İşyeri sigortası, hem çalışanlar hem de işletmeler için güvence sağlanması için yapılan bir sigorta ürünüdür. Faaliyetler sebebiyle maruz kalınan pek çok riskte teminat sağlayan işyeri sigortası; yangın, doğal afet, hırsızlık ya da iş yeri kaynaklı risk durumlarından sonrası meydana gelen zararları karşılar.
İşyeri sigortası hesaplama işlemi ise çalışma alanının bulunduğu bölgenin risk etmenleri göz önünde bulundurularak yapılır. Çalışanlar başta olmak üzere mal sahibi ve kiracıları da güvence altına alan işyeri sigortasının poliçe fiyatlarını hesaplamada hangi yollar izlenir, hesaplama detayları nelerdir, işyeri sigorta ne işe yarar gibi soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nedir Neleri Kapsar?
İşyeri sigortası, çalışma alanlarını koruma altına alan ve muhtemel yangın, kaza gibi risk durumlarının neden olabileceği masrafları karşılayan bir sigorta ürünüdür. İşyeri sigortası kapsamında, çalışanları ve iş yerine kayıtlı eşyaları da koruma altına almak mümkündür.
Sigorta kapsamında yer alan teminatlar, sigorta şirketi ve iş yerinin özelliklerine göre farklı şekilde düzenlenmektedir. Bu nedenle öncelikle sigortalı kişinin ihtiyaçlarını belirlemesi ve işlem yapılacak sigorta şirketine doğru şekilde aktarılmalıdır.
Sigorta poliçesi kapsamı içinde yer alan işletmeler; eczane, restoran, depo, mağaza, fabrika gibi çalışma alanlarından oluşmaktadır. Sigorta şirketlerinin sundukları hizmet ve koşullar değişebilir, ancak genel anlamda iş yeri binası ve camları, demirbaşlar, değerli eşyalar, makineler ve tesisat sistemi teminat altına alınmaktadır.
İşyeri Sigortası; yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü değildir. İşletmelerin isteği ya da ihtiyacı doğrultusunda yaptırılabilir. İşyeri sigortası, pek çok sigorta uzmanı tarafından güvenli iş sahası yaratmak ve alanların korunmasını sağlamak için yaptırılması önerilmektedir. Bu sigorta ürünü ile iş yeri sahipleri, olası risk durumlarından doğabilecek maddi zararların önüne geçebilmektedir.
İsteğe göre genişletilebilen işyeri sigortası kapsamında iş alanları korunur ve güvenli hale getirilir. Farklı paket seçenekleri ile de sunulan bu sigorta çeşidi, başvuru yapılan sigorta şirketi ile birlikte çalışma yürüterek daha verimli hale getirilebilir.
İşyeri sigortası hakkında bilgi almak için İşyeri Paket Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası kapsamında sunulan teminatlar belirlenirken, işyerinin bulunduğu bölge, iklim şartları, toplumsal ve sosyal faktörler dikkate alınarak işlem yapılır. Bu kriterler doğrultusunda belirlenen teminatlar, sigorta poliçesi başlatmak için ödenmesi gereken sigorta tutarını düşürmek ve güven ortamının etkisini arttırmak amacıyla hizmet sağlamaktadır.
İşyeri sigortası kapsamında sunulan teminat unsurları, sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte şu şekilde belirlenmiştir:
- Yangın
- Hırsızlık
- Deprem
- Patlama
- Yer kayması
- Grev
- Lokavt
- Terör Saldırıları
- Yıldırım
- Su baskınları
- Kar çökmesi
- Cam kırılması
- Enkaz tahliyesi
- Araç kazası
- Kira kaybı
- Komşuların zor duruma düşürülmesi
- Dışarıdan kişilerin zor duruma düşürülmesi
İşyeri sigortası teminatlarının detaylarını öğrenmek isterseniz; İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Ne İşe Yarar?
İşyeri sigortasının öncelikli amacı, iş yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel risk durumlarına karşı çalışma alanlarının teminat altına alınmasını sağlamaktır. Bazı durumlarda, iş yerlerinde birkaç günlük iş durması bile çok ciddi zararlara neden olabilmektedir. Aynı zamanda deprem, hırsızlık, yangın gibi daha büyük çapta zarar verebilecek risklerin gerçekleşmesi halinde, iş yeri sahibinin çok yüklü bir maddi kayıp yaşamasına neden olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı işyeri sigortası yaptırmak, hem büyük hem de küçük işletmeleri için önemli bir gereklilik olmuştur.
