İşyeri sigortası, iş alanlarını ve dolaylı olarak işveren ve çalışanları koruma altına alan bir sigorta üründür. Kapsamı genişledikçe etki alanı ve imkanları artan bu ürün sayesinde işletmeler için tam güvence sağlanabilmektedir.
Hazırladığımız bu içerikte; işyeri sigortası detaylarını açıklarken geniş kapsamlı poliçeler hazırlama yollarını ve en iyi işyeri sigortası poliçesi oluşturma koşullarını anlattık. Detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilir ve en uygun işyeri sigortası fiyatını talep edebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nedir?
İş yerleri çalışma koşulları ve konumları farklı alanlar olabilmektedir. Ancak hemen hemen hepsinin karşılaşabileceği risk durumları benzerdir. Bununla birlikte risk durumlarının karşılaşılma oranları değişim gösterebilir. İşyeri sigortası; başta yangın olmak üzere hırsızlık, su baskını, cam kırılması ya da makine bozulması gibi risklere karşı güvence sağlamaktadır.
İşyeri sigortası ile olası hasar durumlarının neden olduğu masrafların yükünden kurtulmak ve gereken önlemleri, risk durumları meydana gelmeden almak mümkün olmaktadır.
İşyeri sigortası, yaptırmanın zorunlu olduğu bir sigorta ürünü değildir. Bu nedenle iş yeri sahipleri, işyeri sigortası ürünü yaptırma sorumluluğunda değildir. Ancak bununla birlikte, işyeri sigortasının sunduğu güvence ve imkanlar nedeniyle yaptırılması önerilmektedir.
İşyeri sigortası kapsamında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta ile en doğru ve verimli poliçeler hazırlanabilir. Böylece iş alanları ve çalışanları koruma altına alınabilir. Poliçe hazırlarken dikkat edilecek en önemli nokta ise teminatlar ve limitlerdir. Yeterli ölçüde alınan teminatlar ile geniş kapsamlı koruma oluşturulabilir.
İşyeri sigortasının kapsamı ve teminat seçenekleri hakkında bilgi almak için İşyeri Paket Sigortası Neleri Kapsar?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalı?
Her iş yerini tehdit eden risk durumları farklıdır ve bu durumların etkileri de değişebilmektedir. Bu nedenle, her iş yeri için özel olarak hizmet ve güvence sunan işyeri poliçeleri düzenlenmelidir. İşyeri sigortasının başta iş yeri sahiplerine olmak üzere çalışanlara ve hatta iş yerinin çevresinde yer alan komşulara sayısız avantajı bulunmaktadır.
İşyeri sigortası yaptırırken iş alanlarının ihtiyacı olan teminatları ve hizmetlerin iyi belirlenmesi gerekir. Bu sayede poliçeden en iyi şekilde verim alınabilir. Örneğin, restoran tarzı işletmeler için yangın teminatının olmadığı bir poliçe düşünülemez. Bunun yanında bir kuyumcu için en önemli teminat seçeneklerinden biri hırsızlık teminatı olmaktadır.
Tüm bunların yanında işyeri sigortası, sadece çalışma alanları için koruma sağlamaz. İş yerlerinde çalışan kişiler de poliçeye eklenen ek teminat doğrultusunda poliçe kapsamına alınabilmektedir. Aynı zamanda işyeri sigortası için ödenmesi gereken prim bedelleri, oldukça uygun şekillerde hesaplanabilir. Uygun poliçe fiyatları almak için Sigorta Dünyası uzmanlarına ulaşabilir ve danışma alabilirsiniz.
İşyeri sigortasının önemini Neden İşyeri Sigortası Yaptırılmalıdır? Yazımızda bulabilirsiniz.
Geniş Kapsamlı İşyeri Sigortası Nasıl Hazırlanır?
İş yerleri, çok farklı risk durumlarından etkilenebilen ve bu etkilerin oldukça büyük zararlara yol açabileceği alanlardır. Bu nedenle, gereken güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. İşyeri sigortası, gereken önlemlerin alınmasına olanak sağlayan ve teminat seçenekleri ile iş alanlarını koruyan bir sigorta türüdür. Poliçe kapsamının iş yerlerine göre genişletilebilmesi ile de özelleştirilebilir ve poliçelerden tam verim alınabilir.
