Hayat, her an farklı risk durumlarını karşımıza çıkarabilir. Bu risk durumlarına karşı alınabilen her türlü önlem kâr elde edilmesini sağlamaktadır. İş yerleri de en fazla risk faktörü taşıyan alanların başında gelmektedir. Çalışma alanlarını güvenli hale getirmek ve olası olumsuzlukların neden olacağı hasarları en aza indirerek huzurlu bir ortam oluşturmak için işyeri sigortası ürünü tercih edilebilmektedir.
İş yerlerini korumaya alan işyeri sigortası poliçesi hazırlarken, güvence alanını iyi belirlemek için teminat seçimi oldukça önemlidir. Poliçede yer alan teminat seçenekleri, koruma ve hizmet alanını genişlettiği gibi prim bedellerini de arttırabilmektedir.
Hazırladığımız bu içerikte; hem işyeri sigortası teminatlarını ve teminat dışı durumları açıkladı, hem de bu teminat seçeneklerinin poliçe fiyatlarındaki etkisini inceledik.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası iş alanları ve çalışanlar için güvence sağlayan ve olası risk durumlarına karşı teminat oluşturan bir sigorta ürünüdür. İş yeri sahiplerinin bu ürünü yaptırmadan önce en çok merak ettiği şeylerin başında; “İşyeri sigortası neleri kapsar” sorusu gelmektedir.
İşyeri sigortası, geniş teminat seçenekleri ve etkili hizmet alanı ile her iş yerine özel hazırlanan poliçeler aracılığıyla güvence sunmaktadır.
Diğer pek çok sigorta ürününde olduğu gibi işyeri sigortası teminatları da, iş alanlarına ve kişilere özel olarak şekillendirilebilmektedir. Aynı zamanda her sigorta şirketinin, kendi standartlarında hazırladığı özel paket ürünler ve teminatlar olabilmektedir. Ancak genel olarak tüm sigorta şirketlerinin sunduğu temel işyeri sigortası teminatları şu şekilde açıklanabilir:
- Yangın ya da infilak sonrasında oluşabilecek hasarların masrafları poliçe kapsamında karşılanır.
- Hırsızlık sonrası oluşan maddi kayıplar teminatlar altındadır.
- Grev, lokavt, terör, halk hareketleri gibi olaylardan sonra iş yerinde oluşabilecek maddi zararlar sigorta kapsamında değerlendirilir.
- Kalorifer kazanı, pis su tesisatı gibi dahili su araçlarının neden olduğu sorunlardan ya da bozulmalardan kaynaklı taşmaların masrafları sigorta kapsamında ödenir.
- Hava, kara ya da deniz taşıtlarının çarpması sonucu oluşabilecek hasarlar ve zararlar teminat altında karşılanır.
- Sel ve su baskını kaynaklı hasarlar için teminat sağlanır.
- Toprak kayması, fırtına, yoğun kar yağışı gibi doğal afetler sonucu olan hasarların neden olduğu masrafları sigorta karşılar.
- Dolu kaynaklı hasarlarda genel olarak poliçe kapsamında değerlendirilir. Ancak bu durum her sigorta şirketi için geçerli değildir.
- Hukuksal koruma teminatı ile olası davalardan doğan dilekçe, temyiz ya da avukatlık hizmeti gibi işlemlerin masraflarını poliçe kapsamında sigorta şirketi öder.
- Komşulara ve mal sahibine karşı sorumluluk kapsamında değerlendirilen durumlar sigorta poliçesi teminatları içerisinde sayılır
- Enkaz kaldırma masrafları poliçede yer alan limitler üzerinden karşılanır.
- Kira kaybı sonrası oluşabilecek olumsuzlukların neden olduğu masraflar, sigorta poliçesi kapsamında ilgili sigorta şirketi tarafından ödenir.
İşyeri sigortası teminatlarına dair bilgi almak için İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Şartları Nedir?
İşyeri sigortası kapsamında tüm sigorta şirketlerinin uyması gereken ve sözleşme üzerinden teminatların düzenlendiği genel şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar dahilinde sigorta kapsamında yer alan ana teminat seçenekleri yanında ek teminatların da düzenlemesi yapılmaktadır.
İşyeri sigortası şartları kapsamında, sigortalı iş yeri sahibinin teminat altına alabileceği iş alanları şu şekilde belirlenmiştir:
- Ambarlar
- Atölyeler
- Depolar
- Fabrikalar
- Satış ofisleri
- Yapım merkezleri
Sigorta kapsamında belirlenmiş genel ve özel şartlara dair bilgileri öğrenmek için işyeri sigortası ürünü sunan sigorta şirketlerinden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Sigorta Dünyası yetkililerine 7 / 24 çağrı merkezimizden ulaşabilir ve poliçe şartlarını sorabilirsiniz.
