İşyeri Sigortası, hem işverenler hem de çalışanlar için koruma sunan ve iş yerlerinde karşılaşılacak risk durumlarına karşı teminat sağlayan bir sigorta ürünüdür. İş yeri sahipleri tarafından çalışma alanları ve çalışanların güvenliği için yapılan bu ürün sayesinde ekonomik anlamda da güvence sağlanabilmektedir.
İş yeri sahiplerinin işyeri sigortası başlatmadan önce, en çok merak ettiği konulardan biri de uygun poliçe seçiminin nasıl yapılması gerektiğidir. Hazırladığımız bu yazıda teminatlardan fiyatlara merak edilen tüm detayları açıklamaya çalıştık. Böylelikle adaylar en iyi işyeri sigortası seçiminde doğru ve etkili tercih yapmak için yazımızı kaynak olarak kullanabilirler.
İşyeri Sigortası Neden Yaptırılmalı?
Tüm iş alanları ve çalışma merkezlerinde karşılaşılan risk durumları vardır. Bu risk durumları da her iş yerinde farklı şekilde oluşur ya da etkilileri değişim gösterir. Örneğin; bir kuyumcu için en büyük risk durumlarından biri hırsızlıkken bir restoran için bu durum yangın olarak düşünülebilir. Bunun yanında doğal afet ya da su baskını gibi risk durumları ise hemen hemen her iş alanını tehdit eden olumsuzluklardandır.
İşyeri sigortası ile iş alanlarını ve çalışanları, pek çok risk durumuna karşı koruyabilirsiniz. Bu ürün ile iş yerleri güvence altına alınabilir ve yaşanabilecek olaylar için çeşitli haklara sahip olunabilir. Koruma sağlamasının yanında bütçeyi de dengeleyen işyeri sigortası, hayli önemli bir sigorta ürünüdür.
İşyeri sigortasının önemini Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalıdır? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
En İyi İşyeri Sigortası Nasıl Seçilir?
İş yerleri; yangın, depremi hırsızlık, grev ya da terör gibi olumsuz durumlar karşısında en fazla zarar gören alanlardan biridir. İş yeri sahipleri tarafından yapılacak işyeri sigortası ile yaşanabilecek tüm bu olumsuzluklara karşı güvence sağlanabilir ve maddi hasarlar giderilebilir.
İşyeri sigortası, büyük ya da küçük olsun tüm işletmeler için geniş kapsamlı hizmetler sunmaktadır. Bu nedenle seçim yaparken bazı noktalara dikkat edilerek verimli bir poliçe hazırlamak, büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Yaşanan olumsuzluklar sonucu sigortadan alınacak tazminat belirlemesinden poliçe limit ve fiyatlarına kadar her detaya dikkat edilmeldir.
İşyeri sigortası seçiminde dikkat edilecek noktalar şu şekilde açıklanabilir:
- Sigorta kapsamında yer alacak teminat seçenekleri belirlenmelidir.
- İşyeri sigortası hizmeti sunan sigorta şirketleri ve ürünleri karşılaştırılmalıdır.
- Sigorta şirketinin istediği bilgi ve belgeler eksiksiz hazırlanmalıdır.
- Prim ödemeleri ve koşulları öğrenilmelidir.
- İşyerinin kullanım amacı, özellikleri ve ihtiyaçları doğru şekilde açıklanmalıdır.
İşyeri sigortası seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalarıİşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenleryazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası kapsamında yer alan teminatların seçimi, poliçe hazırlık aşamasında oldukça önemli adımlardır. Poliçe fiyatlarının belirlenmesinde de etkili olan teminatlar, hemen hemen tüm sigorta şirketleri için aynı olan ana teminatlar ve ihtiyaç doğrultusunda poliçeye dahil edilen ek teminatları kapsamaktadır.
Genel olarak işyeri sigortası kapsamında teminat altına alınan risk durumları şöyle ifade edilebilir:
- Yangın.
- Hırsızlık.
- Dahili su baskını.
- Grev, lokavt ya da terör olayları.
- Yıldırım, fırtına, depremi yer kayması gibi doğa olayları.
- Sel ya da su baskını.
- Patlama.
- Kira kaybı ve kullanım mahrumiyeti.
- Kara araçları çarpması.
- Hava araçları düşmesi.
- Enkaz kaldırma.
- Kar ağırlığı.
- İş durması.
- Cam kırılması.
- Makine kırılması.
- Ferdi kaza teminatı.
- Taşınan paranın korunması.
- Müşteriye karşı sorumluluk teminatı.
İşyeri sigortası teminatları hakkında bilgi almak isterseniz; İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminat Dışı Durumlar Neler?
İşyeri sigortası kapsamında çok sayıda teminat seçenekleri yer almaktadır. Ancak bu durum, her risk durumu için güvence sağladığı anlamına gelmemektedir. İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen durumlar hakkında sigortalıların bilgi sahibi olması gerekir. Bu durum hem olası mağduriyetlerin önüne geçmek, hem de poliçe hizmetlerinden doğru şekilde yararlanmak adına öğrenilmesi gereken bir bilgidir.
İşyeri sigortası teminat dışı durumlar şu şekilde açıklanabilir:
- Savaş ya da savaşa bağlı oluşan hasar durumları.
- Foseptik sularının geri tepmesi sonucu oluşan hasar durumları.
- Yakıt borusunun neden olduğu zararlar.
- Su borularında meydana gelen hasar durumları ya da boruların patlaması.
- Nükleer patlama kaynaklı zararlar.
- Envanter açıklarından kaynaklanan zararlar.
- Havai fişek ya da barut üretimi sonucu oluşan hasarlar.
- Açık pencereden giren suların neden olduğu zararlar.