İşyeri sigortası, sunduğu geniş kapsamlı hizmetler ile farklı büyüklükteki işletmeler için güvence sağlar. Poliçe kapsamı belirlenirken doğru seçimlerin yapılması, bu noktada oldukça önemlidir. Geniş kapsamlı ve etkili poliçeler hazırlamak için adayların dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edildiği takdirde, poliçe kapsamında alınacak hasar tazminatı ve ödenecek prim bedelleri doğru şekilde de belirlenebilir.
Geniş kapsamlı işyeri sigortası seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle açıklanabilir:
- İşyeri sigortası kapsamında yer alacak teminat seçenekleri belirlenmelidir.
- Sigorta poliçesinin kapsamına girmeyen risk durumları öğrenilmelidir.
- İşyeri sigortası hizmeti sunan sigorta şirketleri ve ürünleri karşılaştırılmalıdır.
- Sigorta şirketinin poliçe başlatmak için istediği bilgi ve belgeler eksiksiz hazırlanmalıdır.
- Poliçe fiyatlar ve prim ödeme koşulları iyi araştırılmalıdır.
- İşyerinin kullanım amacı belirtilmeli ve ihtiyaçları doğru şekilde açıklanmalıdır.
İşyeri sigortası seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalarıİşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenleryazımızda keşfedebilirsiniz.
1- İşyeri Sigortası Kapsamında Yer Alacak Teminat Seçenekleri Belirlenmeli.
İşyeri sigortasının kapsamında yer alan teminat seçenekleri, sigorta şirketlerine göre değişebilir. Bu nedenle, sigorta poliçesi başlatılan şirketin prosedürleri iyi öğrenilmelidir. Tüm sigorta şirketlerinde sunulan ana teminat seçenekleri de bulunmaktadır. Bu teminat seçenekleri, şu şekilde açıklanabilir:
- Yangın, yıldırım ve infilak teminatı.
- Deprem teminatı.
- Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör teminatı.
- Hırsızlık teminatı.
- Sel ve su baskını teminatı.
Ana teminat seçeneklerinin yanında, sigorta kapsamına alınacak iş yerlerinin ihtiyaçlarına göre poliçeye ek teminat seçenekleri de dahil edilebilmektedir. Ek teminatlar, sigorta şirketi standartlarına ve sigortalının ihtiyaçlarına göre değişebilmektedir. Bunun yanında genel anlamda, işyeri sigortası ek teminat seçenekleri şunlardır:
- Duman nedeniyle oluşan hasarlar.
- Dolu, fırtına, yer kayması ve kar ağırlığı gibi doğa olaylarının sonucunda oluşan zararlar.
- Kira kaybı teminatı.
- Hukuksal koruma teminatı.
- İşveren sorumluluk teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Elektronik cihaz ve makine bozulması.
- İş durması.
- Enkaz kaldırma teminatı.
- Sabit kıymetlerin çalınması.
- Yangın mali sorumluluk teminatı.
- Alternatif iş yeri masrafları.
İşyeri sigortasının teminat seçeneklerini incelemek için İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
2- İşyeri Sigortası Teminat Dışı Durumlar Araştırılmalı.
İşyeri sigortası kapsamı bir hayli geniş olabilmektedir. Ancak bunun yanında sigortanın güvence sağlamadığı durumlar da bulunmaktadır. Geniş kapsamlı poliçeler hazırlayabilmek için teminat dışı durumlara dair de bilgi sahibi olmak gerekir. Böylece olası hasar durumlarından sonra herhangi bir mağduriyet yaşanmaz ve poliçe kapsamına alınması gereken teminat seçenekleri, daha sağlıklı şekilde belirlenebilir.
İşyeri sigortası teminat dışı durumları, tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve şu şekilde düzenlenmiştir:
- Savaş ya da savaş kaynaklı meydana gelen hasarlar.
- Nükleer patlama kaynaklı zararlar.
- Yakıt borusunun neden olduğu hasarlar.
