İşyeri sigortası; işletmelerin ve çalışanların güvenliği için yapılan ve pek çok risk durumuna karşı koruma sağlayan bir sigorta ürünüdür. Her iş yerinin faaliyetler ya da çalışma ortamları nedeniyle farklı risk durumları ile karşı karşıya olduğu bilinmektedir. İşyeri sigortası kapsamında sunulan teminatlar ile iş alanları; başta yangın olmak üzere hırsızlık, doğal afet, su basması ya da kötü niyetli hareketlere karşı güvenceye alınabilmektedir.
İşyeri sahiplerinin işyeri sigortası için en çok merak ettiği konuların başında ise poliçe fiyatları gelmektedir. Poliçe fiyat hesaplaması, çalışma alanlarının sahip olduğu risk faktörlerine göre yapılmaktadır. Sigorta kapsamına dahil edilen teminatlar, limitler ve iş yerinin durumu da fiyatları etkileyen diğer kriterlerdir.
Peki, işyeri sigorta için en uygun teklifi almak için nasıl bir yol izlenmelidir?
Hazırladığımız bu yazıda; işyeri sigortası fiyatlarını değerlendirme, hesaplama yöntemleri ve uygun teklif alma yolları hakkında merak edilen tüm detayları açıkladık.
İşyeri Sigortası Fiyatı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşyeri sigortası poliçesi satın almadan önce dikkat edilecek birkaç nokta ile en uygun ve verimli ürünler hazırlanabilir. Dikkat edilmesi gereken noktalar oldukça basit ancak son derece önemlidir. Bu noktalara dikkat edildiği takdirde, iş yerleri tam anlamıyla güvence altına alınabilmektedir.
İş yerleri için koruma sağlanırken bütçeye uygun poliçeler hazırlanabilmesi için adaylar şu noktalara dikkat etmelidir:
- Sigorta poliçesinde yer alması istenen teminatların içeriği ve limitleri net bir şekilde açıklanmalıdır.
- Sigorta poliçesi hazırlanırken ayrıntılara dikkat edilmeli ve tüm risk olasılıkları hesaplanmalıdır.
- Sigorta şirketinin adaydan talep ettiği bilgi ve belgeler eksiksiz hazırlanmalıdır. Ayrıca bilgiler ya da belgelerde hata olması, yanlış ya da gereksiz poliçelerin hazırlanmasına neden olacaktır.
- Sigorta poliçesi için belirlenen fiyatlar ve hesaplama yöntemleri öğrenilmelidir.
- Prim ödeme şartları sorulmalı ve farklı ödeme seçenekleri incelenmelidir.
İşyeri sigortasını başlatmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalara dair detayları İşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Değerlendirilir?
İşyeri sigortası fiyat hesaplamaları, sigorta şirketlerine göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. Hesaplamayı etkileyen ve sonucu değiştiren pek çok değişken olabilmektedir. Bunun yanında hesaplama işleminde izlenen çeşitli yollar olabilir.
Sigorta şirketleri, fiyat hesaplamasında farklı yollar izleyebildiği için poliçe için belirlenen fiyatlarda değişim yaşanabilir. Sigorta şirketleri tarafından belirlenen çeşitli kriterler doğrultusunda izlenen hesaplama yöntemleri ile sigorta için ödenecek prim bedelleri çıkarılır. Sigorta şirketleri genel olarak şu kriterler üzerinden hesaplama yaparlar:
- İş yerinde bulunan güvenlik önlemleri.
- İş yerinde uygulanan hırsızlık önlemleri.
- İş yerinde gerçekleşmesi muhtemel risk durumları.
Sözü edilen bu kriterler üzerinden iş yerleri için güvence sağlayan işyeri sigortası fiyatları belirlenmektedir. Sigorta şirketleri kuralları ya da adayların isteklerine göre poliçe kapsamları genişletilebilir ve bu durumda fiyatlarda da değişim olabilir.
Tüm bu sebeplerden dolayı, işyeri sigortasında uzmanlardan destek almak ve fiyat değerlendirmesini beraber yapmak avantaj sağlayacaktır. Sigorta Dünyası uzmanlarımıza, işyeri sigortası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve fiyat detaylarını öğrenebilirsiniz.
İşyeri sigortasının fiyat belirlemesine dair detayları öğrenmek için İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Hesaplamasını Etkileyen Kriterler Nelerdir?
İşyeri sigortası primlerini etkileyen kriterler; genel olarak sigorta şirketleri standartlarına göre belirlenir ve elektronik aletler, demirbaş ve kıymetli eşyalar ya da işyerinin konumuna göre değişir.
Sigorta primlerini belirleyen kriterler ise kısaca, şu şekilde açıklanabilir:
- Ek güvenlik önlemler (kamera, yangın alarmı, bekçi vb.)
- Grev, kira kaybı, toplumsal kriz gibi durumlar için eklenecek ek teminat seçenekleri.Sigorta poliçesi teminatları
- Sigorta poliçesinin kapsamına giren durumlar ve kapsam dışı durumları
- Poliçenin başlangıç ve bitiş tarihleri
- Üçüncü kişilerin neden olacağı zararlar
İşyeri sigortası için fiyat alırken dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek için İşyeri Sigortası Fiyatı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
Online İşyeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
İşyeri sigortası hesaplaması yapmanın farklı yolları olabilmektedir. Bunlardan en çok tercih edileni ve pratik olanı, online hesaplama yöntemidir. Online olarak yapılan hesaplamalar ile hızlı ve kolay yoldan sonuca ulaşılabilir. Böylece poliçe hazırlamak için gerekli işlemlere rahatlıkla başlanabilir.
