Hamilelik döneminde rahat etmenin yollarıanneadaylarının merak ettiği konuların başında yer alır.
Hamilelik döneminin rahat bir şekilde geçirilmesi anne adayının sağlığı yanında bebek sağlığı açısından da önemlidir.
Bebek, anne adayının psikolojik durumundan etkilenmektedir. Özellikle bu dönemde psikolojik olarak bebek sahibi olmaya hazırlıklı olunması gerekmektedir. Psikolojik hazırlık aşamasından sonra anne adayının gebelik dönemini rahat geçirmesi için bedenen de hazır olması gerekir. Yiyeceklerine ve kötü alışkanlıklarına dikkat eden anne adaylarının hamilelik dönemi daha rahat geçmektedir.
Gebelik dönemi içinde yapılması gereken diğer önemli nokta düzenli doktor ziyaretleridir. Doktor takibi altında gebelik sürecinin devam etmesi önemlidir. İlgili işlem maddi külfeti beraberinde getirir.
Maddi külfeti düşünmek zorunda kalmamak için doğum sigortası ürününden yararlanmak gereklidir. Uygun bütçe ile satın alınan doğum poliçeleri ile gebelik ve doğum sürecinde karşılaşılabilecek sağlık ile ilgili risklerin tamamı güvence altına alınabilir.
Riskli gebelik süreçleri için: Yüksek Riskli Gebelikte Doğum Hamilelik Sigortası yazısını okuyabilirsiniz.
Gebelik Döneminde Mide Bulantıları İçin Alınabilecek Önlemler
Mide bulantıları için önlem almak hamilelik sürecinde gereklidir. Hamilelik sürecinde mide bulantıları oldukça fazla aralıklarla görülebilmektedir.
Mide bulantısına kusmalar da eklenebilir. Mide bulantıları için önlem almadan önce bilinmesi gereken durum öncelikle bu durumun olağan bir süreç olduğudur. Strese girmek mide bulantısını kötüleştireceği gibi bebeğin sağlığına etki edebilmektedir.
Mide bulantılarının sıklığını azaltmaya yarayan bir takım önlemler alınabilmektedir. Doktora gidilmesi gereken durumlarda ise doğum sigortası iyi bir hastane ve hizmetin finansmanını sağlar.
Gebelik sigortası için: Doğum (gebelik) Sigortası Ne Zaman Yapılmalı? içeriğini okuyabilirsiniz.
Mide bulantısı olmaması için önerilenler ise aşağıdaki gibidir:
- Hamileliğin ilk üç ayında baharatlı yiyeceklerden uzak durulması mide bulantısını azaltır.
- Meyve ve süt tüketimi önerilmektedir.
- Protein ihtiyacı hamileliğin gereklerine göre karşılanmalıdır. Her gün bir tane yumurta bir porsiyon et veya mercimek tüketimi bu ihtiyacı karşılayacaktır.
- Ara sıra fındık, kuru incir ve kuru kayısı önerilmektedir.
- Hamilelikte görülebilen varis ihtimalini azaltmak için varis çorabı alınabilir. Bir diğer önlem ise yatarken ayakları yüksekte tutmaktır.
- Anne adayını yormayan yürüme ve yüzme sporu yapılabilir.
Hamilelikte Su Tüketimi
Gebelikte su tüketimi sürecin rahat geçmesi için en gerekli şeydir. Tavsiye edilen gıdalarla ilgili olarak imkânı olan anne adaylarının kişiye özel bir beslenme programı alması önerilir. Bunun için de bir beslenme uzmanına danışılabilir. Ancak herkesin ortak kanısı su tüketiminin gebelik dönemini rahat geçirmek için çok önemli olduğudur.
Hamilelik sürecinde sıvı kaybı çok olur. Sıvı kayıplarını önlemek için günde 2,5 ile 3 litre kadar su tüketimi birçok soruna çözüm olur. Hamilelikte sıvı kaybı nedeniyle yaşanan rahatsızlıklar su içerek önlenir.
Özellikle hamilelikte kabızlık oldukça sık görülür. Su tüketimi bunu da önler. Tüketilen meyve suları ve sodalar da faydalıdır. Ancak su hayati önem arz etmektedir.
Beslenmesine ve su tüketimine dikkat etmeyen anne adayları sıklıkla doktor muayenesine gitmek durumunda kalabilmektedir. Doktor muayeneleri doğum sigortası sahibi olunarak rahatlıkla yapılabilmektedir.
