Ev sigortası fiyatları, sigorta poliçesi başlatarak evlerini koruma altına almak isteyen adayların en çok merak ettiği konulardan biridir. Sigorta şirketleri ev sigortası hesaplaması yaparken pek çok farklı kriter üzerinden fiyat çıkarırlar. Ancak her şeyden önce ev sigortası fiyatları, poliçe kapsamı ve limitler üzerinden belirlenir. Bunun yanında evin özellikleri ya da sigortalının ihtiyaçları da ev sigortası fiyatlarında değişime neden olabilmektedir.
Ev sigortası, uygun prim ödemeleri ile satın alınabilir ve minimum ödemeler yaparak geniş kapsamda güvence oluşturulabilir. Bunun yanında en uygun ev (konut) sigortası fiyatlarını almak için adayların dikkat etmesi ve izlemesi gereken birkaç önemli adım bulunmaktadır. Bu adımlar dikkatli bir şekilde izlendiği takdirde hem verimli, hem de uygun ödemeli ev sigortası poliçeleri hazırlanabilir.
Hazırladığımız bu içerikte, ev sigortası fiyatlarına ve hesaplama yöntemlerine dair tüm detayları açıklamaya çalıştık.
Ev Sigortası Nedir Neleri Kapsar? – Konut Sigortası
Ev sigortası; olası risk durumları karşısında evinin uğrayacağı hasar durumlarını, poliçede yer alan teminatlar ve limitler kapsamında güvence altına almaktadır. Poliçe kapsamında yer alan ana ve ek teminat seçenekleri ile koruma alanı oluşturan ev – konut sigortası ile binanın ve bina içinde yer alan her tür sabit tesisatın yanında eşyaların da güvencesi sağlanmaktadır.
Ev sigortası kapsamında ana teminat olarak yangın teminatı sunulmaktadır. Bunun yanında, sigorta şirketlerine göre değişen ek teminat seçenekleri ile poliçe kapsamı genişletilebilir. Ev sigortası üzerinden sunulan başlıca teminat seçenekleri şu şekilde açıklanabilir:
- Yangın, infilak ve yıldırım teminatı.
- Sel ve su baskını teminatı.
- Cam kırılması teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Hırsızlık teminatı.
- Fırtına teminatı.
- Elektronik cihaz teminatı.
- Deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı.
- Yardım hizmetleri.
Ev – konut sigortası, sadece ev sahiplerini ilgilendiren bir sigorta ürünü değildir. İsteğe bağlı olarak konutlarda yer alan eşyalar da koruma altına alınabilir. Olası bir risk durumundan sonra sadece evin değil, eşyaların da güvence alması sağlanabilir. Bunun için poliçe hazırlanırken eşya teminatının da dahil edilmesi gerekmektedir.
Ev sigortasının kapsamına dair tüm detayları Ev Sigortası Neleri Kapsar? – Konut Sigortası yazımızda bulabilirsiniz.
Ev Sigortası Zorunlu mu? – Konut Sigortası
Konutlar için önemli güvenceler sağlayan ev sigortası, kanunlar kapsamında zorunlu bir sigorta ürünü değildir. Ancak her an yaşanabilecek risk faktörlerine karşı koruma sağlaması nedeniyle gerekli önlemlerin alınması adına yaptırılması önerilen bir üründür.
Genel olarak, deprem sigortası ile karıştırılan ve karşılaştırılan ev sigortası, pek çok yönüyle bu sigorta ürününden ayrılmaktadır. Zorunluluk esasına dayanmaması ile de deprem sigortasından farkını gösterir. Üstelik ev sigortasının kapsamı son derece geniştir. Deprem sigortası ise sadece depreme karşı güvence sunar ve tüm konutlar için yaptırılması zorunludur.
Deprem sigortası ve ev sigortası arasındaki farklara dair detaylara Deprem Sigortası Ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Ev Sigortası Nasıl Yapılır? – Konut Sigortası
Ev sigortası poliçesi başlatmak için tercih edilebilecek farklı yollar bulunmaktadır. Evler ve eşyalar için güvence sunan ev sigortası poliçesi, şu 3 yol üzerinden yapılabilir:
- İlgili banka şubeleri ve internet bankacılığı üzerinden.
- Sigorta şirketlerinin web siteleri ve anlaşmalı acentelerinden.
- Sigorta Dünyası online başvuru sayfası üzerinden.