İşyeri Sigortası genel şartları ile ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz; İşyeri Sigortası Genel Şartları yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir?
İşyeri sigortası kapsamı oldukça geniş olan ve iş yerleri için önemli koruma alanları oluşturan bir sigorta ürünüdür. Ancak sayısız avantajlar sunmasının yanında bazı özel durumlar için teminat sağlamaz.
İşyeri sigortası teminat dışı kalan haller, sigorta poliçesi hazırlanmadan önce sigorta şirketleri tarafından adaylara açıklanmış olmalıdır. Böylece sigortalı, hangi risklere karşı korumasız olduğunu bilebilir ve herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçilebilir.
Teminat dışı durumlar, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Ancak işyeri sigortası genel şartlarına göre belirlenmiş teminat dışı haller, şu şekildedir:
- Savaş, ayaklanma ya da ihtilal durumlarından sonra oluşan hırsızlık ya da benzeri suçlardan kaynaklanan zararlar.
- Nükleer patlama sonucu oluşan hasarlar.
- Sigortalı kişi ile birlikte yaşayan kişiler tarafından yapılan hırsızlıklar.
- Hırsızların neden olduğu yangın ya da su baskını gibi olumsuzlukların sonucunda oluşabilecek hasarlar.
- Envanter açıklarından kaynaklanan masraflar.
- Açık pencere ya da baca içinden giren suların neden olduğu hasarlar.
- Foseptik suların geri tepmesi sonucu oluşan hasarlar.
- Yakıt borusundan kaynaklanan hasarlar.
- Su borularının patlaması.
- Havai fişek ya da barut üretimi.
- 10 yıldan eski olan ekipmanlarda oluşan hasarlar.
İşyeri sigortasının teminat dışı durumlarının yanında ek prim ödemesi ile poliçeye dahil edilebilen teminat seçenekleri de bulunur. Bu ek teminat seçenekleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Deprem.
- Sel.
- Cam kırılması.
- 3. şahıs sorumlulukları.
- Ferdi kaza.
- Makine kırılması.
- Asansör bozulması.
Sigortalının ihtiyacına göre ek teminat seçenekleri poliçeye dahil edilebilir ya da çıkarılabilir. İşyeri sigortasının kapsamadığı durumlar hakkında daha fazla detay almak isterseniz; İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir?Yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıldır?
İşyeri sigortası almak için ödenmesi gereken ücret, her iş yeri için farklı şekilde hesaplanabilmektedir. Bu nedenle işyeri sigortası fiyatları hakkında net bir tutar bilgisi vermek doğru olmaz. Ancak poliçe fiyatlarını etkileyen ve hesaplamada dikkate alınan kriterler, hemen hemen her iş yeri için aynıdır. Tüm sigorta şirketleri de genel olarak bu kriterler üzerinden işlem yapmaktadır.
İşyeri sigortası fiyatları hesaplanırken dikkat edilen en önemli nokta, sigorta kapsamına alınan iş yerini bekleyen risk faktörleridir. İşyeri sigortası kapsamında düzenlenen ana teminat ve ek teminat seçenekleri; iş yeri sahipleri tarafından iş yerini tehdit eden risk durumlarına bağlı olarak belirlenmelidir.
İşyeri sigortası fiyatlarının hesaplanması farklı yöntemler üzerinden yapılabilir ve farklı sonuçlar çıkarabilir. Sigorta şirketlerinin her birinin hesaplama yöntemleri farklı olabilmektedir. Bunun sonucunda da poliçe fiyatları için belirlenen bedellerde değişim görülebilir. Genel olarak sigorta şirketleri işyeri sigortasının hesaplamasında, iş yeri için alınan güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurarak işlem yaparlar.
İşyeri sigortası fiyatlarının nasıl belirlendiğine dair detayları İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir? Yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Primlerini Etkileyen Faktörler
İşyeri sigortası fiyatları hesaplanırken dikkate alınan bazı hususlar bulunur. Prim bedelleri belirlenirken bazı faktörler üzerinden işlem yapılır. Bu faktörler, hemen hemen her sigorta şirketinin dikkat ettiği ve bağlı kaldığı kriterlerdir.
bazı hususlar göz önünde bulundurularak işlem yapılır. Bu hususlar, sigorta şirketi kuralları ya da iş yeri özellikleri çerçevesinde değişmektedir. Ancak genel olarak işyeri sigortası primlerini etkileyen faktörler şu şekilde açıklanabilir:
- Poliçede yer alan teminat sayısı ve limitleri.
