Hayat sigortası sorgulaması yapmak oldukça basit ve hızla tamamlanabilecek bir işlemdir. Sorgulama sonrasında kişiler sigorta poliçelerine dair tüm ayrıntıları öğrenebilirler. Sorgulama adımları farklı yol ve yöntemlerle yapılabilir. Hayat sigortası poliçe durumlarını öğrenmek isteyen kişiler, e – devlet uygulaması üzerinden, ilgili sigorta şirketleri web siteleri aracılığıyla ya da Sigorta Dünyası internet sitesi sayesinde sorgulama yapabilirler.
Hazırladığımız yazımızda TC kimlik numarası ile hayat sigortası sorgulaması yapmak mümkün mü, sigorta poliçesi sorgulama yolları neler, hayat sigortası çeşitleri nedir, hangi şirketler hayat sigortası yapar gibi soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz.
Hayat Sigortası Nedir?
Hayat boyunca pek çok risk durumu ile karşı karşıya gelinebilir ve bu durumlara karşı önceden bir önlem alınmadıysa ciddi sonuçlar doğurabilir. Böyle sonuçların oluşmaması için gerekli önlemleri almak ve risklere karşı güvence oluşturmak için hayat sigortası yaptırmak, uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Hayat sigortası, olası bir vefat ya da maluliyet durumlarına karşı sigortalıyı ve ailesini güvence altına alan bir tasarruf sigortasıdır. Hayat sigortası kapsamında ödemeler, kişinin kendisine yapılır. Ancak vefat durumlarında ödemeler, poliçede yer alan yasal hak sahiplerine iletilmektedir.
Hayat sigortası yaptırmadan önce ilk olarak istenen ve gerekli olan teminatlar belirlenmelidir. Pek çok sigorta şirketi vefat durumlarını ana teminat olarak poliçede bulundururlar. Ancak ek teminatlar ile poliçe kapsamına farklı teminatlar de eklenebilir ve poliçe, kişilerin istekleri doğrultusunda genişletilebilir. Hayat sigortası kapsamında sunulan teminatlar, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Kaza sonucu vefat teminatı
- Kaza sonucu kısmi maluliyet teminatı
- Kaza sonucu tam maluliyet teminatı
- Hastalık sonucu kısmi maluliyet teminatı
- Hastalık sonucu tam maluliyet teminatı
- Toplu taşımada kaza sonucu vefat teminatı
- Tehlikeli hastalıklar teminatı
- İşsizlik teminatı
- Birikim teminatı
Hayat sigortası kapsamı ve teminatları hakkında daha fazla bilgi almak için Hayat Sigortası Kapsamı Nedir, Neleri Kapsar? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Hayat Sigortasını Kimler Yaptırabilir?
Hayat sigortası yaptırmak için belirlenen şartlara uyum sağlamak gereklidir. Bu şartlar, sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermekle birlikte, genel anlamda şu şekilde belirlenmiştir:
- Başvuru yapacak kişiler 18 ile 49 yaş aralığında olmalıdır.
- Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir.
- Sağlık poliçesi kapsamında teminat bulunması beklenir ve bu poliçe kapsamında kemoterapi, diyaliz ya da radyoterapi gibi teminatların kullanılmaması gerekir.
- Risk değerlendirme koşullarının yerine getirilmesi gerekir.
- Hayat sigortası yaptırılmasına engel olacak teşhislerin bulunmaması beklenir.
Tüm bu koşullar, sigorta şirketleri prosedürlerine göre değişebilir yada genişletilebilir. Doğru ve tam bilgi almak için Sigorta Dünyası yetkililerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Hayat Sigortası Kimlere Yapılır, Şartları Nelerdir?Yazımızdan da konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Hayat Sigortası Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?
Hayat sigortası sorgulaması yapmak için TC kimlik numarası bilgisine ihtiyaç vardır. Poliçe sorgulaması için e – devlet uygulaması, ilgili sigorta şirketlerinin web siteleri ya da Sigorta Dünyası internet sitesi kullanılabilir. Tüm bu seçenekler için TC kimlik numarası ve poliçe numarası bilgilerini girmek yeterli olacaktır.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden kolay ve hızlı işlem yapmanıza olanak sağlamaktadır. TC kimlik numaranız ile sorgulama yapabilir ve tüm sigorta şirketlerini karşılaştırabilirsiniz.
Sektörde öncü olan hayat sigortası şirketleri ile beraber çalışan Sigorta Dünyası aracılığıyla sadece TC kimlik numarası bilgisini kullanarak, hayat sigortası poliçesi hakkında pek çok bilgi ve ayrıntıya ulaşabilirsiniz. TC kimlik numarası olmayan ya da kullanmak istemeyen kişiler ise sadece poliçe numarasını kullanarak da sorgulama yapabilirler.
Hayat sigortası sorgulama yollarına dair kapsamlı bilgi almak isterseniz; Hayat Sigortası Sorgulama Yolları yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tc İle Hayat Sigortası Sorgulaması Yapılır Mı?
Hayat sigortası poliçesi sorgulama sadece TC kimlik numarası bilgisi ile yapılabilmektedir. TC ile hayat sigortası sorgulaması için çeşitli yol ve yöntemler mevcuttur. Kimlik numarası bulunan her kişi, e – devlet uygulaması üstünden sisteme giriş yaparak sigorta poliçesini sorgulayabilir. Ancak bunun için ilk olarak sisteme girmeyi sağlayacak şifrenin var olması gerekir. Şifresi olmayan ya da şifresini hatırlamayan vatandaşlar, ne yazık ki uygulama üzerinden sorgulama yapamazlar. Bu nedenle en yakın PTT şubesine, nüfus cüzdanları ile giderek şifre talep etmeleri gerekir. PTT yetkilisinin vereceği şifre ile sisteme giriş yapabilir ve sorgulama başlatabilirler.
