İşyeri sigortası, çalışma alanlarını ve bu alanlarda yer alan çalışan ve işverenleri koruma altına alan bir sigorta ürünüdür. Sunduğu teminat seçenekleri ile sigortalılar için en iyi korumayı sunan işyeri sigortası sayesinde verimli çalışma alanları yaratılabilir ve güvenlik tam anlamıyla sağlanabilir.
Sizler için hazırladığımız bu içerikte; işyeri sigortası hakkında merak edilen tüm detayları açıklamaya çalıştık.
İşyeri Sigortası Nedir Neleri Kapsar?
İş yerleri, farklı risk durumları ile karşı karşıya kalan alanların başında gelmektedir. Her ne kadar çalışma koşulları ve konumları farklı olsa dahi tehdit oluşturan risk durumları birbirine benzerdir. Genel olarak her iş yeri hırsızlık, yangın, su baskını ya da kötü niyetli hareketler sonucu oluşan hasar durumları ile karşılaşabilmektedir. Bu durumların neden olduğu maddi hasarları giderebilmek ve gereken güvenceyi sağlamak için işyeri sigortası poliçesi başlatılmaktadır.
İşyeri sigortası kapsamında dikkat edilebilecek birkaç önemli nokta ile doğru ve verimli poliçeler oluşturulabilir. Her şeyden önce poliçe kapsamında yer alan teminatların belirlenmesi gerekmektedir. Doğru teminat seçimleri ile iş yerlerini önemli oranda koruma altına alınabilir. Bu nedenle işyeri sigortasının kapsamı ve limitlerini belirlemek için dikkatli olmak önemlidir.
Poliçe kapsamında işyeri sigortası ile depremden yangına, doğal afetlerden elektronik cihaz bozulmalarına kadar pek çok risk durumu garanti kapsamına alınabilir.
İşyeri sigortası hakkında daha fazla detay öğrenmek için İşyeri Paket Sigortası Neleri Kapsar? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Zorunlu Mu?
İşyeri sigortası, zorunlu bir sigorta ürünü değildir. İş alanlarını korumak ve güvenli bir iş akışı sağlamak amacıyla yapılan bu sigorta ürünü, isteğe bağlı olarak yaptırılabilir. İş yeri sahiplerinin işyeri sigortası yaptırmak konusunda herhangi bir sorumluluğu bulunmaz.
Tüm bunların yanı sıra işyeri sigortası, uzmanlar tarafından güvenliğin sağlanması ve olası risk durumları sonucu maddi kayıplar yaşanmaması adına yaptırılması önerilen bir üründür.
İşyeri sigortası genel şartları üzerinden ürün detaylarını öğrenmek için İşyeri Sigortası Genel Şartları yazımızı okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortasının kapsamında yer alan teminat seçenekleri, bu ürünü sunan sigorta ya da sigortalının taleplerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak tüm sigorta şirketlerinin sunduğu ana teminat seçeneği yangın teminatıdır. Bunun yanı sıra işyeri sigortası kapsamında, genel anlamda sunulan teminat seçenekleri şunlardır:
- Yangın, yıldırım ve infilak teminatı.
- Deprem teminatı.
- Hırsızlık teminatı.
- Sel ve su baskını teminatı.
- Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör teminatı.
İşyeri sigortasının teminat seçeneklerini ve detaylarını incelemek için İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Ek Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası ana teminat seçeneklerinin yanında, ek teminat seçenekleri ile de güvence alanını genişletmektedir. Sigorta kapsamına alınacak işletmenin ihtiyaçlarına göre poliçeye ek teminat seçenekleri dahil edilebilir ve poliçe verimi artırabilir. Ek teminatlar, sigorta şirketi standartlarına ve sigortalının ihtiyaçlarına göre değişebilmektedir.
İşyeri sigortası ek teminat seçenekleri, genel olarak şu şekilde olmaktadır:
- Duman teminatı.
- Doğal afet teminatı.
- Kira kaybı teminatı.
- Hukuksal koruma teminatı.
- İşveren sorumluluk teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Elektronik cihaz ve makine bozulması teminatı.
- İş durması teminatı.
- Enkaz kaldırma teminatı.
