
- Genel olarak sigorta şirketleri, poliçe için ilk ödeme gerçekleştikten 6 ya da 12 ayın sonucunda sigorta üzerinden hizmet vermeye başlar. Poliçe kapsamında sunulan teminatlar, bekleme süresi tamamlandıktan sonra devreye girer. Bu yüzden doğum sigortası kapsamında güvence almak isteyen anne – baba adayları, planlarına bekleme süresi üzerinden şekil vermelidir.
- Sigorta poliçesi başladıktan en fazla 1 yıl sonrasında, doğum sigortası aktif hale gelmekte ve gebelikle ilgili tüm kontroller ve doğum masrafları karşılanmaktadır. Bekleme süresi tamamlanmadan gerçekleşen tedavi ya da kontrollerin giderleri, sigortalı tarafından karşılanmaktadır.
- Bunların dışında, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası; özel durumlar dahilinde, bekleme süresi olmadan da doğum sigortası kapsamında hizmet sunmaktadır. Bekleme süresiz doğum sigortası olarak bilinen bu ürünler sayesinde, gebelik başlamış olsa dahi teminat sağlanmaktadır. Standart doğum sigortasına oranla daha yüksek fiyatlar sahip olan bekleme süresiz doğum sigortaları, plansız gebelikler için önemli bir avantaj olmaktadır.
Bekleme süresiz doğum sigortası detaylarına Bekleme Süresiz Doğum Sigortası Nasıl Yapılır, Şartları Neler?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Doğum Sigortası Fiyatları Nasıldır?
Doğum sigortası, anne ve bebek sağlığını korumak ve bunu yaparken bütçeyi kontrol altında tutmak için tercih edilmektedir. Durum böyleyken poliçe için ödenecek bedel de merak konusu olmaktadır. Doğum sigortası fiyatları, diğer sağlık ürünlerine oranla daha yüksek olabilmektedir. Ancak gebelik ve doğum sürecinde alınması gereken sağlık hizmetlerine harcanan bütçe düşünüldüğünde poliçe için ödenen tutar oldukça ekonomik olacaktır. Ayrıca pek çok sigorta şirketi, prim ödemelerinde taksit ya da indirim seçenekleri de hazırlamaktadır.
Doğum sigortası fiyatları pek çok değişken üzerinden hesaplanmaktadır. Bu nedenler, her anne adayı için farklı fiyatlar ortaya çıkabilmektedir.
Sigorta şirketleri doğum sigortası hesaplaması yaparken;
- Anne adayının yaşı, kilosu, mevcut sağlık durumu ve daha önce düşük yapıp yapmadığını,
- Poliçede yer alan teminat seçeneklerini,
- Kontrol ve doğumun gerçekleşeceği hastane seçimi,
- Poliçenin alındığı tarihi gibi kriterleri dikkate almaktadır.
Doğum sigortası için en uygun fiyatları öğrenmek ve sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırmak için Sigorta Dünyası iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Sağlık uzmanlarımıza 7 / 24 çağrı merkezimizden ulaşabilir ya da ücretsiz sorgulama yaparak en kısa sürede fiyat teklifi alabilirsiniz.