Doğum sigortasını merak eden anne adayları: Hamilelik Doğum Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? yazısını okuyabilirsiniz.
Hamilelikte Sağlıklı Yaşamın Önemi
Hamilelikte sağlıklı yaşam disiplini sağlamak gerekmektedir. Düzenli ve dengeli beslenmenin yanında anne adayını çok yormayacak bir takım egzersizlerin yapılması hamileliğin daha rahat geçmesini sağlar.
Hamilelik sürecinde meydana gelen bazı sorunlar düzenli egzersizler yaparak yaşanmayabilir veya etkisi azalabilir. Hamilelik için özel egzersizler vardır. İmkânı olan anne adaylarının bu egzersizlere erişim sağlaması ve yaşına göre hareketleri yapması önerilmektedir.
Anne adaylarının yapabileceği çok temel hareketler de vardır. Haftada iki gün bir saat yürümek gebelik kasılmalarının azalmasına yardımcı olur.
Eğer anne adayı pilates ve yoga yapmak isterse bunu mutlaka bir uzman eşliğinde yapmalıdır. Teyp kayıtlar ortalama sağlıklı bir insan için düzenlenmiştir.
Hamilelik gibi önemli bir konuda pilates ve yoga bir uzman işliğinde yapılması gerekmektedir.
Sağlıklı yaşamayan anne adaylarının gebeliği riskli kategorisine girebilmektedir. Bu durumun finansmanı aileleri zorlayabilmektedir. Bunun için doğum sigortası sahibi olunması finansal açıdan rahatlık sağlar.
Risk durumları için: Hamilelikte Görülen Yüksek Riskli Gebelik Durumları yazısını okuyabilirsiniz.
Hamilelik Döneminin Rahat Geçmesi İçin Uyku
Gebelik sırasında anne adayının omurgası normal zamandan daha çok yük kaldırır. Bu durum da sırt ağrılarına neden olabilmektedir. Uyku sırasında alınan pozisyonun da sınırlı olması sırt ağrılarını arttırabilmektedir. Sırt ağrılarını azaltmak için günlük hayatta sağlıklı duruş şarttır. Kambur durulması sırt ağrılarını arttıran durumlardandır.
Sırt ağrılarını azaltmak için sert bir zeminde uyku uyumak da işe yarayabilmektedir. Bu sayede sırtın duruşu daha sağlıklı bir pozisyon almaktadır.
Sağlıklı bir uyku ile anne adayı daha iyi dinlenebilir. Ilık su ile duş almak ve hamilelik için dikilmiş rahat gecelikler sağlıklı uykunun sağlanması için yapılabilecek şeyler arasındadır. İyi bir uyku için doktorunuza danışabilirsiniz.
Doğum sigortası sahipleri ortalama olarak yılda 10 muayene hakkı elde ederler. Böylelikle muayenelerin finansmanı da kolaylaşır.
Hamilelik Döneminin Rahat Geçmesi İçin Uzak Durulması Gerekenler
Hamileliğin rahat geçmesi için yapılmaması gereken şeyler de vardır.
Özellikle anne adayını ve bebeği yoracak hareketlerden uzak durulması gerekmektedir. Öncelikli olarak uzun süreler boyunca ayakta kalmak hamilelik döneminde yaşanabilecek sorunların gerçekleşme ihtimalini arttırmaktadır.
Hamilelik döneminde vücutta şişkinlik ve varis oluşumu görülebilmektedir. Bunun nedeni kan pıhtılaşmasıdır. Varise önlem olarak varis çorabı önerilmektedir.
Hamilelikdönemi sürecinde yaşanabilecek sorunlara karşı önlemler almak kesin çözüm sağlamayabilmektedir. Ancak yaşanan sorunların şiddetini azaltmak için yapılması ve yapılmaması gereken şeyler vardır.
Doktor tavsiyesi dışındaki şeylerin yapılmaması gerekir. Doktor muayenelerinin sıklığının artması ise masraf olarak geri döner. Masraflarda tasarruf için bir doğum sigortası yaptırılabilir.
Yapılmaması gereken şeyler aşağıdaki gibidir:
- Uzun süre ayakta kalınmamalı.
- Fazla efor sarf edilmemeli.
- Paten kaymak ve bisiklete binmek gibi aktivitelerden uzak durulmalı.
