Sağlık sigortası yapılırken sigorta şirketleri ilk olarak, adayın var olan sağlık durumunu göz önünde bulundurarak poliçe hazırlar. Bu nedenle riskli hastalık sorunları olan kişilere yüksek prim tutarları dahilinde poliçe oluştururlar ya da hiç sigorta yapmazlar.
Gebelik süreci başlamış anne adayları için de bu durum aynı şartlar altında değerlendirilir. Genel olarak sigorta şirketleri hamile adaylar için sağlık sigortası poliçesi hazırlamaz. Ancak belirli kurallar ve koşullarda, hamile adaylara farklı paket ya da teminatlar sunabilirler.
Doğum teminatı adı altında geliştirilen ürünler; özel sağlık sigortası doğum paketi, tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi ya da hamileyken doğum sigortası başlıkları altında incelenebilir.
Anne adaylarına özel hazırladığımız yazıda hamileyken sağlık sigortası imkânlarından yararlanma durumları hakkında merak edilen detayları derledik. Yazımızda hamileyken hangi sağlık sigortasından faydalanılır, doğum sigortası hamileyken yapılır mı, hamilelikte sağlık sigortası avantajları nelerdir gibi soruların cevapları yer almaktadır. Tüm detaylar hakkında bilgi aldıktan sonra en uygun doğum sigortası fiyatına ulaşmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Doğum sigortasının önemine dair daha fazla şey için; Hamileyken Doğum Sigortası Yaptırmanın Önemi Nedir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Nedir Neleri Kapsar?
Özel sağlık sigortası; kaza, yaralanma ya da hastalık gibi olumsuz durumlar sonrasında kişilerin özel sağlık kurumlarında tedavi alma imkanı bulmasını sağlayan ve poliçe kapsamında tedavi giderlerini karşılayan bir sağlık sigortası türüdür. Özel sağlık sigortası, daha kaliteli ve hızlı sağlık hizmetlerine ulaşımı sağlar.
Poliçede yer alan teminatlar dahilinde, hiçbir ek ücret ödemeden, özel sağlık sigortası sayesinde seçilen hastanelerde tedavi alınabilir. Bunun yanında sigortalı istediği doktordan randevu alma şansına da sahiptir. SGK güvencesi bulunan tüm kişilerin başvuru yapabileceği özel sağlık sigortası ile ücretsiz muayene ve tedavi olanaklarını değerlendirebilirsiniz.
Sigorta poliçesi kapsamında sunulan iki ana teminat çerçevesinde şekillenen hizmetler, kişilerin ihtiyaçlarına göre genişletilebilir. Genel olarak tüm sigorta şirketlerinde ayakta ve yatarak tedavi teminatı olmak üzere iki ana teminat hazırlanır. Ayakta tedavi teminatı; muayene, fizik tedavi, tahlil gibi ayakta gerçekleştirilen tedavi yöntemlerini kapsar. Yatarak tedavi teminatı ise ameliyat, radyoterapi, diyaliz, kemoterapi gibi tedavileri ve hasta için gereken oda, yemek ve refakatçi masraflarını karşılar.
Özel sağlık sigortası ve karşıladığı durumlar hakkında detaylı bilgi almak isterseniz; Özel Sağlık Sigortası Neleri Karşılar? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılır Mı?
Hamilelik döneminde sağlık sigortaları kapsamında doğum teminatı alınabilir ve bu teminat, belirli şartlar doğrultusunda poliçeye eklenebilir. Özel sağlık sigortası bünyesinde doğum teminatı almanın ise bazı şartları vardır. İlk olarak, hamilelik teminatından yararlanmak için adayın gebe olması gerekir. Ayrıca, gebelikler poliçe başlangıç tarihinden 12 ay sonra güvence altına alınmaktadır. Bu süreç sigorta şirketlerine göre 5 – 6 – 12 ay arasında değişmektedir.
Hamilelik başladığında ise özel sağlık sigortası poliçesi, sıfırdan başlatılamaz. Yani, hamileyken özel sağlık sigortası yapılamaz. Ancak özel sağlık sigortası poliçesi içerisine doğum teminatı dahil edilerek, bu hizmetten fayda sağlanabilir.
