İşyeri Sigortası, ülkemizde pek çok sigorta şirketi tarafından yapılan ve güvenli çalışma ortamları hazırlamak amacı güden bir sigorta modelidir. Bu sigorta kapsamında sunulan hizmetler ile işveren, hem çalışılan binanın hem de çalışanların güvenliğini sağlayabilmektedir. İşyeri Sigortası aracılığıyla; yangın, sel, kaza, hırsızlık ve benzeri durumlar için iş yerini koruma altına alabilirsiniz. Olası risklere karşı çalışma hayatınızın etkilenmesinin önüne geçebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nedir?
İşyeri Sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılan ve iş yeri içerisinde meydana gelebilecek olumsuzluklardan doğan maddi kayıpları, teminat kapsamında garanti altına alan bir sigorta türüdür. Bu sigorta modeli ile işverenler çalışma alanlarını; su baskını, yangın, hırsızlık ya da grev gibi durumlara karşı koruyabilirler.
Genişletilebilen sigorta kapsamı ile iş yerine kayıtlı taşınabilir eşyalardan çalışanlara kadar her detayı güvenceye alan İşyeri Sigortası, farklı model ve paketler halinde sunulabilir. Sigorta başlatmak isteyen kişi kendi şartlarına en uygun poliçe şeklini çıkarabilmektedir. Anlaşma sağladığı sigorta şirketi ile ortak bir çalışma yürüterek poliçe hazırlayabilir ve garanti kapsamına giren durumları değerlendirebilir.
İşyeri Sigortası teminatları hemen hemen her sigorta şirketinde aynı olmakla birlikte küçük farklar da taşımaktadır. Ayrıca ek teminatlarla poliçe kişiye özel hale getirilebilir ve garanti kapsamı daha etkili kılınabilir. Bu nedenle sigorta uzmanları ile görüşme halinde poliçe hazırlamak büyük kolaylık sağlayacaktır.
İşyeri Paket Sigortası ile ilgili tüm bilinmeyenleri İşyeri Paket Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Paket Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri Paket Sigortası, diğer sigorta modellerinde olduğu gibi kişiye özel teminatlar ile şekillenebilir ve kapsama alanları esnetilebilir. Ancak genel olarak tüm sigorta şirketlerince belirlenmiş bazı ana teminatlar vardır. Bunlar şu başlıklar altında incelenebilir:
- Yangın ya da patlama durumlarından doğabilecek hasarların masrafları poliçe kapsamında karşılanır.
- Grev, lokavt, terör, halk hareketleri gibi olaylardan sonra iş yerinde oluşabilecek maddi zararlar, sigorta tarafından giderilir.
- Hava, kara ya da deniz taşıtlarının çarpması sonucu oluşabilecek hasarlardan doğan zararlar teminat altında değerlendirilir.
- Toprak kayması, fırtına, yoğun kar yağışı gibi doğal afetler sonucu olan hasarların giderlerini sigorta karşılar.
- Kalorifer kazanı, pis su tesistatı gibi dahili su araçlarının neden olduğu aksaklıklardan dolayı doğabilecek taşmaların giderleri sigorta kapsamında ödenir.
- Dolu kaynaklı hasarlarda genel olarak poliçe kapsamında değerlendirilir. Ancak bu durum bazı sigorta şirketlerinde farklı olabilir.
- Hukuksal koruma olarak değerlendirilen davalardan doğan dilekçe, temyiz gibi işlemlerin masraflarını poliçe kapsamında sigorta şirketi öder.
- Hırsızlık sonrası oluşan maddi kayıplar teminatlar içinde sayılır.
- Komşulara ve mal sahibine karşı sorumluluk kapsamında değerlendirilen durumlar sigorta poliçesi teminatları içerisinde yer alır.
- Enkaz kaldırma masrafları poliçede yer alan limitler doğrultusunda karşılanır.
- Kira kaybı oluşturacak olumsuzluklardan doğan masraflar, sigorta poliçesi dâhilinde ilgili şirket tarafından ödenir.
İşyeri Sigortası poliçesi hazırlamadan önce gerekli olan önemli teminatlar hakkında bilgiyeİşyeri Sigortasında 10 Önemli Teminat yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Paket Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir?
İşyeri Sigortası pek çok açıdan avantajlar sunduğu gibi bazı özel durumlar için hizmet vermemektedir. İşyeri Sigortası kapsamında teminat dışı kalan durumlar önceden sigortalıya bildirilmeli ve poliçe hazırlama aşamasında teminatlar bu şartlar doğrultusunda belirlenmelidir. Teminat dışı kalan durumlar ise sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte, şu şekilde sıralanabilir:
- Savaş, ayaklanma ya da ihtilal durumlarından sonra oluşan hırsızlık ve benzeri suçlardan kaynaklı zararlar.
- Nükleer patlama sonucu doğan olumsuzluklar sonucu oluşan hasarların masrafları.
- Sigortalı kişi ile beraber yaşayan kişilerin yaptığı hırsızlıklar.
- Hırsızların neden olduğu yangın ya da su baskını sonucu oluşabilecek hasar giderleri.
- Envanter açıklarından kaynaklı masraflar.
Tüm bu teminat dışı durumlar yanında ek prim ödemesi ile alınabilecek ek teminatlar da bulunur. Bu teminatlar içinde deprem, sel, cam kırılması, 3. şahıs sorumlulukları, ferdi kaza, makine kırılması ya da asansör bozulması sayılabilir. Tüm bu teminatlar, sigortalının ihtiyacına göre değişim gösterebilir ve poliçeye eklenebilir. Konu ile ilgili uzmanlardan fikir almak ve poliçe hazırlama işlemlerini beraber yürütmek, kişiye fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda, gerekli bilgi ve belgelerin doğru hazırlanması ve sigorta şirketine eksiksiz aktarılması büyük önem taşıyacaktır.