- Anne adayı kesinlikle ağır şeyler kaldırmamalıdır.
- Stresten uzak kalınmalıdır.
Hamilelik Döneminde Stres
Gebelikte stres yönetimi hamilelik döneminin rahat geçmesi için en önemli hususlardan birisidir.
Anne ve baba adayları hamilelik dönemlerinde stresleri artmaktadır. Rahatsız edici ve endişe veren durumlara karşı uzman doktora danışılması önemlidir. İnternet üzerinden yapılan aramalar bu konuda sağlıklı sonuç vermemektedir. Anne adayının hamilelik sürecini tanıyan ve sağlık karnesini bilen bir uzman hekim tarafından yapılan cevaplanan sorular daha yerinde olacaktır.
Anne adayının stresli olmaması daha önemlidir. Bebek anne adayının stresinden etkilenebilmektedir. Anne adayının stresi ayrıca hamilelik döneminde olağan sürecinde gerçekleşen ağrıların şiddetini de arttırabilmektedir. Bu nedenle tartışmadan uzak ve bilinçli muayenelerle geçirilen hamilelik dönemi daha az stresli geçerek sürecin kolay atlatılmasına yardımcı olur. Doğum sigortası sahipleri de psikolojik danışmanlık hizmeti alabilmektedir.
Psikolojik danışmanlık hizmeti stres yönetiminde oldukça etkilidir.
Hamilelikte Stresi Azaltmak İçin Öneriler
Hamilelikte stresi azaltmak için öneriler anne adaylarının genel salık durumu için de faydalı olan tavsiyelerdir.
Anne adayı bedenen ve manen ne kadar sağlıklı olursa o kadar az stresli olur. Az stresli anne adayları hamilelik sürecinde olağan süreçlerde gerçekleşen ağrılar için de ekstra bir stres ağrısı yaşamazlar.
Hamilelikte stres yönetimi için yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır:
- Çocuğunuzu sevin.
- Anne adayı hamile olduğunuzun farkında olarak hareket etmelidir. Ağır kaldırmamalı ve çok ayakta durmamalıdır. İmkânı olanlar bu işler için yardım almalıdır.
- Anne adayları ev işlerini bırakmalıdır.
- Olanağı olan anne adayları uzman takibinde egzersiz yapabilir.
- Düzenli olarak yürüyüş ve yüzme egzersizleri yapın. Ancak bunlar anne adayını yormamalı.
- Gebelik hakkında her şeyi öğrenmeye çalışmayın. Çevrede duyulan hikâyeler onların hikâyeleri. Siz kendi hikâyenizi yaşayın.
- Stresli olan anne ve baba adayları destek gruplarına katılabilirler veya psikolog desteği alabilirler.
- Bol su için.
- Doğum sigortası yaptırın.
Doğum sigortasında bekleme süreleri bulunmaktadır. Bu sebeple doğru zamanı seçmek için: Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Bekleme Süreleriyazısını okuyabilirsiniz.
Hamilelikte Stresi Azaltmak İçin Doğum Sigortası
Stresi azaltmak için doğum sigortası yaptırılmalıdır. Gideceğiniz hastane ve doktorunuzun belli olaması stresinizi azaltacaktır. Özel hastanelerde doğum sigortanız ile alacağınız kaliteli hizmetler sağlıklı süreçler geçirmenizi sağlayacak.
Doğum sigortası hamilelik sürecinin riskleri göz önünde bulundurularak ek teminatlarla finansal destek sağlar. Doğum sigortası riskli gebeliklerde de yaptırılabilmektedir.
Hamilelik sürecinde karşılaşılan riskler sonucunda en iyi sağlık kuruluşlarında en iyi şekilde tedavi olanağına erişmek stresi azaltmaktadır. Daha iyi sağlık kuruluşlarında finansal güvence sağlanarak yapılan muayene ve tedaviler ile süreç daha iyi bir şekilde geçirilebilmektedir.
Doğum sigortası bebek ve annenin sağlık durumunu gözeterek ona göre teminatlar sağlar.
Hamilelik dönemi rahat geçsin diye yapılan doğum sigortası ile ilgili merak edilenler için Sigorta Dünyası çağrı merkezi 7/24 ebeveyn adaylarının hizmetindedir.
Rahat bir hamilelik süreci geçirmek için ücretsiz doğum hamilelik sigortası teklifi alabilirsiniz.