Yangın sigortası, olası bir yangın riski sonucunda mülkün kullanım kaybı yaşaması ya da yaşanılamaz hale gelmesi halinde oluşan maddi zararlara karşı güvence sunmaktadır. Konut sahipleri, yangın sonrası zarar gören ya da kaybolan eşyalarına karşı yangın sigortası ile koruma sağlayabilirler.
Yangının neden olduğu hasar ve kayıplarını kapsayan yangın sigortası; sigorta kapsamına alınan mülk yangına karşı korunmakla birlikte, eşyaların yangın nedeniyle kaybolması ya da hasar görmesine karşı güvence alınabilir. Yangın sigortası ile konutlar ya da iş yerlerinde, yangın sonucu meydana gelen hasar durumlarının neden olduğu onarım ve yeniden inşa maliyetleri karşılanabilmektedir.
Yangın Sigortası Nedir?
Yangın sigortası muhtemel yangın risklerinde sonra oluşabilecek hasar durumlarına karşı güvence sağlayan ve maddi kayıpları gideren bir sigorta ürünüdür. Yangın ve yangın kaynaklı meydana gelen duman yayılımı, infilak, hararet ya da yıldırım düşmesi gibi durumlar sonucu oluşan hasar durumları yangın sigortası kapsamında karşılanmaktadır.
Yangın sigortası kapsamında yangının neden olduğu hasarların yanında yangın söndürmek için uygulanan işlemler sonucu oluşan hasar durumları da karşılanmaktadır. Yangın söndürmek için kullanılan su ya da kimyasal nedeniyle binalarda ya da eşyalarda oluşan hasar durumları giderilir.
Yangın sigortası, konut ya da işyeri sigortası gibi ürünlerin kapsamında yer alan yangın teminatına kıyasla son derece geniş kapsamlıdır. Yangın sigortası ile yangın teminatının aksine taşınır ve taşınmaz mallara karşı koruma sağlanabilmektedir.
Yangın sigortasına dair tüm detayları öğrenmek için Yangın Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.
Yangın Sigortası Zorunlu Mudur?
Yangın sigortası, sigortacılık sektörü içinde yer alan zorunlu sigorta ürünlerinden biri değildir.
Konutları ya da iş yerlerini yangın riskine karşı koruma altına alan yangın sigortası, isteğe bağlı bir sigorta ürünüdür. Kişiler, istekleri doğrultusunda konut ya da iş yerleri için yangın sigortası poliçesi başlatabilirler.
Yangın sigortası, yangın olasılıklarına karşı gerekli olan her türlü önlemin alınmasına ve yangın sonucu meydana gelen maddi kayıplara karşı koruma sağlamaktadır.
Yangın sigortası ve zorunluluğuna dair tüm detayları öğrenmek isterseniz; Yangın Sigortası Nedir? Yangın Sigortası Zorunlu Mu? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Yangın Sigortası Neden Gereklidir?
Yangın riski her an ve koşulda karşı karşıya kalınabilecek bir felakettir. Üstelik yangın sonucu ortaya çıkan hasar durumları, ciddi anlamda finansal krizlere de neden olabilmektedir.
Yangın sigortası kapsamında sunulan etkili ana ve ek teminat seçenekleri ile sağlam bir güvence ortamı hazırlanabilir. Bunun yanında, işletmeler ve konutlar için önemli hizmetler sunan yangın sigortasının hasar tespit ve tazminat ödeme aşamaları da hızlı ve pratiktir.
Yazımızın devamında yangın sigortasının gerekliliğine dair 5 önemli durumu açıklamaya çalıştık. Bunun yanında, yangın sigortasının genel şartları üzerinden ürün detaylarını Yangın Sigortası Genel Şartları Nelerdir?Yazımızda bulabilirsiniz.
1- Tüm Binayı Yangın Riskine Karşı Korur.