Online işyeri sigortası yapabilmek için bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgiler, teklif alınacak sigorta şirketinin standartlarına göre değişebilir; ancak genel olarak şu şekilde olmaktadır:
- Çalışan Sayısı
- Demirbaş Bedeli
- Dekorasyon Bedeli
- Elektronik Eşya Bedeli
- Faaliyet Konusu
- Firma Adı
- İl
- İlçe
- İşyerinin metrekaresi
- Vergi Numarası
Sigorta Dünyası kapsamında işyeri sigortası için fiyat teklifi alabileceğiniz gibi farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini de karşılaştırabilirsiniz. Sigorta uzmanlarımıza çağrı merkezimizden 7 / 24 ulaşım sağlayarak bilgi alabilir, sorgulama yapabilir ya da web sitemiz üzerinden başvuru yaparak en uygun teklifleri alabilirsiniz. Hiçbir ücret ödemeden hizmet alacağınız danışmanlık hizmetimizi ile sizin için en uygun teklifi veren sigorta şirketini bulabilir ve iş yerlerinizi en iyi şekilde koruma altına alabilirsiniz.
Online işyeri sigortası hesaplaması hakkında tüm detaylara Online İşyeri Sigortası Hesaplama Yolları Nelerdir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası kapsamında sunulan teminatlar ile yeterli ölçüde koruma sağlanabilir ve hizmet alanı genişletilebilir. Poliçede yer alan teminat seçenekleri, ana teminatlar ve ek teminatlar olmak üzere ikiye ayrılır. Bunun yanında sigortalılar, iş alanlarına uygun teminat modelleri de oluşturabilirler. Poliçe fiyatlarını belirleyen en önemli etkenlerden biri olan teminat seçenekleri düzenlenirken dikkatli olmak ve uzmanlardan destek almak önemli olmaktadır.
İşyeri sigortası neleri kapsar, sorusunun cevabı şu şekilde açıklanabilir:
- Cam kırılması.
- Deprem.
- Enkaz kaldırma masrafları.
- Hırsızlık.
- Kar ağırlığı.
- Patlama.
- Sel ve su baskını.
- Taşıt çarpması.
- Yangın.
- Yer kayması.
Ek teminat seçenekleri ise şöyledir:
- Kiracıya karşı sorumluluk teminatı.
- Mal sahibine karşı sorumluluk teminatı.
- Müşteriye karşı sorumluluk teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Taşınan paranın korunması.
- Grev, terör ya da kötü niyetli hareketler.
- Makine kırılması.
- Kira kaybı.
- Yangın sebepli kâr kaybı.
İşyeri sigortası teminatları hakkında detaylı bilgi almak için İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
En İyi İşyeri Sigortası Nasıl Seçilir?
İş alanları, konumları ya da özelliklerine göre farklı risk durumlarına karşı hazırlıklı olmalıdır. Genel olarak iş yerlerini en çok yangın, hırsızlık, cam kırılması ya da grev gibi durumlar tehdit etmektedir. Bu gibi durumlara karşı güvence sunan işyeri sigortasının seçiminde de poliçede yer alması gereken teminatların belirlenmesi çok önemlidir.
İş yeri sahiplerince yaptırılan işyeri sigortası ile iş alanlarında meydana gelecek ve hem iş yerini hem de çalışanları tehdit eden pek çok risk durumuna karşı önlem alınabilir, oluşan hasarlar karşılanabilir.
İşyeri sigortası, işletmelerin özelliği ya da büyüklüğü fark edilmeksizin geniş kapsamlı hizmetler sunmaktadır. Bu yüzden poliçe hazırlık aşamasında doğru seçimleri yapmak ve sınırlarını iyi belirlemek avantajlı olmaktadır. Olası risk durumlarının oluşmasından sonra sigorta şirketinden talep edilen tazminat ödemesinin belirlenmesinde de doğru poliçe seçimi önemli bir ayrıntıdır.
En iyi işyeri sigortasını seçmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmalıdır:
- Sigorta kapsamına alınması gerekli olan ana ve ek teminat seçenekleri iyi belirlenmelidir.
- İşyeri sigortası yapan sigorta şirketlerinin ürünleri ve teklifleri karşılaştırılmalıdır.
- Sigorta şirketinin isteyeceği bilgi ve belgeler eksiksiz iletilmelidir.
- Prim ödemeleri ve koşulları değerlendirilmelidir.
- Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır.
- İşyerinin kullanım amacı ve ihtiyaçlarına yönelik poliçe hazırlanmalıdır.
- Gereksiz teminat seçeneklerinden kaçınılmalıdır.
En uygun işyeri sigortası seçiminde ipuçlarını İşyeriniz İçin En İyi İşyeri Sigortası Hangisi? Yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?
İşyeri sigortası teklifi almak için izlenecek farklı yollar vardır. Bunun için sigorta şirketlerinin iletişim kanalları ya da acenteleri kullanılabilir. Ayrıca online platformlar üzerinden de hızlı ve kolay bir şekilde teklif alınabilmektedir.
Sigorta Dünyası web sitesi aracılığıyla online olarak işyeri sigortası teklifleri alabilir ve farklı şirketlerin ürünlerini değerlendirebilirsiniz. Başvuru formunda sizden bilgileri, eksiksiz ve doğru girerek hızlı bir şekilde sorgulama yapabilirsiniz. Aynı zamanda 7 / 24 hizmet veren çağrı merkezimiz üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilir ve ihtiyacınız olan poliçe detaylarını beraber oluşturabilirsiniz.