İşyeri Sigortası kapsamında gerekli belgeler hakkında detaylı bilgileri İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Ve Evraklar Nelerdir?yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İşyeri Paket Sigortası Şartları Nedir?
İşyeri Paket Sigortası genel şartları, tüm sigorta şirketleri için geçerlidir ve sözleşme kapsamında maddeler halinde yer alır. Bu şartlar dâhilinde sigorta kapsamında yer alan teminatlar ve ek olarak edinilebilecek teminatlar da bulunur. Sigortalının teminat altında gösterebileceği iş yerleri ise şu şekilde belirlenmiştir:
- Satış ofisleri
- Atölyeler
- Depolar
- Fabrikalar
- Ambarlar
- Yapım merkezleri
Sigorta kapsamında belirlenmiş genel ve özel şartlara dair bilgileri, ilgili sigorta şirketleri aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Bunun yanında Sigorta Dünyası yetkililerini 7 / 24 arayarak bilgi alabilirsiniz.
İşyeri Sigortası genel şartları ile ilgili daha fazla şey öğrenmek için İşyeri Sigortası Genel Şartları yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır?
İşyeri Paket Sigortası, yetkili sigorta şirketleri ya da banka kanalları aracılığıyla yapılabilir. Ayrıca Sigorta Dünyası üzerinden online olarak da başvuru formunu doldurarak teklif alabilirsiniz. Bizi arayarak farklı sigorta şirketi tekliflerini karşılaştırabilir, poliçe kapsamı hakkında bilgi alabilir ve en uygun teminatları hazırlayabilirsiniz.
Sigorta poliçesi hazırlama aşamalarında, sigorta şirketinin sizden istediği bilgi ve belgeleri eksiksiz tamamlamak gerekir. Bunun yanında ana teminatlara ek olarak ekleyeceğiniz maddeleri hakkında sigorta çalışanlarını bilgilendirmeli ve kendinize en uygun poliçe modelini hazırlatmalısınız.
Tüm bunların yanı sıra İşyeri Sigortası başvurusu yapmak için online platformları da kullanabilirsiniz. Sigorta Dünyası internet sitemizi ziyaret ederek başvuru formunu doldurabilir ve size en kısa sürede uygun teklifin sunulmasını bekleyebilirsiniz. Bu sayede farklı sigorta firmalarını karşılaştırabilir, seçiminizi ihtiyaçlarınız dâhilinde yapabilirsiniz.
İşyeri Sigortası yaptırmak için neler yapılmalı öğrenmek isterseniz; İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yaptırmak Ne İşe Yarar?
İşyeri Sigortası yaptırmak, işverenler için çok sayıda avantajı da beraberinde getirir. Her şeyden önce sigortalı iş yeri hem çalışanları hem de iş verimi açısından güvenli bir alan oluşturacaktır. İş yerlerini doğal afetlere karşı da koruyan bu sigorta modeli, maddi ve manevi hasarları karşılayarak zarar uğramanızı önler. Hazırlanan poliçe kapsamında belirlenen teminatlar dâhilinde sigortalı, iş yerini olası risklere karşı koruma altına alır ve maddi kayıplar yaşanmasının önüne geçer. Bunların yanında İşyeri Sigortası ile işveren, çalışanlarını ve iş yeri ile bağlantısı olan 3. kişileri de koruyabilmektedir.
İşyeri Sigortası kullanımı ve avantajları hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek için Sigorta Dünyası yetkililerine ulaşabilirsiniz. Alanında deneyimli ve uzman kadromuz ile günün her saati hizmet veriyoruz. Sigorta poliçesi, kapsamları ve fiyatları hakkında sormak istediğiniz soruları, çağrı merkezimiz aracılığıyla sorabilirsiniz. Başvuru formunu doldurarak size en uygun teklifi sunan sigorta şirketlerini karşılaştırabilir ve seçenekler arasından istediğinizi tercih edebilirsiniz.
İşyeri Sigortası hakkında en çok sorulan soruları ve cevaplarını öğrenmek için;İşyeri Sigortasında Merak Edilen 10 Soru yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşyeri Sigortası yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunur. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğu takdirde sağlıklı ve doğru bir güven ortamı sağlanabilir. Sigorta poliçesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:
- Teminatların içeriği ve yetkinliği hakkında kesin karara varılması.
- Tüm ayrıntılara dikkat edilerek hesaplamaların yapılması.
- Sigorta şirketine aktarılan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması.
- Sigorta poliçesinin iyi incelenmesi ve hata ya da eksiklerin giderilmesi.
- Primlerin hesaplanma ve ödeme türlerine dikkat edilmesi.
İşyeri Sigortası başlatmadan önce dikkat edilecek noktalar hakkındaki detayları İşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenleryazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır?
İşyeri Sigortası hesaplaması, sigorta poliçesinin özellikleri ve işlem yapılan sigorta şirketinin kurallarına göre değişebilir. Primleri hesaplamak için ilk olarak iş yeri ve özellikleri ile ilgili risk değerlendirmesinin yapılması gerekir. Bu değerlendirme sonucunda ilgili sigorta şirketi, sigortalıya en uygun poliçe teklifini sunar. Farklı firmaları karşılaştırtmak ve en uygun poliçe planını hazırlamak için Sigorta Dünyası yetkililerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Online başvuru ya da çağrı merkezi danışma hattımızı kullanarak, teklif alabilirsiniz.