Yangın sigortası kapsamında sunulan güvenceler, temelde sadece yangın kaynaklı hasarlara karşı koruma sağlamaktadır. Konut ya da iş yerlerinde yer alan farklı mekanları güvenceye alan yangın sigortası, genel olarak tüm sigorta şirketlerinde aynı prosedürler üzerinden uygulamaya alınır. Özellikle ana teminat seçeneği olan yangına karşı koruma altına alınan alanlar şu şekildedir:
- Konut veya iş yerlerine ait binalar.
- Asansör ve yürüyen merdivenler.
- Kömürlükler.
- Temeller ve istinat duvarları.
- Bina dışındaki havuz ya da çeşme gibi unsurlar.
- Garaj ve su deposu gibi ek mekanlar.
- Bahçe alanları.
- Müştemilat.
Yangın sigortası, tüm bu hususlar yanında taşınabilir mallar için de güvence sunar. Sigorta poliçesi kapsamında güvence altına alınan alanlarda yer alan taşınabilir mallar, kıymetli eşyalar ya da elektronik cihazlar için de koruma sağlanmaktadır.
Yangın sigortasının kapsamına giren durumlara dair daha fazla detaya Yangın Sigortası Neleri Karşılar? Yangın Sigortası Teminatları yazımızdan ulaşabilirsiniz.
2- Ek Teminat Seçenekleri İle Kapsamı Genişletilebilir.
Yangın sigortası, temelde yangın hasarlarına karşı teminat sağlar ve poliçenin sunduğu ana teminat seçeneği de yangındır. Bunun yanında sigortalılar, istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli olan durumlar için ek teminat seçenekleri de poliçeye dahil edilebilir.
Yangın sigortası ek teminatları ile poliçenin etkisi artabilir ve kapsamı genişletilebilir. Adaylar, sigorta poliçesinden en iyi şekilde verim alabilmek için ek teminat seçeneklerini değerlendirmelidir.
Ek teminat seçenekleri, yangın sigortası şirketlerine göre değişebilmektedir. Bunun yanında genel olarak tercih edilen ek teminatlar, şu şekilde olmaktadır:
- Hırsızlık
- Sel ve su baskını
- Deprem, fırtına, toprak kayması gibi doğal afetler
- Cam kırılması
- Ferdi kaza
- Sigortalı mülke taşıt çarpması
- Grev, lokavt, halk hareketleri, kargaşalık
- Terör
- Kötü niyetli durumlar
- Enkaz kaldırma
- Kar ağırlığı
- Kira kaybı
Yangın sigortası ek teminatları hakkında daha detaylı bilgileri öğrenmek ve size uygun teminatları değerlendirmek için Sigorta Dünyası uzmanlarına danışabilirsiniz. Ek teminat seçenekleri, sigorta şirketlerinin standartlarının yanında sigortalının istek ve taleplerine göre de değişebilmektedir.
3- İşletmeler İçin Önemli Güvenceler Sunar.
İşletmeler için yangın sigortası, en önemli sigorta ürünlerinden biridir. Pek çok işletme konumu, faaliyet alanı ya da çalışma şartları nedeniyle yangın riski ile karşı karşıyadır. Bu nedenle yangın sigortası ile gereken tüm koruma sağlanabilir.
İşyeri sigortasının işletmeler için sunduğu güvenceler şöyle sıralanabilir:
- İş durması teminatı ile yangına bağlı olarak meydana gelen hasarlardan kaynaklanan ticari faaliyetlerin durmasıı halinde ortaya çıkabilecek maddi kayıplar için güvence sağlanmaktadır.
- Alternatif iş yeri masrafları teminatı ile işyeri sigortası kapsamında yer alan işletmenin karşılaşabileceği farklı risk durumları güvence altına alınmaktadır.
- Yangın mali mesuliyet teminatı ile sadece işletme sahibi değil, komşularının karşılaşacağı zararlar ve masraflar da karşılanmaktadır.
- Kira kaybı teminat ile poliçede yazılı şartlar ve limitler dahilinde olası risk durumlarından sonra oluşabilecek kira kaybı bedeli karşılanmaktadır.