Ev sigortası ürünü sunan bankaların şubeleri ya da internet bankacılığı uygulamaları üzerinden işlem başlatabilirsiniz. Bunun yanında, konut – ev sigortası ürünü hazırlayan sigorta şirketlerinin iletişim kanalları üzerinden başvuru yapılabilir ve poliçe hazırlıklarına başlanabilir. Son olarak Sigorta Dünyası üzerinden online bir şekilde hızlı ve pratik bir şekilde ücretsiz sorgulama yapılabilir. Yapılan sorgulama sonucunda sizin için en uygun teklif hazırlanacak ve onaylamanız halinde poliçe satın alma işlemleri başlatılacaktır.
Konut sigortası sorgulama işlemlerine dair daha fazla detay öğrenmek için Konut Sigortası Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Ev Sigortası Yaptırmak İçin Gerekli Bilgiler Nelerdir? – Konut Sigortası
Ev sigortası poliçesi yaptırmak için sigorta şirketlerinin istediği bazı bilgi ve belgeler bulunmaktadır. Bu bilgi ve belgeler, konut sahipleri ve kiracılara göre değişiklik göstermektedir.
Konut sahibi tarafından ev sigortası yaptırmak için gerekli bilgiler şunlardır:
- Kimlik bilgileri.
- Konuta ait açık adres.
- Konutun bulunduğu kat.
- Konutun metrekaresi.
- Konut inşa bedeli.
- Eşya bedeli.
Kiracılar tarafından ev sigortası yaptırmak için gerekli bilgiler ise şunlardır:
- Kimlik bilgileri.
- Konuta ait açık adres.
- Konutun bulunduğu kat.
- Konutun metrekaresi.
- Eşya bedeli.
Konut sigortası hakkında merak edilen tüm detayları öğrenmek için Konut Sigortası Hakkında Merak Edilenler yazımıza göz atabilirsiniz.
Ev Sigortası Fiyatları Nasıldır? – Konut Sigortası
İş yeri, ev ya da dükkan gibi çeşitli yerleri olası kaza risklerine karşı koruma altına alan ev sigortası fiyatları, belirli kriterlere bağlı olarak hesaplanmaktadır. Hesaplama aşamasında ilk olarak ev içerisinde yer alan eşyaların hesaplamaya dahil edilip edilmeyeceğini gösteren eşya teminatının belirlenmesi gerekiyor. Bunun nedeni poliçe kapsamına eşyaların eklenmesi halinde, poliçe fiyatlarında değişimin olabilmesidir.
Ev (konut) sigortası için fiyat hesaplaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ve izlenmesi gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu hususlar, her sigorta şirketinin dikkate aldığı ve prim bedellerini belirlerken kullandığı önemli detaylardan oluşmaktadır. Genel olarak sigorta şirketleri, evi sigortası fiyatlarını belirlerken binanın yapısına, konumuna ve ihtiyaçlarına odaklanmaktadır.
Ev sigortası fiyatları, kesin olmamakla birlikte, şu örneklerle açıklanabilir:
- Yalnızca bina teminatının olduğu ve 200.000 TL – 250.000 TL bina değerine sahip olan konutlar için ortalama verilen fiyat 55 TL ile 70 TL arasında olmaktadır.
- Yalnızca eşya teminatının olduğu ve 10.000 TL – 100.000 TL arasında eşya değerine sahip olan konutlar için 140 TL ile 160 TL arasında değişmektedir.
- Hem bina teminatı, hem de eşya teminatı bulunan ve ortalama değerleri eşya için 10.000 TL – 100.000 TL, bina için 200.000 TL – 250.000 TL değişen konutlar için ise 150 TL ile 170 TL arasında belirlenmiştir.
Konut sigortası fiyatlarını etkileyen sözü edilen tüm bu kriterlerin yanı sıra, sigorta şirketlerinin prim ödemeleri için sunduğu farklı indirim seçenekleri ile de önemli avantajlar sağlanmaktadır. Prim hesaplaması yaparken indirim fırsatlarını da değerlendirerek en uygun konut sigortası fiyatlarına ulaşılabilir.
Konut sigortası fiyatları ve fiyatlarını etkileyen durumlara dair tüm detayları öğrenmek için Konut Sigortası Fiyatlarını Etkileyen Durumlar Nelerdir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Ev Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır? – Konut Sigortası
Ev ya da konut sigortası hesaplaması, temelde poliçede yer alan teminatlara göre yapılmaktadır. Ancak bunun yanında hesaplamayı etkileyen pek çok kriterde bulunmaktadır.
