İş alanlarının büyüklüğü önemli olmaksızın, karşılaşabilecekleri risk durumları birbirine yakındır. Bunun yanında, iş yerinin özelliklerine ya da kullanım tarzlarına göre de risk durumlarında değişim olabilir. İşyeri sigortası ise kapsamında güvence altına alınan işletmeler için sayısız avantaj ve kolaylık sağlamaktadır.
İşyeri sigortası; iş yerlerinde meydana gelebilecek risk durumlarına karşı koruma sağlayan ve olumsuzluklardan sonra oluşabilen hasarları karşılayan bir sigorta ürünüdür. Risk durumlarının oluşma şekli ve olasılıklarına göre iş yerlerine özel olarak poliçe düzenlenebilir ve etkili bir koruma sağlanabilir. İşyeri sigortası ile yangın başta olmak üzere hırsızlık, deprem, kira kaybı, sel ve su baskını gibi pek çok olumsuzluğa karşı teminat sağlanmaktadır.
Hazırladığımız bu içerikte; işyeri sigortasının kapsamına giren durumlar içinde en önemli 7 noktayı açıkladık. Aynı zamanda işyeri sigortasına dair öne çıkan başlıklara dair tüm detayları anlatmaya çalıştık.
İşyeri Sigortası Nedir Şartları Nelerdir?
Çalışma alanlarını koruma altına alan işyeri sigortası ile güvenli iş yerleri ve çalışma sahalarını yaratmak mümkündür. İşyeri sigortası poliçesi hazırlarken, güvence alanını iyi belirleyerek kapsamlı ve güçlü teminat seçenekleri hazırlanabilir. Bu nedenle, işyeri sigortasında teminat seçimi oldukça önemlidir. Poliçede yer alan teminatlar ve limitleri, koruma ve hizmet alanını genişletmektedir; ancak prim bedellerini de aynı oranda artırabilmektedir.
İşyeri sigortası genel şartları, tüm sigorta şirketlerinin uyması gereken ve sözleşme üzerinden teminatların düzenlendiği kuralları içermektedir. Genel şartlar dahilinde sigorta kapsamında yer alan ana teminat seçeneğinin yanı sıra ek teminatlar ve teminat dışı durumların da düzenlemesi yapılmaktadır.
İşyeri sigortası şartları kapsamında, sigortalı iş yerinde, teminat altına alınabilecek bölümler ve alanlar şu şekilde belirlenmiştir:
- Ambarlar
- Atölyeler
- Depolar
- Fabrikalar
- Satış ofisleri
- Yapım merkezleri
İşyeri sigortası genel şartları ve teminat kapsamları hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Dünyası uzmanlarından, istediğiniz an destek alabilirsiniz.
İşyeri Sigortası genel şartları ile ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz de İşyeri Sigortası Genel Şartları yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
İşyeri sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta üzerinden, en uygun ve sağlıklı poliçeler hazırlanabilmektedir. İş yerlerinin sahipleri yanında, çalışanları da korumak için hizmet sunan işyeri sigortasında şu noktalara dikkat edilerek, en iyi şekilde verim alınabilir:
- Sigorta poliçesi kapsamında yer alması planlanan teminatlar ve limitler çok iyi belirlenmeli.
- Primlere ve limitlere dair hesaplamalar ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde yapılmalı.
- İlgili sigorta şirketlerine iş yeri hakkında bilgi aktarımı tam ve doğru şekilde iletilmeli.
- Prim ödeme seçenekleri incelenmeli ve uygunlukları değerlendirilmeli.
- Ürünü sunan farklı sigorta şirketlerinin ürünleri ve teklifleri karşılaştırılmalı.
İşyeri sigortası poliçesi hazırlamadan önce Sigorta Dünyası uzmanlarına ulaşım sağlayarak fikir alabilirsiniz. Çalıştığımız farklı işyeri sigortası şirketleri ile ilgili bilgi almak ve fiyat tekliflerini karşılaştırmak için uzmanlarımızdan danışma alabilirsiniz. Ayrıca İşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenleryazımızda ipuçlarını görebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Neleri Kapsar?