- 10 yılı aşkın süredir kullanılan ekipmanlar.
İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen durumları öğrenmek için İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri Nelerdir?
İşyeri sigortası poliçesi satın almadan önce ürünü hazırlayan sigorta şirketlerini araştırmak gerekir. Ülkemizde işyeri sigortası poliçesi başlatan çok sayıda sigorta şirketi bulunmaktadır. Bu sigorta şirketlerinin hazırladıkları ürünlerin özellikleri, teminatları, limitleri ve fiyatları birbirinden farklıdır. Adaylar, sigorta poliçesi başlatmadan önce bu seçenekleri karşılaştırarak, uygunluklarını değerlendirmelidir.
Sigorta şirketi seçiminde uzman desteği almak da büyük avantajlar sağlayacaktır. Sigorta Dünyası uzmanları, işyeri sigortası seçiminde sigorta şirketi araştırmasında sizin için danışma sunmaktadır. Uzmanlarımıza çağrı merkezimiz üzerinden ulaşabilir ya da web sitemizden teklif alarak karşılaştırma yapabilirsiniz.
Sigorta Dünyası aracılığıyla hizmet alabileceğiniz işyeri sigortası şirketleri şöyledir:
- Ak Sigorta.
- Allianz Sigorta.
- Anadolu Sigorta.
- Ankara Sigorta.
- Atlas Mutuel Sigorta.
- Bereket Sigorta.
- Corpus Sigorta.
- Doğa Sigorta.
- Groupama Sigorta.
- Gulf Sigorta.
- Güneş Sigorta.
- HDI Sigorta.
- Koru Sigorta.
- Mapfre Sigorta.
- Neova Sigorta.
- Orient Sigorta.
- Quick Sigorta.
- Ray Sigorta.
- Şeker Sigorta.
- Sompo Japan Sigorta.
- Türk Nippon Sigorta.
- Unico Sigorta.
- Zurich Sigorta.
İşyeri sigortası için fiyat alırken dikkat edilmesi gereken detayları En Uygun İşyeri Sigortası Fiyatı Nasıl Oluşturulur? Yazımızda keşfedebilirsiniz.
İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler Neler?
İşyeri sigortası poliçesi başlatmak için sigorta şirketleri tarafından istenen bazı belgeler bulunmaktadır. Adayların bu belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanması ve ilgili sigorta şirketine iletmeleri gerekmektedir.
Sigorta Dünyası sigorta uzmanlarına ulaşım sağlayarak, işyeri sigortası için gerekli bilgi ve belgeler hakkında detayları öğrenebilirsiniz. İşyeri sigortası için gereken belgeler, genel olarak şu şekilde belirlenmiştir:
- Bina değeri.
- Cam değeri.
- Dekorasyon değeri.
- Demirbaş değeri.
- Emtia değeri.
- Faaliyet konusu.
- Hırsızlık önlemleri.
- İşletme ticari unvanı.
- Makine değeri.
- Riziko adresi.
- TC kimlik numarası.
- Vergi numarası (şirketler için).
- Yangın önlemleri.
İşyeri sigortası için gereken belgeler hakkında bilgi almak için İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Ve Evraklar Nelerdir?Yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?
İşyeri sigortasında, diğer sigorta ürünlerine göre farklı bir hesaplama yöntemi ile fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Hesaplama yapılırken dikkate alınan farklı kriterler bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi iş yerini tehdit eden risk durumlarıdır. Bunun yanında iş yerinin faaliyet alanı, bulunduğu bölge ve ihtiyaçları da poliçe fiyatlarını etkilemektedir. Örneğin; terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bir bölgede yer alan iş yerleri için çıkarılan poliçe fiyatları, standart poliçe fiyatlarından daha fazla olabilmektedir.
Hemen hemen her sigorta ürününde fiyatları etkileyen en önemli faktörlerden biri poliçede yer alan teminat seçenekleridir. Sigorta şirketinin sunduğu ek hizmet seçenekleri ve sigortalının ihtiyaçlarına göre şekillenen poliçelerin kapsamı ne kadar geniş olursa, o kadar yüksek maliyetli prim bedelleri çıkarılabilir. Bu nedenle, poliçeye ihtiyaç ölçüsünde teminat eklemesi yapılması gerekmektedir.
Genel olarak poliçe fiyatları belirlenirken şu noktalara dikkat edilerek işlem yapılmaktadır:
- Poliçe kapsamında bulunan ana teminatlar, ek teminatlar ve limitleri.
- Teminat dışında kalan durumlar.
- Poliçe başlangıç ve bitiş tarihi.
- Yangın alarmı, kamera sistemi ya da hırsızlık için alınmış güvenlik önlemleri.
- Üçüncü kişiler tarafından verilen zararlar.
İşyeri sigortasının fiyat belirlemesi hakkında detaylara İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
En Uygun İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
İşyeri sigortası fiyat teklifinde en uygun olanı bulmak için izlenmesi gereken basit birkaç yol vardır. Bunlardan en önemlisi, farklı sigorta şirketlerinin fiyat tekliflerini karşılaştırarak en uygun olanı değerlendirmek olacaktır. Sigorta Dünyası beraber çalıştığı 23 sigorta şirketini karşılaştırma imkanı sunarak, sizin için uzman desteği de sağlamaktadır.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama yaparak teklif alabilirsiniz. Bunun için başvuru formunu doldurarak işlem yapabilir ve talep açabilirsiniz. Talebiniz bize ulaştıktan sonra uzmanlarımız sizin için en uygun teklifi sunacaklardır. Ayrıca uzmanlarımıza çağrı merkezimiz aracılığıyla 7 / 24 ulaşım sağlayabilir ve teklif alabilirsiniz.