Hesaplama kriterleri, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak şu faktörler üzerinden ev sigortası hesaplaması yapılmaktadır:
- Deprem riskine göre binanın bulunduğu bölge
- Sigorta kapsamına alınacak binanın tipi, yaşı ve kat sayısı
- Çatı alanı
- Dış cephe güvenliği
- Konutun bulunduğu kat
- Merdiven dairesi alanı
- Tapudaki durumu
- Yüzölçümü
- Güvenlik önlemleri
Ev sigortası fiyatları ve hesaplama yöntemleri, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Sigorta adaylarının ihtiyaçlarına yönelik, uygun ek teminatları seçerek verimli poliçeler hazırlanabilir. Aynı zamanda, gereksiz teminat seçeneklerine yer verilmediği takdirde, poliçe fiyatları da uygun maliyetlerde olmaktadır.
Tüm bunların yanında, ev sigortası poliçesini ister kendi eviniz için yaptırabilir, isterseniz kiracısı olduğunuz eve uygun hale getirerek içerisinde bulunan eşyalarınızı güvence altına alabilirsiniz. Bunun için bina teminatı ya da eşya teminatına yönelik bedel belirlemesinin iyi yapılması gerekmektedir.
Ev sigortası hesaplaması hakkında tüm detayları Konut Ev Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Ev Sigortası Eşya Bedeli Nasıl Belirlenir? – Konut Sigortası
Ev sigortası fiyatlarını etkileyen bir başka faktör de eşya bedelidir. Eşya bedeli, sigorta poliçesinin başladığı tarihte, eşyaların tekrar satın alınması halinde hesaplanan maliyet olarak açıklanabilir. Poliçede yer alan olası risk durumlarından sonra eşyalarda meydana gelen hasarlara dair tazminat ödemesinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için eşya bedelinin hesaplamasının titizlikle yapılması önemlidir.
Konutlarda yer alan ve konut demirbaşları arasında sayılmayan tüm nesneler eşya olarak değerlendirilir ve eşya teminatı kapsamında güvence kapsamına alınır. Ev sigortası eşya teminatı ile koruma altına alınan eşyalar kapsamında, kiracıların da sigorta poliçesi avantajlarından yararlanma şansı doğmaktadır. Böylece kiracılar da eşyalarını koruyabilmek adına konut – ev sigortası poliçesi başlatabilir ve güvence almaya başlayabilir.
Eşya bedelinin belirlenmesinde ise sigorta şirketlerinin dikkat ettiği bazı noktalar bulunmaktadır. Örneğin hırsızlık için alınan önlemler ya da yangın alarmları gibi güvenlik önlemleri poliçe fiyatlarını düşürebilmektedir. Bunun yanında, eşyaların değerlerine ya da kullanım alanlarına göre fiyatlarda değişim yaşanabilir.
Kiracıların da faydalanabileceği konut sigortası ürünleri hakkında bilgi almak için Kiracı Sigortası Neleri Kapsar? Kiracı Eşya Sigortası Nedir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Neden Ev Sigortası Yaptırılmalıdır? – Konut Sigortası
Ev sigortası, poliçede yer alan teminatların kapsamına göre uygun maliyetlerde evleri ve eşyaları koruma altına alan bir sigorta ürünüdür. Evleri başta yangın olmak üzere deprem, sel, su baskını, dolu, hırsızlık ve daha birçok olası duruma karşı güvence altına alan ev sigortasının önemli avantajlar şöyle sıralanabilir:
- Konutta ya da eşyalarda oluşabilecek pek çok hasar, poliçede yer alması koşuluyla, karşılanır.
- Hırsızlık sonucu ya da hırsızın eylem sırasında ve sonrasında neden olduğu zararlar giderilir.
- Zorunlu bir ürün olan deprem sigortası kapsamına girmeyen pek çok durum karşılanmaktadır.
- Asistans hizmetleri kapsamında kombi ve klima bakımı, ücretsiz halı yıkama, çilingir hizmeti gibi ek hizmetler de sunulmaktadır.
- Konutta oluşan hasarın durumuna göre, poliçede belirtilen şartlar kapsamında, otelde konaklama ya da tıbbi destek imkânları sunulmaktadır.
- Teminat şartları kapsamında vefat, sürekli sakatlık ya da tedavi teminatları da yer almaktadır.
Ev sigortası avantajları hakkında daha fazla bilgi almak ve size en uygun poliçeyi oluşturmak için Sigorta Dünyası iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Web sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama başlatarak, kısa sürede en iyi teklifi alabilir ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla 7 / 24 sigorta uzmanlarımıza ulaşarak merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.