Hamilelikte özel sağlık sigortası yapılmasına dair doğru ve detaylı bilgilere Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılır Mı? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Sunulan doğum paketi hakkında detaylı bilgi almak için ise; Özel Sağlık Sigortası Doğum Paketi içeriğimize mutlaka göz atın.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK kapsamında olmayan hizmetler için kaliteli hizmet ve tedavi alınmasına olanak sağlayan sağlık sigortasıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında çok sayıda ve çeşitte teminatlar sunulmaktadır. Sigorta şirketlerine göre değişim göstermekle birlikte bu teminatlar iki ana grupta toplanır. Bu teminatlar, tıpkı özel sağlık sigortasında olduğu gibi yatarak ve ayakta olmak üzere iki seçenek olarak incelenir. Sigortalılar, istedikleri hastaneyi seçebilir ve 15 TL’lik katılım payı dışında hiçbir ücret ödemeden, poliçe kapsamında tedavi görebilirler.
Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı; en az 24 saatlik yatış gerektirecek durumlarda devreye girer. Bu teminat kapsamında şu harcamalar güvence altına alınır:
- Acil durum giderleri
- Cerrahi müdahale ve buna bağlı gelişen durumlar
- Kemoterapi
- Radyoterapi
- Diyaliz
- Küçük müdahaleler
- Yoğun bakım masrafları
Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı kapsamına, yatış gerektirmeyen tedavi seçenekleri girer. Sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte, teminat limitleri yıllık 8 ile 10 kontrol arasında değişmektedir. Bu teminat kapsamında karşılanan tedavi seçenekleri ise şöyledir:
Doktor muayenesi
Fizik tedavi
Tanı ve ileri tanı yöntemleri
Laboratuvar hizmetleri
Röntgen
Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha fazla bilgi almak için; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Hamileyken Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapılır Mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ile doğum teminatı almak için, ana teminatlara ek olarak ilave edebilirsiniz. Hamilelik sırasında, sigorta yaptırmak için hizmet veren sınırlı sayıdaki sigorta şirketlerinden birini seçebilirsiniz. Bu şirketler, doğum sigortası hizmeti için özel paketler hazırlamaktadırlar. Ancak doğum sigortası alabilmek için ilk olarak sağlık sigortası türlerinden birini yaptırmak gerekir. Bu sağlık sigortası türü de tamamlayıcı sağlık sigortası olacaktır. Doğum sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasının alt ürünü olarak sunulmaktadır.
Doğum için tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık kurumlarında uygun fiyatlarla tedavi imkanı sağlamaktadır. Ancak bu sigortanın doğum masraflarını karşılaması için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bunlar; ayakta tedavi teminatının sigorta poliçesine eklenmiş olması ve adayın hamile olmasıdır. Ayrıca bu sigorta modelinde, doğum için belirlenen bekleme süreleri daha kısadır.
Hamileyken doğum sigortası yapan şirketleri öğrenmek isterseniz; Doğum Sigortası Şirketleri Nelerdir, Neleri İçerir?Yazımıza göz atabilirsiniz.
Poliçe detaylarına göz atmak için: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi yazısını ziyaret edebilirsiniz.
Doğum Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?
Doğum sigortası, anne adaylarının gebelik süresi boyunca, doğum ve doğuma bağlı tüm tedavi masraflarına güvence sağlayan sigorta türüdür. Hem ekonomik hem de sağlık standartları alanlarında kolaylık yaratan bu model, anne adaylarının bebekleri için güvenli bir ortam hazırlamasını destekler. Sigortalı kişiler, istedikleri özel sağlık kurumlarında tedavi görebilir, istedikleri doktorlardan randevu alabilirler.
Doğum sigortası poliçesi hazırlanırken teminatlarına dikkat etmek gerekir. Sigorta teminatları, sigorta şirketlerine göre değişim gösterebilmektedir. Kimi sigorta şirketleri bekleme süresi şartı koyarken kimi sigorta şirketleri gebelik başladığında dahi sigorta yapabilirler. Doğum sigortası teminatları genel olarak şöyle sıralanabilir:
- Gebelik ve buna bağlı gelişen komplikasyonlar
- Rutin kontroller
- Tahlil, tanı ve tetkikler
- Tarama testleri
- Normal doğum ya da sezaryen doğum giderleri
- Yeni doğan testleri
- Düşük ya da düşük riski
- Zorunlu kürtaj
- Oda, yemek ve refakatçi giderleri
Doğum sigortası hakkında detaylı bilgi için; Doğum Sigortası Kapsamı Nedir, Neleri Kapsar? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Hamileyken Doğum Sigortası Alınır Mı?