- Yangın mali sorumluluk teminatı.
- Alternatif iş yeri masrafları.
İşyeri sigortası poliçesinden en iyi şekilde verimi almak için ipuçlarını Geniş Kapsamlı İşyeri Sigortası Nasıl Hazırlanır? Yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminat Dışı Durumlar Nelerdir?
İşyeri sigortasının kapsamı ana ve ek teminat seçenekleri ile oldukça genişletilebilmektedir. Ancak bunun yanında, işyeri sigortası genel şartlarına göre düzenlenen teminat dışı durumlar da bulunmaktadır.
İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen teminat dışı durumlar şu şekilde açıklanabilir:
- Su tesisatı sisteminde yer alan boruların patlaması sonucu oluşan su baskınları.
- 10 yıldan eski ekipmanlar nedeniyle oluşan hasarlar.
- Nükleer enerji kaynaklı hasar durumları.
- Havaifişek ya da barut üretimi sonucu oluşan hasarlar.
- Yakıt borusunda oluşan hasarlar.
- Savaş ve savaşa bağlı nedenlerin sonucunda oluşan hasarlar.
- Envanter açıkları sonucu meydana gelen hasar durumlar.
- Sigortalı kişinin beraber yaşadığı kişilerin yaptığı hırsızlıklar.
İşyeri sigortasının kapsamadığı durumlara dair detayları İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir?Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İşyeri Sigortası İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
İşyeri sigortası poliçesi başlatmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken konulardan biri de sigorta şirketlerinin talep ettiği belgeler olmaktadır. İstenen bu belgeleri, eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamak son derece önemlidir. Bu sayede konuta dair en iyi poliçe hazırlanabilir ve olası hasar durumlarından sonra yeterli miktarda tazminat ödemesi yapılabilir.
İşyeri sigortası için gerekli belgeler, sigorta şirketlerine ya da sigorta kapsamına alınacak işletmenin özelliklerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak işyeri sigortası yaptırabilmek için gereken belgeler şu şekilde belirlenmiştir:
- İş yerine ait açık adres
- İş yerinin faaliyet alanı.
- İşletmenin ticari unvanı
- İş yerine ait demirbaşlar ve malların değerleri
- TC kimlik numarası (şahıs işletmeleri için)
- Vergi numarası (şirketler için)
- İş yerinde çalışan kişi sayısı
- İş yeri binasının değeri
- İş yerinde alınmış güvenlik önlemlerini gösteren belge
İşyeri sigortası için gerekli belgelere dair tüm detaylara İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Ve Evraklar Nelerdir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Nelerdir?
İşyeri sigortası için gerekli olan belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması oldukça önemlidir. Gerekli olan bu belgelerde yer alan bilgilerin doğru olması da bir o kadar dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir.
İşyeri sigortası poliçesi alırken gerekli bilgilerde yapılan herhangi bir hata ya da eksiklik sonucunda, ciddi problemler ortaya çıkabilir, poliçeden yeterli ölçüde verim alınamayabilir ve hatta poliçe iptali gerçekleşebilir.
Gerekli bilgiler, sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte genel hatlarıyla şu şekildedir:
- Bina değeri.
- Cam değeri.
- Dekorasyon değeri.
- Demirbaş değeri.
- Makine değeri.
- Emtia değeri.
- İş yerinin faaliyet konusu.
- İşletme ticari unvanı.
- Riziko adresi.
- İşletme sahibinin TC kimlik numarası.
- Şirkete ait vergi numarası.
- Hırsızlık önlemleri.
- Yangın önlemleri.
İşyeri sigortası yaptırmanın sağladığı avantajları öğrenmek için İşyeri Sigortası Yaptırmanın 8 Önemli Nedeni yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır?
İşyeri sigortası hesaplaması, pek çok farklı kriter üzerinden yapılmaktadır. Poliçe satın almak için ödenmesi gereken prim bedelleri hesaplanırken sigorta şirketleri, önemli kriterleri göz önünde bulundururlar. Genel olarak tüm sigorta şirketleri için aynı olan bu kriterler nedeniyle her aday için farklı bir fiyat teklifi hazırlanabilmektedir.