İşyeri sigortası sadece iş yeri sahibi ve iş yerinde çalışanları ilgilendiren bir durum değildir. Bu sigorta poliçesi başlatıldığında; iş yeri sahibinin, iş yerinin ve iş yeri çalışanlarının yanında iş yeri çevresinde bulunan kişi ve unsurların da korunması sağlanmaktadır.
İşyeri sigortasının amacını ve önemini daha iyi kavramak için İşyeri Sigortası Yaptırmanın 8 Önemli Nedeniyazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Her sigorta ürününde olduğu gibi işyeri sigortası yaptırırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmesi, özellikle poliçe kapsamında yer alacak teminatların doğru seçiminde büyük önem taşımaktadır.
İş yerlerinin en iyi şekilde korunması, işverenler ve çalışanlar açısından önemli bir gerekliliktir. Bu nedenle sigorta başlatma işlemlerini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur.
Bu hususlar şu şekilde sıralanmaktadır:
- Sigorta kapsamında yer alan teminatların konusu net bir şekilde belirlenmelidir.
- Sigorta poliçesi hazırlanırken tüm ayrıntılar dikkate alınmalı ve hesaplanmalıdır.
- Sigorta şirketine verilen bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Aksi halde sigortalı kişi, tazminat ödeme aşamasında mağduriyet yaşayabilir.
- Sigorta poliçesi ve bedelinin hesaplanma yöntemi dikkatli bir şekilde incelenmelidir.
- Primlerin ödeme şekilleri detaylı bir şekilde incelenmelidir.
İşyeri sigortasını başlatmadan önce İşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızı okuyarak, önerilere göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?
İşyeri sigortası yaptırmak için en önemli neden, işletmelerinin faaliyetlerinde herhangi bir sorun yaşanmasına neden olacak risklere karşı koruma sağlanmasıdır. Çevre koşulları ya da iş yeri içerisinde yaşanan sorunlar kaynaklı işletmeler, pek çok risk durumuna karşı savunmasız halde kalabilir. İşyeri sigortası ile muhtemel her türlü riske karşı güvence sağlanabilmektedir.
İş yerleri ve iş yerinde bulunan çalışanları koruma altına alan işyeri sigortası, pek çok risk durumuna karşı teminat sağlar. İş yerlerinde oluşabilecek zararlar, ciddi boyutta maddi kayıplara yol açabilmektedir. Bu durum da iş yeri sahibi için büyük bir ekonomik yükün altına girmek demektir. Tüm bu nedenlerden ötürü ve iş hayatının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için işyeri sigortası yaptırmak bir gereklilik haline gelmiştir.
İşyeri sigortasının önemi ve işlevi hakkında bilgi almak için Sigorta Dünyası uzmanlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca İşyeri Sigortasında Merak Edilen 10 Soru yazımızda merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
İşyeri sigortası hesaplaması, sigorta şirketleri tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda hesaplanır. Ayrıca poliçe detayları ve kapsamı da farklı fiyatlar çıkarılmasına neden olmaktadır. İş yeri sınıfında değerlendirilen mağaza, restoran, depo gibi mekanlar, birbirlerinden farklı risk durumları taşımaktadır. Bu sebepten dolayı, her iş yerine hazırlanacak poliçe kapsamları ve içerikleri de farklı olacaktır. Bunların yanında terör, grev, yangın, coğrafi konum gibi etkenler sigorta primleri etkileyebilmektedir.
İş yerlerine sigorta yaptırmadan önce poliçe kapsamı ve teminatları hakkında uzmanlara danışmakta büyük fayda olacaktır. İşyeri sigortası hakkında Sigorta Dünyası üzerinden kapsamlı ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Sigorta Dünyası olarak güncel sigorta poliçe primleri hakkında bilgi veriyor ve farklı sigorta şirketlerini karşılaştırma şansı sunuyoruz.
İşyeri sigortası hesaplaması hakkında detaylara İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Hesaplamasını Etkileyen Kriterler Nelerdir?
İşyeri sigortası primlerini belirleyen kriterler; sigorta şirketleri prosedürlerine göre belirlenir ve genel hatlarıyla elektronik aletler, demirbaş ve değerli eşyalar ya da iş yerinin konumuna göre değişir.
