Evinizi güvence altına aldığınız konut poliçesi ile poliçe kapsamında meydana gelen hasar durumlarının mümkün olduğu en kısa sürede karşılanmasını ve onarılmasını istiyorsunuz. Sizler gibi sigorta şirketiniz de hasarın en hızlı şekilde çözülmesini istiyor!
Hasar durumlarının da yapılacak geçici onarımlar, kalıcı onarımlar ve hasarlı eşyaların değiştirilmesi gibi birçok işlem yapılacaktır!
Konut Sigortası; sigortalı olan evi hırsızlık, yangın, terör, su baskını, doğal afet ve isteğe bağlı olarak poliçeye eklenen diğer ek teminatlarla güvence altına almak isteyenlerin tercih ettiği ev sigortası çeşididir.
Hasar ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazımızdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Eviniz hasar görmüş ya da her hangi bir zarara uğramışsa; önde gelen zarar, onarım, değiştirme ve kurtarma işlemlerinden dolayı kendinizi zor durumda hissedebilirsiniz.
Eşyalarınız ve eviniz sigortalandıysa meydana gelen hasar durumlarını dert etmenize gerek yoktur!
Poliçe detayları için:Konut Ev Paket Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?yazsını okuyabilirsiniz.
Konut Sigortası Hasarları
Ev sahipleri ve kiracılar tarafından yaptırılan konut poliçeleri kapsama alınmış olan teminatlar ile sınırlıdır.
Poliçe kapsamına alınan teminatlar dâhilinde meydana gelen hasar durumları karşılanmaktadır. Hasar ödemelerinin hızlı ve güvenli olması için poliçenizi oluşturma aşamasında teminat kapsamını özenle seçmelisiniz.
Teminat kapsamına alınan konut teminatları hasar durumlarında sizlere avantaj sağlayacaktır.
Detaylar için:Konut Sigortası İle Neleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?yazısından bilgi alabilirsiniz.
Risk gerçekleştiği zaman öncelikle sakin olmalısınız. Yapılması gereken işlemler için Sigorta Dünyası ekibine ulaşarak destek alabilirsiniz. Konut sigortanız sayesinde hasar sürecine çözüm bulacaksınız.
Sigortalı kişiler için hasar süreçleri oldukça önemlidir. Sigortalılar hasar dönemlerinde sigorta şirketlerinden büyük ilgi beklerler. Sigorta şirketinin vermiş olduğu hizmeti tamda bu noktada değerlendirmeye alırlar.
Konut sigortasında hasar ödemesinin gerçekleşme süresi, atanan eksper tarafından hazırlanan ekspertiz raporu ile birlikte sigorta şirketine gönderilen tüm belgelerin tam ve eksiksiz olarak gönderilmesi ile büyük oranda hız kazanır. Hasar ödeme süreside buna bağlıdır.
Konut sigortası poliçesine örnekler;
- Dâhili Su Hasarları
- Yangın Hasarları
- Deprem Hasarları
- Üçüncü Şahıs Sorumluluk Hasarları
- Hırsızlık Sigortası
- Cam Kırılması
- Yağış Hasarları
- Elektronik Cihaz Hasarları
Konut ev sigortası kapsamında meydana gelen hasarlar durumları farklı şekildir. Teminat altına alınan bu durumlarda binalarda farklı hasarlar oluşabilir.
Konut sigorta hasar ödeme süresihakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar başvuru formunu doldurarak sigorta uzmanlarımız ile görüşebilirler.
Konut Sigortası Hasar Tazminatı Nasıl Ödenir?
Ev konut sigortası yaptırılırken; ev koruma hizmetine ekstra olarak sigorta poliçesinde belirtilen adreste bulunan sigortalının şahsına, birlikte yaşamış olduğu aile bireylerine ve sigortalı evde çalışan kişilere ait eşyalar da eşya koruma teminatı ile güvence altına alınmaktadır. Bu durumlar içinde gerçekleşen hasarlar ödeme kapsamındadır.
Konut sigortasına sahip olan binada hasar meydana gelmesi durumunda yapılması gereken önemli işlemler bulunur. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen adayların ödemeleri yapılamaz.
Hasar ödemelerinin yapılabilmesi için;
- Hasarın ilk olarak sigorta şirketine bildirilmesi gerekir.
- Sigortalı kişinin, hasarı sigorta şirketine bildirilmesinin ardından ise konut hasar tutanağı tutulmaya başlanır.
- Konut hasar tutanağına doldurulan bilgiler de doğru olmalı ve gerçeği yansıtmalıdır. Hasar tutanağına verilen bilgiler doğru değilse, konut poliçesinin geçersiz kabul edilmesine veya feshedilmesine yol açabilir. Ve bu durumlar ile karşılaşmanız sizleri daha büyük zararlara uğratabilir. Bu sebeple konut hasar tutanağını tam bilgi içermelidir.
- Doğru ve net olarak belirttiğiniz hasar tutanağından sonra sigorta şirketi tarafından eksper gönderilir.
- Hasar tespiti için eksperinizle uygun zamanınızı belirlemeniz gerekir. Ve ekspertiz işlemi gerçekleştirilir.
- Bu işlem ile hasar tutarı taraflarca anlaşmalı olarak belirlenerek bir anlaşmaya varılır.
- İki taraf ile anlaşmaya varılarak belirlenen tutar ile hasar ödeme işlemleriniz hızlanır. Eğer ki bu süreçte sigortalı anlaşmayı kabul etmez ve sürecin tekrar incelenmesini isterse hasar işlemleri uzar.
- Hasar işlemlerinin uzaması da sizi yorar ve onarım durumlarını geciktirir.
Hasara uğrayan bina için hasar ödemelerinin hızlı çözüme kavuşması için anlaşmaya varmanız püf noktadır.