Sigorta şirketi ve güvence altına alınacak işletmenin özelliklerine göre değişmekle birlikte, genel olarak işyeri sigortası primlerini etkileyen faktörler şu şekilde açıklanabilir:
- Poliçede yer alan teminatlar ve limitler.
- İş yerinin bulunduğu konum.
- İş yerinin faaliyet alanı.
- İş yeri binasının yapı tarzı.
- Güvenlik kamerası kullanımı.
- Hırsızlığa karşı kullanılan alarm sistemi.
- Yangın alarmı.
- Güvenlik görevlisi çalıştırılması.
İşyeri sigortası prim hesaplama detaylarını İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır?Yazımızda bulabilirsiniz.
Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalı?
İş alanlarını tehdit eden risk durumları değişebilir; ancak risk durumlarının neden olduğu hasar boyutları, her zaman yıkıcı olabilmektedir. İş yerleri için geniş kapsamlı güvenceler sunan ve maddi kayıpların önüne geçen işyeri sigortası ise güvenlik için alınabilecek en iyi önlemlerden biridir.
- İşyeri sigortası ile iş yerlerinin binaları, eşyaları, çalışanlar ve işveren korunabilir. Poliçeye eklenen ek teminat seçenekleri ile kapsam özelleştirilebilir ve genişletilebilir.
- İşletmenin ihtiyacına göre düzenlenen poliçeler ile yeterli koruma sağlanabilir. Örneğin bir restoran için en önemli teminat olan yangın teminatı, mutlaka poliçede olmalıdır. Bunun yanında, deprem bölgesinde yer alan işletmeler için en önemli güvence; deprem teminatı olacaktır.
- Olası risk durumlarından sonra meydana gelen maddi kayıplar büyük oranda azaltılabilir. Poliçede yer alan risk durumlarından birinin oluşması halinde, sigorta üzerinden tazminat ödemesi alınabilir ve oluşan masraf karşılanabilir.
- İşyeri sigortası sadece sigortalı iş yeri için değil; iş yerinin komşuları için de güvence sunmaktadır. Aynı zamanda komşuların verdiği zararlara karşı da sigortalıyı korumaktadır.
- Uygun prim ödemeleri ile yüksek güvenlikli korumalar elde etmek mümkündür. Poliçede yer alması gereken teminat seçeneklerini doğru şekilde seçerek, uygun maliyetlerde prim bedelleri ile poliçe satın almak mümkündür.
İşyeri sigortasının önemine dair tüm ipuçlarını Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalıdır? Yazımızda keşfedebilirsiniz.
En İyi İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
İş yerinde meydana gelebilecek her türlü olumsuzluk, işyeri sigorta ile önlenebilir. Peki, en uygun işyeri sigortası teklifini almak için nasıl bir yol izlenmelidir?
Geniş ve etkili bir işyeri sigortası poliçesi hazırlarken, en uygun teklifi de almak mümkündür. En iyi işyeri sigortası fiyat teklifini almak için dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralanabilir:
- İşletmenin özellikleri, ihtiyaçları ve faaliyet alanı net bir şekilde açıklanmalıdır.
- Sigorta poliçesinde yer alması planlanan teminat seçenekleri iyi belirlenmelidir.
- Gereksiz teminat seçeneklerine poliçede yer verilmemelidir.
- Farklı sigorta şirketlerinin ürünleri ve fiyat teklifleri karşılaştırılmalıdır.
- Sigorta şirketinin istediği bilgi ve belgeler eksiksiz tamamlanmalıdır.
- Poliçe prim bedelleri ve ödemeleri yöntemleri detaylı bir şekilde incelenmelidir.
Sigorta Dünyası üzerinden en iyi işyeri sigortası ürünlerine ve tekliflerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik bunun için yapacağınız işlemler son derece kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Web sitemizden ücretsiz sorgulama yaparak en kısa sürede fiyat teklifi alabilir ve uzmanlarımıza danışarak, doğru poliçeyi oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda, 7 / 24 hizmet veren çağrı merkezimiz üzerinden sigorta uzmanlarımıza ulaşabilir ve işyeri sigortası başvurusu yapabilirsiniz.