- İş yerinin konumu.
- İş yerinin faaliyet alanı.
- İş yeri binasının yapı tarzı.
- Güvenlik kamerası kullanımı.
- Hırsızlığa karşı kullanılan alarm sistemi.
- Güvenlik görevlisi çalıştırılması.
Tüm bunların yanında, bu maddelerin hepsi tüm sigorta şirketlerinde geçerli olmayabilir. Bazı sigorta şirketleri, güvenlik önlemlerini göz ardı ederek de işlem yapabilir. Bunun için işyeri sigortası ürünü sunan sigorta şirketlerinin ürünlerini ve prosedürlerini öğrenmek önemlidir.
İşyeri sigortası hesaplamasında dikkat edilecek noktalara İşyeri Sigortası Hesaplaması Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Karşılaştırılır?
İşyeri sigortası fiyat hesaplamaları, her sigorta şirketinde farklı şekillerde yapılabilir. Bu nedenle sigorta poliçesi başlatmak isteyen iş yeri sahiplerinin, farklı sigorta şirketlerini ve fiyat tekliflerini karşılaştırması gerekir. Peki, işyeri sigortası fiyatları nasıl karşılaştırılır?
Sigorta şirketleri, fiyat hesaplaması yaparken pek çok farklı kriteri dikkate alırlar. Bu kriterler üzerinden belirlenen hesaplama yöntemleri ile prim bedelleri ortaya çıkar. Genel olarak sigorta şirketlerinin tümü; iş yerinde bulunan güvenlik önlemleri, hırsızlık önlemleri, yangın alarmları ya da muhtemel risk durumlarına dikkat ederek hesaplama yaparlar. Bunun yanında, adayın istekleri ve iş yerinin ihtiyaçları da göz önünde bulundurulur.
Sigorta poliçesi başlatmak isteyen kişiler, hesaplamayı etkileyen kriterleri öğrenmeli ve sigorta şirketlerinin tekliflerini, buna göre değerlendirmelidir. Ayrıca en doğru fiyat tekliflerini alabilmek ve primleri karşılaştırmak için uzman desteği alınması da önemli avantajlar sağlayacaktır.
İşyeri sigortası fiyat karşılaştırması hakkında merak ettiğiniz her şeyi, Sigorta Dünyası uzmanlarına sorabilirsiniz. Deneyimli uzmanlarımız ile en iyi işyeri sigortası fiyatlarına ulaşabilirsiniz.
İşyeri sigortası fiyatlarının karşılaştırılmasına dair daha fazla detayı İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Değerlendirilir?Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalıdır?
İşyeri sigortası yaptırarak, iş alanları ve çalışanlar koruma altına alınmaktadır. İş yeri sahipleri için de sayısız avantaj ve kolaylık sağlayan bu ürün, poliçe kapsamında yer alan sayısız risk durumuna karşı teminat sağlamaktadır.
İşyeri sigortasının önemi ve avantajları şu başlıklar altında daha detaylı görülebilir:
- Herhangi bir yangın sonrası oluşabilecek tüm hasarlar karşılanmaktadır.
- Yangın kaynaklı oluşan patlama durumları güvence altındadır.
- Deprem, sel ve su baskını, yıldırım düşmesi ya da toprak kayması gibi doğal afetlerin neden olduğu zararlar, poliçe kapsamındadır.
- Hırsızlığa karşı teminat sağlanır ve olası maddi zararlardan endişe duyulmaz.
- Komşuların neden olacağı zararlar ya da çalışanların sağlık sorunları için de güvence sağlanır.
- Kira kaybı gibi durumların neden olduğu zararlar karşılanır.
- İş yeri binası yanında iş yerine ait elektronik cihazlar, makineler ya da demirbaşlar da korunmaktadır.
- İş yerine ait camların kırılması sonucu oluşan zararlar giderilir.
- Elektrik ya da su tesisatlarında yaşanan bozulmalar ya da hasarlar sigorta teminatları arasındadır.
Tüm bu avantajlardan sonra en uygun işyeri sigortasını almak ve bir an önce koruma sağlamak isterseniz; 7 / 24 hizmet veren çağrı merkezimiz ya da web sitemiz üzerinden Sigorta Dünyası uzmanlarına ulaşabilirsiniz.