Primleri etkileyen kriterler özetle şu şekilde açıklanabilir:
- Sigorta poliçesinin teminatları
- Sigorta poliçesinin kapsamı ve kapsam dışı durumları
- Poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri
- Grev, kira kaybı, toplumsal kriz gibi durumlar için eklenecek ek teminatlar
- Ek güvenlik önlemler (kamera, yangın alarmı, bekçi vb.)
- Üçüncü kişilerin verebileceği zararlar
İşyeri sigortası teminat dışı durumları öğrenmek için İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
Online İşyeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
İşyeri sigortası hesaplaması online olarak hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabilmektedir. Online işyeri sigortası hesaplaması ile her bir sigorta şirketinin belirlemiş olduğu kriterleri göz önünde bulundurarak verilen sonuçları öğrenebilirsiniz. İşyeri sigortası online hesaplama işlemi için gereken bazı bilgiler bulunmaktadı.
Bu bilgiler, genel hatlarıyla şu şekilde sıralanır:
- Vergi Numarası
- Firma Adı
- İl
- İlçe
- M2
- Elektronik Eşya Bedeli
- Çalışan Sayısı
- Faaliyet Konusu
- Demirbaş Bedeli
- Dekorasyon Bedeli
Sigorta Dünyası aracılığıyla sadece bu bilgileri vererek, işyeri sigortası fiyatlarına dair farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırabilirsiniz. Müşteri hizmetlerimize 7 / 24 ulaşım sağlayarak uzmanlarımızla iletişim kurabilir ya da web sitemiz üzerinden başvuru yaparak teklif alabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan danışmanlık hizmetimizi ile iş yerinizi güvence altına almak için gereken tüm önlem seçeneklerini değerlendirebilir, uygun poliçe teklifini sunan sigorta firmasını keşfedebilirsiniz.
Online işyeri sigortası hesaplaması hakkında tüm detayları Online İşyeri Sigortası Hesaplama Yolları Nelerdir?Yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası için Gerekli Belgeler Nelerdir?
İşyeri sigortası poliçesini başlatmak için bazı belgelerin tamamlanmış olması gerekir. Sigorta için istenen bu belgeler, sigorta şirketinin prim hesaplama aşamasında gerek duyacağı bilgileri içermektedir.
Sigorta şirketleri tarafından istenen bilgi ve belgeler, her teminat için değişim gösterebilir. Ancak bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bildirilmesi çok mühimdir. Herhangi bir hata ya da eksik olması halinde, sigorta poliçesi gereken güvence imkanını sağlayamaz.
Genel olarak, işyeri sigortası için gerekli belgelerde bulunması gereken bilgiler şöyledir:
- İşletmenin ticari unvanı
- İşyeri adresi ve faaliyet konusu
- İşyerindeki makine, demirbaş ve emtia değeri
- TC Kimlik Numarası (Şahıs işletmesi için)
- Vergi Numarası (Şirket için)
- İşyeri çalışan sayısı
- Bina değeri
- Dekorasyon değeri
- Hırsızlık, yangın gibi risk durumlarına karşı alınmış güvenlik önlemleri
Sigorta poliçesi başlatmak için gerekli belgelerin detaylarını İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Ve Evraklar Nelerdir?Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
İşyeri sigortası fiyatları belirlenirken, iş yerinde gerçekleşebilecek risk durumları göz önünde bulundurulur ve buna göre bir fiyat çıkarılır. İşyeri sigortası kapsamında yer alan teminatlar ve ek teminatlar yer almaktadır. Ayrıca bu teminatlar, muhtemel risk durumlarına göre seçilmelidir.
İşyeri sigortası için fiyat teklifi alınmasında, farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu ürün hizmetini veren sigorta şirketlerinin iletişim kanallarını kullanarak bilgi alabilirsiniz. Ancak en uygun fiyatı ve hizmeti veren sigorta şirketini bulmak için Sigorta Dünyası web sitesi üzerinden onlarca farklı firmayı karşılaştırma şansı bulmak, büyük avantaj sağlayacaktır. Türkiye’nin önde gelen büyük sigorta şirketlerinin sunduğu teklifleri değerlendirerek, sizin için en uygun olanı keşfedebilir ve bir an önce işlemlere başlayabilirsiniz.
İşyerinize en uygun olan sigorta poliçesine ulaşmak için hemen fiyat talebinde bulunabilirsiniz.