E – Devlet şifresi bulunmayan veya bu sistem üzerinden sorgulama yapmak istemeyen kişiler ise hayat sigortası poliçesi sorgulaması için Sigorta Dünyası web sitesini kullanabilirler. Sigorta Dünyası sorgulama kanalı, e – devlet sistemine kıyasla daha hızlı ve kolay ulaşım sağlamaktadır. Web sitemiz üzerinden sadece TC kimlik numarası bilgisi girerek işlem yapabilir ve birden fazla sigorta şirket için sorgulama başlatabilirsiniz. E – Devlet sistemi, yalnızca kişinin hayat sigortası poliçesinin bilgilerini ve detaylarını paylaşırken Sigorta Dünyası üzerinden sorgulama işlemi birden fazla kişi için de yapılabilir. Üstelik hiçbir ücret ödemenize ya da şifre girmeniz gerek yoktur.
Hayat Sigortası Çeşitleri Nelerdir?
Hayat sigortası çeşitleri, sigortalı kişiye olası risklere karşı teminat altında güvence sağlanmasını sağlayan ve ek teminatlarla genişletilebilen sigorta ürünleridir. Her sigorta şirketi farklı ürün çeşitleri ve hizmetleri sunarak paket içerikleri hazırlarlar. Ancak genel olarak tüm sigorta şirketleri için geçerli olan hayat sigortası çeşitleri şu şekilde belirlenmiştir:
- Birikimli Hayat Sigortası
- Geri Ödemeli Hayat Sigortası
- Prim İadeli Hayat Sigortası
- Uzun Süreli Hayat Sigortası
- Grup Hayat Sigortası
Sigorta şirketleri hayat sigortasını çeşitlere ayırırken sadece sigortalının vefatı sonrasında, poliçede yer alan yasal hak sahiplerinin tazminat hakkına sahip olmasını amaçlar. Aynı zamanda var olan kredi borçlarının giderilmesi, maluliyet ya da iş görmezlik durumlarında destek sağlanması ve birikim yapma imkanı yaratılması gibi hizmetler de sunulmaktadır.
Hayat sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir ve isteğe ya da ihtiyaca bağlı olarak kişiler tarafından yaptırılır. Bu nedenle poliçe koşulları ve teminatları kişilere göre belirlenir ve şekillenir. Hayat sigortası poliçesi başlatmadan önce ihtiyaçlarınızı, var olan risk durumlarını ve ailenizi düşünerek işlem yapmalı ve plan uygulamalısınız.
Hayat sigortası çeşitleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için;Hayat Sigortası Çeşitleriyazımıza göz atabilirsiniz.
Hangi Sigorta Şirketleri Hayat Sigortası Yapar?
Hayat sigortası ürününü sunan çok sayıda sigorta şirketi bulunmaktadır. Her şirket farklı seçenek ve hizmetler çerçevesinde şekillendirdiği hayat sigortası ürünleri ile olası risk durumlarına karşı güvence ortamı sağlamaktadır. Çok sayıda sigorta şirketinin varlığı çeşitliliği arttırsa da seçim yapma olanaklarını da azaltmaktadır.
Sigorta Dünyası olarak anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri içinde hayat sigortası ürününü sunan firmaları karşılaştırıyor ve size en uygun olanı seçmenize destek oluyoruz. Şirketlerin sizlere özel sunduğu poliçe tekliflerini, şartlarını ve özelliklerini birlikte inceliyoruz ve ihtiyacınıza uygun poliçeyi bulmanıza, uzmanlarımızın yönlendirmesi ile olanak sağlıyoruz.
Sigorta Dünyası üzerinden bilgi alıp işlem yapabileceğiniz hayat sigortası ürünü sunan şirketler şunlardır:
- Aegon Sigorta
- Allianz Sigorta
- NN Hayat Sigorta
- Mapfre Sigorta
Bu sigorta şirketleri ve ürünleri hakkında daha fazla detay öğrenmek ve seçim yapmayı kolaylaştırmak isterseniz; Hayat Sigortası Şirketleriyazımıza bakabilirsiniz
Hayat Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?
Hayat sigortası hesaplaması yapılırken sigorta şirketlerinin belirlediği prim tutarları, kişinin yaşına, cinsiyetine ve poliçede yer alan teminatlara göre değişim gösterir. Bu nedenle doğru ve net fiyat bilgisine ulaşmak için sigorta uzmanlarına danışmalı ve istenen bilgileri eksiksiz bildirmek gerekmektedir. Prim ödemesi ise pek çok sigorta şirketi için aylık ya da yıllık ödeme koşullarına değerlendirilerek yapılır. Aynı zamanda ödemeler nakit ya da kredi kartı seçeneklerinden biri seçilerek gerçekleşebilmektedir.
Hayat sigortası hesaplama işlemlerini yapmak ve doğru fiyat almak için Sigorta Dünyası yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Çağrı merkezimiz kesintisiz bir şekilde 7 / 24 hizmet vermektedir. Ayrıca web sitemiz üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde sorgulama yapabilir ve başvuru talebinde bulunabilirsiniz. En kısa zamanda konu ile ilgili teklif hazırlanacak ve size fiyat bilgisi ulaştırılacaktır. Üstelik bunun için herhangi bir ücret ya da uzun vakitler harcamanıza gerek kalmaz.