Konut hasar tazminatının sigortalıya ödenebilmesi için incelemeler doğru bir şekilde ilerlemelidir. İletilen tüm dokümanlar ve yapılan inceleme sonrasında tazminatın ödenmesine engel olan bir durum yoksa hasar dosyası ödenmek üzere hazırlanır.
Bu süreçte eksik sigorta olması durumunda ise konut ev sigortasının genel şartları ve şirketin özel şartları çerçevesinde işleme alınır. Hasar sürecinde eksik veya aşkın sigorta olması durumunda Sigorta Dünyası ekibi sizlere gerekli olan tüm bilgileri aktararak yönlendirme sağlayacaktır.
Eksik sigorta konusu ile karşılaşmamak için konut sigortası teminatlarını doğru seçmelisiniz. Detaylı bilgi için: Konut Ev Sigortası Neleri Kapsar / Teminatlarıiçeriğinden bilgi alabilirsiniz.
Konut Hasar Tutanağı
Konut hasar tutanağı; sigortalı kişi tarafından tutulur. Bu tutanak ile tahmini hasar miktarı ve konu hakkında taleplerin belirtildiği talepnameyi içeren belgeler, eksper tarafından hazırlanan ekspertiz raporuna eklenir.
Hasar sürecinin uzamaması için de konut hasar tutanağı ve sizden istenilen diğer evraklar tam ve eksiksiz olarak düzenlenmelidir.
Eklenen belgeler ile birlikte sigorta şirketine gönderilir.
İlgili tüm belgelerin sigorta şirketine iletilmesinin hemen ardından ise sigortalı kişiye konut sigortası hasar ödemesi yapılmasına yönelik gerekli olan işlemler başlar.
Konut Ev Sigortası Hasar Evrakları
Sigorta şirketine ve gerçekleşen hasarlar durumlarına göre evrak listeleri farklılık gösterecektir. Aynı şekilde oluşan hasarın özelliğine göre istenilecek evraklar değişim gösterebilir.
- Sigorta Poliçesi,
- Hasara İlişkin Faturalar,
- Hasar Fotoğrafları,
- İtfaiye Raporu,
- Cumhuriyet Savcılığından Takipsizlik Kararı,
- Polis Veya Jandarma Tutanağı,
- İş Yerleri İçin Vergi Levhası,
- Mal Sahipleri İçin Tapu Belgesi,
- Kiracılar İçin Kira Kontratı,
- Sigortalı Banka Hesap Bilgileri
Gerekli hasar belgeleri arasındadır.
Konut Ev Sigortası Hasar Ödemelerinde Püf Noktalar
- Öncelikle hasar sürecini en hafif haliyle atlatmak istiyorsanız, poliçenizi yaptırma aşamasında dikkat etmeniz gereken adımlar bulunur. Poliçeleştirme aşamasında ne kadar özverili olursanız hasar durumlarını o kadar hızlı halledebilir ve mağdur olmazsınız.
- Hasar durumlarında konut sigortanız maddi yükünüzü azaltacak kurtarıcı bir etkiye sahiptir.
- Konut sigortası olan kişiler bir konut hasarı ile karşılaştığında, sigortalı kişiye meydana gelen hasarın maddi tutarı kadar tazminat ödemesi yapılmaktadır.
- Hasar durumlarında olay yerinin mutlaka fotoğraflarını çekiniz. Gerekli belgeler arasında sizlerden talep edilecektir.
- Konut sigortası hasar tazminatını alabilmeniz için üst başlıklarda belirttiğimiz hasar tespit tutanağını eksizsiz doldurmanız gerekir.
- Oluşan hasarın tutanakta doğru şekilde tarif edilmesini sağlayınız.
- Konut kaza tutanağının yanında ise sigorta şirketinizden sizden talep edeceği belgeleri hazırlamalısınız.
- Meydana gelen konut hasarınız için sigorta şirketi sizden maddi tutarını belirlemenizi isteyecektir. Tahmini hasar tutarını belirleyerek sigorta şirketine bildireceksiniz.
- Tahmini hasar bedelini ilettikten sonra hasar kontrolü ve çözümü için eksper tarafınıza atanarak işlemleri başlatacaktır. Bu noktada bizim sizlere önerimiz iki taraflı anlaşma sağlamanızdır.
- Düşündüğünüz durumlar uyuşuyorsa süreci hızlandırmak adına böyle bir yol izleyebilirsiniz.
Konut şartları için: Konut Ev Paket Sigortası Zorunlu Mu? Genel Şartları Nelerdir?yazısından bilgi alabilirsiniz.
Konut Ev Hasar Durumunda Yardım Alma
Konut sigortası kapsamında meydana gelen hasar durumlarınız için Sigorta Dünyası hasar uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz. Hasar süreçlerinde alacağınız destek sizler için oldukça önemlidir.
Öncelikle oluşan ev hasarları için sigorta uzmanına ulaşarak detaylı bilgi verebilirsiniz. Gerekli tüm bilgileri iletmeniz durumunda sigorta uzmanlarımız sizlere en hızlı şekilde yapılması gereken durumlar hakkında bilgilendirecektir.
Teklif almadan önce:Konut Ev Sigortası Teklifi Almanın 5 Yoluyazısını okuyabilirsiniz.
Zarar veya hasar süreci gerçekleşmediyse ve poliçenizi oluşturma aşamasında araştırmalarınız sonucunda bu yazıya ulaştıysanız oldukça şanslısınız.
Konut sigortasını oluştururken alacağınız uzman desteği sayesinde en iyi konut sigortasını oluşturarak, hasar dönemlerinde sorun yaşama seviyesini en aza indirebilirsiniz.