İş yerleri; konumları, özellikleri ya da faaliyet alanları üzerinden farklı risk durumları ile karşı karşıya kalabilirler. Alınan güvenlik önlemleri ve dikkatle yapılan işlemlere rağmen risk durumları ile karşılaşmak kaçınılmaz olabilir. İşyeri sigortası ise sağladığı güvenceler ile finansal anlamda oluşan hasar durumlarını en aza indirmeyi mümkün kılar.
İşyeri sigortasında kapsamında teminat altına alınan durumlar, işletmenin binası başta olmak üzere demirbaşlar, elektronik cihazlar, değerli eşyalar ve iş yeri faaliyetlerine kadar genişletilebilmektedir. Bu ürün kapsamında, sigortalının isteğine göre çok sayıda güvence alınabilir ve koruma sağlanabilir.
İşyeri sigortası ana teminatı, yangın teminatıdır. Bunun yanında ek teminat seçenekleri, sigorta şirketlerine ve sigortalıya göre değişmekle birlikte, genel olarak şu şekilde olmaktadır:
- Yangın, yıldırım ya da infilak teminatı.
- Hırsızlık teminatı.
- Dahili su teminatı.
- Doğal afet teminatı.
- Sel ya da su baskını teminatı.
- Enkaz kaldırma teminatı.
- Cam kırılması teminatı.
- Grev, lokavt, halk hareketleri ya da terör teminatı.
- Elektronik cihaz bozulması teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
İşyeri sigortası kapsamında yer alan teminatların açıklamaları ve limitleri hakkında bilgi almak isterseniz; İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
1- Yangın Teminatı
İşyeri sigortası kapsamında sunulan ana teminat seçeneği olan yangın teminatı üzerinden yangın hasarlarının neden olduğu masraflar karşılanmaktadır. Tüm sigorta şirketlerinin poliçesinde yer alan bu teminat ile yangın kaynaklı infilak, duman, buhar ya da hararet kaynaklı sorunlar giderilmektedir. Teminat limitleri ve kapsamı ise sigorta şirketinin standartlarına ya da sigortalının taleplerine göre değişebilmektedir.
2- Sel ve Su Baskını Teminatı
İşyeri sigortasının önemli teminat seçeneklerinden biri olan sel ve su baskını teminatı ile yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinin neden olduğu zararlar ya da su borularında oluşan hasar durumları sonucu oluşan su baskınlarının yol açtığı masraflar karşılanmaktadır. Teminat limiti ve kapsadığı durumlar ise ihtiyaca göre genişletilebilir.
3- Hırsızlık Teminatı
İş yerlerini tehdit eden en önemli risk durumlarından biri olan hırsızlık sonucu oluşan hasar durumları da işyeri sigortası teminatları arasındadır. Hırsızlık sonucu oluşan masraflar ya da hırsızın iş alanlarında neden olduğu hasar durumları, işyeri sigortası poliçesi üzerinden karşılanmaktadır.
4- Grev, Lokavt, Kargaşa, Halk Hareketleri ve Terör Teminatı
İş yerlerinde en büyük tehditlerden bir diğeri olan grev, iş durması, halk hareketleri ya da terör sonucu oluşan hasarlar ise GLKHH ve terör teminatı üzerinden karşılanır. Bu teminat seçeneğinin, poliçede yer alması son derece önemli ve gereklidir.
5- Hukuksal Koruma Teminatı
İş yerlerinin farklı kurumlar ya da çalışanları ile olası davalarından kaynaklanan dilekçe, temyiz ya da avukatlık hizmeti gibi işlemler, hukuksal koruma teminatı üzerinden karşılanmaktadır. Tüm bu işlemlerin neden olduğu masraflar için bu teminat üzerinden hizmet alınabilir.
6- Doğal Afet Teminatı
Doğal afet teminatı ile iş yerlerini tehdit eden toprak kayması, fırtına, yoğun kar yağışı gibi doğal afetler sonucu oluşan hasarların neden olduğu masraflar karşılanmaktadır. İş yerinin ihtiyacı ya da konumuna göre doğal afetlere karşı yeterli koruma alınabilir ve güvence sağlanabilir.