Doğum sigortası, hemen hemen tüm sigorta şirketlerinin prosedürlerine göre belirli bir bekleme süresi sona erdikten sonra hizmete sunulur. Ancak bazı sigorta şirketleri aracılığıyla hamilelik başladıktan sonra da sigorta poliçesi başlatmak mümkündür. Ülkemizde bu hizmeti sağlayan sigorta şirketleri bulunmaktadır.
Sigortanın devreye girmesi için belirlenen bekleme süreleri, sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte 5 ile 12 ay arasında tutulmaktadır. Bekleme süresi olmayan sigorta modellerinde ise anne adayı istediği an sigorta yaptırabilir. Özellikle plansız hamileliklerde, kişilerin başvurarak koruma sağlamasını kolaylaştıran bir uygulamadır.
Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası modelleri, doğum teminatını ek teminat olarak değerlendirir ve belirli bir bekleme süresi sonunda hizmete alır. Ancak hamileyken doğum sigortası modelinde, herhangi bir bekleme süresi bulunmaz. Bekleme süresi derdi olmadan hamileyken doğum sigortası yapan şirketler ise şu an için ülkemizde 3 tanedir. Bunlar; Türk Nippon Sigorta, Demir Hayat Sigorta ve Unico Sigorta’dır. Sözü edilen şirketler ile iletişime geçebilir ve konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Sigorta Dünyası üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak sigorta poliçesine dair merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Konu hakkında daha fazla detay öğrenmek için; Hamileyken Doğum Sigortası Alınır Mı? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Hamileyken Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?
Hamileyken sağlık sigortası yaptırarak pek çok hizmetten ve kolaylıktan yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasına ek olarak ya da bazı sigorta şirketlerinin sunduğu ürünleri değerlendirerek doğum sigortası alabilir ve bütçenizi korurken bebeğinize sağlıklı bir ortam hazırlayabilirsiniz.
Yeni doğan bebeğin masrafları çok olabileceğinden sigorta şirketleri çoğu zaman doğum sigortası yapmaya yanaşmaz. Ancak bazı sigorta şirketleri sunduğu ürünlerle anne adaylarını destekler ve doğumla ilgili tedavi giderlerini koruma altına alır. Böylece, anne adayları kaliteli sağlık hizmetleri alırken bebeklerini güvenle dünyaya getirmek için tüm şartları hazır hale getirebilir.
- Hamilelikte doğum sigortası alarak şu avantajlardan yararlanabilirsiniz:
- Ek masraflar için endişelenmeye gerek kalmaz.
- Doğum masrafları azalır ve bebek için daha fazla bütçe ayrılabilir.
- Anneler ve bebekler koruma altına alınır.
- Doktor ya da hastane seçimi, kişinin tercihine bırakılır.
- Olumsuzluklar için farklı çözüm önerileri değerlendirilebilir.
Doğum sigortası fiyatları hakkında bilgi almak isteyen anne adayları daha fazla bilgi için: 2020 Doğum Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Hamilelikte Hangi Durumlar Sağlık Sigortası Kapsamına Girmez?
Hamilelikte alınacak doğum sigortası pek çok açıdan avantaj sağlar ve kapsadığı alanlar hayli geniştir. Ancak bazı durumlar poliçe kapsamında değerlendirilmez. Kişiler kendi bütçeleri üzerinden tedavi masraflarını karşılarlar.
Poliçede yer almadığı takdirde hamilelikte sağlık sigortası kapsamına girmeyen durumlar genel anlamda, şu şekilde belirtilmiştir.
- Doğumdan sonra yapılan tüm muayeneler
- Bebekle ilgili yapılacak sağlık harcamaları
- Epidural doğum
- Düşük nedeniyle gerekli muayeneler
- Poliçe limiti dışına çıkan tedaviler
Sağlık sigortası dışında kalan hususlar, sigorta şirketlerine göre de değişebilmektedir. Bu yüzden en doğru ve sağlıklı bilgi almanın yolu uzmanlara danışmak olacaktır. Doğum sigortasının karşılamadığı durumlar poliçe teminatlarına göre de farklılık gösterecektir. Karşılanacak durumlar sadece poliçeye dâhil edilen teminatlar kapsamında olacaktır.
Sigorta Dünyası üzerinden danışma talep edebilir ve farklı sigorta şirketlerini karşılaştırma şansı yakalayabilirsiniz. 7 / 24 çağrı merkezilerimize ulaşım sağlayabilir ya da online olarak başvuruda bulunabilirsiniz.