İşletmeler için yangın sigortasının önemine dair tüm detayları İşletmeler İçin Yangın Sigortasının Önemi Nedir? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
4- Konutlarda Yangının Neden Olduğu Olumsuzluklar Giderilir.
Konutlarda oluşabilecek yangın hasarları yangın sigortası ile karşılanmaktadır. Yangın sigortası sayesinde yangın başta olmak üzere hırsızlığa, depreme, su baskınına ya da kötü niyetli durumlara kadar pek çok riske karşı koruma sağlanmaktadır.
İsteğe bağlı olarak başlatılabilen yangın sigortası ile konutları bekleyen yangın risklerine karşı güvence sağlanabilir. Üstelik yangın sigortası kapsamında sunulan sayısız hizmet seçeneği ile güvence alanı genişletilebilmektedir.
Yangın sigortası ile hem kiracıların, hem de ev sahiplerinin güvence almasına olanak sağlayan poliçeler hazırlanabilir. Konutlar için yapılan yangın sigortası ile binalar ve eşyalar güvence altına alınabilmektedir.
5- Hasar Tespiti Hızlı ve Pratik Bir Şekilde Yapılır.
İş yerlerine ya da konutlarda oluşabilen yangınların sonucunda, yangın sigorta üzerinden hasar ödemesi alabilmek son derece kolaydır. Bunun içim hasar tespitinin yapılması ve hasar boyutunun öğrenilmesi gerekmektedir. Yangın sigortası hasar tespitinde sigortalının dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
Her şeyden önce ilgili sigorta şirketine yangın meydana geldikten sonra, en geç 5 gün içinde haber vermek ve hasar bildiriminde bulunmak gerekmektedir. Olayla ilgili yapılmış olan kurtarma ve koruma önlemleri belirtilmeli ve sigorta poliçesinde yer alan talimatlara uygun hareket edilmelidir. Son olarak da sigorta yetkililerinin gerekli tespitleri yapabilmeleri için olanak ve yardım sağlanmalıdır. Bütün bunların yanında, gerekli olmadığı takdirde olay yerinde hiçbir şeyin yerini değiştirmemeye özen göstermek gerekir.
Yangın sigortası poliçesi üzerinden hasarların karşılanabilmesi için sigorta şirketi tarafından hasar tespitinin titizlikle ve doğru bir şekilde yapılması gerekir. Hasar tespitinin sonunda, sigortalı ve sigorta şirketi arasında anlaşmaya varıldığı takdirde hasar ödemesi yapılmaktadır.
Yangın sigortası üzerinden sigortalıya ödenmesi gereken tazminat tutarı, poliçe standartlarına ve hasar durumuna göre belirlenmektedir.
Yangın sigortası fiyatları ve hesaplama yöntemlerine dair tüm detayları Yangın Sigortası Hesaplama Adımları Neler? Yazımızda keşfedebilirsiniz.
Yangın Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
Yangın sigortası için fiyat teklifi almanın pek çok farklı yolu bulunmaktadır. Bunun için yangın sigortası ürünü sunan sigorta şirketlerine başvuru yapılabilir. Ancak en iyi fiyat teklifini alabilmek için farklı sigorta şirketlerini karşılaştırmak gerekmektedir.
Sigorta Dünyası iletişim kanallarını üzerinden hızlı bir şekilde en iyi yangın sigortası teklifi alabilirsiniz. Beraber çalıştığımız 23 farklı sigorta şirketinin yangın ürünlerini karşılaştırarak, sizin için en uygun teklifi sunanı keşfedebilirsiniz.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama başlatabilir ve en iyi teklifere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Başvuru formunda sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde girerek talep açabilir ve ücretsiz teklif alarak değerlendirme yapabilirsiniz.
En iyi yangın sigortası teklifi için Sigorta Dünyası çağrı merkezini 7 / 24 arayabilir, uzmanlarımızdan ücretsiz danışma alabilir ve en iyifiyatları öğrenebilirsiniz. Yangın sigortası için en iyi fiyatların yanında poliçe hazırlama detaylarına ve hizmet seçeneklerine dair destek alabilirsiniz.