7- Ferdi Kaza Teminatı
İş yerinde hizmet veren ve güvence altına alınması gereken tüm çalışanlar, işverenler ya da müşteriler ferdi kaza teminatı ile korunabilmektedir. Bireylerin karşılaşabileceği görünmez kazalar ya da risk durumları için bu teminat üzerinden güvence alınabilir ve güvenli çalışma ortamları yaratılabilir.
İşyeri Sigortası Teminat Dışı Durumlar Nelerdir?
İşyeri sigortası teminatları, ana ve ek teminat seçenekleri olarak düzenlenir ve oldukça geniş kapsamlı bir hizmet ağına sahiptir. Bunun yanında, işyeri sigortasının kapsamına girmeyen teminat dışı durumlar da bulunmaktadır. Teminat dışı durumlar, sigortalılar tarafından dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Aksi halde, olası risk durumlarından sonra mağduriyet yaşanabilir ve maddi açıdan kayıplar yaşanabilir.
İşyeri sigortası genel şartlarına göre teminat dışında kalan durumlar, şöyle açıklanabilir:
- Su borularının patlaması sonucu meydana gelen su baskınları.
- Eski ekipmanlarda oluşan hatalar ya da eskimeler nedeniyle oluşan zararlar.
- Nükleer enerji sebebiyle oluşan hasar durumları.
- Yakıt borusunun hasar görmesi sonucu oluşan zararlar.
- Savaş ya da savaşa bağlı nedenlerden dolayı oluşan hasarlar.
- Envanter açıklarından kaynaklanan hasar durumları.
- Sigortalı kişinin beraber yaşadığı kişiler tarafından yapılan hırsızlıklar.
İşyeri sigortasının kapsamadığı durumlara dair detaylara İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?
İşyeri sigortasın fiyatları, belrili kriterler göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır. Hesaplama yaparken sigorta şirketlerinin dikkate aldığı farklı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerden en önemlisi iş yerini tehdit eden risk durumlarının yoğunluğu ve olasılık durumlarıdır. Aynı zamanda iş yerinin faaliyet alanı, bulunduğu konum ve ihtiyaçları da poliçe fiyatlarında değişime neden olabilir.
İşyeri sigortasında fiyatları etkileyen bir diğer faktör ise poliçe teminatları olmaktadır. Hemen hemen her sigorta şirketinde ana teminat olarak yangın teminatı sunulurken, ek teminat seçenekleri değişim göstermektedir. Sigorta şirketinin sunduğu ek teminatlar ve sigortalının ihtiyaçlarına göre şekillenen poliçelerin kapsamı ne kadar geniş olursa, o kadar yüksek maliyetli prim bedelleri olabilmektedir.
Genel olarak işyeri sigortası poliçe fiyatları belirlenirken şu noktalara dikkat edilerek hesaplama yapılmaktadır:
- Poliçe kapsamında yer alan ana teminatlar, ek teminatlar ve limitleri.
- İş yerinin konumu, özellikleri ve faaliyetleri.
- Poliçenin başlangıç ve bitiş tarihi.
- Yangın alarmı, kamera sistemi ya da hırsızlık için alınmış güvenlik önlemleri.
- Üçüncü kişiler tarafından yapılan kötü niyetli hareketler.
İşyeri sigortasının fiyat belirlemesi hakkında detaylara İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Değerlendirilir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
En Uygun İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır?
İşyeri sigortasını en uygun şekilde yaptırmak için en iyi yol, farklı sigorta şirketlerinin ürünlerini ve fiyat tekliflerini karşılaştırmaktadır. Bu ürünü hazırlayan sigorta şirketlerinin fiyat teklifleri ve ürün kasap mında sundukları teminatları, inceleyerek, sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz.
Sigorta Dünyası, farklı sigorta şirketlerini karşılaştırmanız olanak sağlayan bir platformdur. İşyeri sigortası sunan sigorta şirketlerini karşılaştırmanızı sağlayan Sigorta Dünyası üzerinden, beraber çalıştığımız 23 işyeri sigortası şirketini inceleyebilirsiniz.
Web sitemiz üzerinden başvuru formunu doldurarak, ücretsiz sorgulama başlatabilir ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla 7 / 24 uzmanlarımıza ulaşarak danışma alabilirsiniz.