- Su borularında meydana gelen hasar durumları ya da boruların patlaması.
- Foseptik sularının geri tepmesi sonucu oluşan hasar durumları.
- Envanter açıklarından kaynaklanan maddi zararlar.
- Havaifişek ya da barut üretimi sonucu oluşan hasarlar.
- Açık pencereden içeriye taşan suların neden olduğu zararlar.
- 10 yıldan eski ekipmanlar ve neden olabilecekleri hasarlar.
İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen durumları İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
3- İşyeri Sigortası Yapan Sigorta Şirketler Karşılaştırılmalı.
İşyeri sigortası poliçesi satın almadan önce ürünü hazırlayan sigorta şirketlerini araştırmak gerekir. Ülkemizde işyeri sigortası poliçesi başlatan çok sayıda sigorta şirketi bulunmaktadır. Bu sigorta şirketlerinin hazırladıkları ürünlerin özellikleri, teminatları, limitleri ve fiyatları birbirinden farklıdır. Adaylar, sigorta poliçesi başlatmadan önce bu seçenekleri karşılaştırarak, uygunluklarını değerlendirmelidir.
Sigorta şirketi seçiminde uzman desteği almak da büyük avantajlar sağlayacaktır. Sigorta Dünyası uzmanları, işyeri sigortası seçiminde sigorta şirketi araştırmasında sizin için danışma sunmaktadır. Uzmanlarımıza çağrı merkezimiz üzerinden ulaşabilir ya da web sitemizden teklif alarak karşılaştırma yapabilirsiniz.
İşyeri sigortası için fiyat alırken dikkat edilmesi gereken detayları En Uygun İşyeri Sigortası Fiyatı Nasıl Oluşturulur? Yazımızda keşfedebilirsiniz.
4- İşyeri Sigortası Başlatmak İçin Gerekli Olan Bilgi ve Belgeler Detaylı Paylaşılmalı.
İşyeri sigortası poliçesi başlatmak için belirli şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan biri de sigorta şirketleri tarafından istenen bilgi ve belgelerdir. Sigorta şirketinin adaydan istediği bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde belirtilmesi çok önemlidir.
Hemen hemen her sigorta şirketi tarafından işyeri sigortası poliçesi başlatmak için istenen bilgiler şunlardır:
- İş yeri binasının değeri.
- Cam değeri.
- Dekorasyon değeri.
- Demirbaş değeri.
- Emtia değeri.
- İş yerinin faaliyet konusu.
- İşletmenin ticari unvanı.
- İş yerine ait makinelerin değeri.
- Riziko adresi.
- Adayın TC kimlik numarası.
- İşletmenin vergi numarası (şirketler için).
- Alınmış güvenlik önlemleri (yangın ya da hırsızlık alarmı, güvenlik kamerası gibi).
İşyeri sigortası için gerekli olan bilgi ve belgelere dair detaylar için İşyeri Sigortası İçin Gerekli Bilgiler Ve Evraklar Nelerdir?Yazımızı okuyabilirsiniz.
5- İşyeri Sigortası Fiyatları ve Prim Ödeme Koşulları Değerlendirilmeli.
İşyeri sigortası fiyat hesaplamasında, dikkate alınan farklı kriterler bulunmaktadır. Poliçe fiyatları belirlenirken ilk olarak sigorta kapsamına alınacak iş yerini tehdit eden risk durumları dikkate alınmaktadır. Her iş yerinin karşılaşabileceği risk durumları farklı olabilir. Bu yüzden düzenlenen işyeri sigortası poliçeleri ve primleri de farklı olabilmektedir.
Sigorta poliçesinin kapsamı ne kadar geniş olursa, poliçe için ödenecek prim bedelleri de o kadar fazla olacaktır. Bu nedenle, adayın teminat seçiminde titiz davranması ve ihtiyacı olan teminatları poliçeye eklemesi gerekmektedir. Geniş kapsamlı poliçeler hazırlanırken, poliçe fiyatları da dikkate alınarak seçim yapılmalıdır.
Sigorta şirketleri genel olarak, işyeri sigortası fiyatlarını şu kriterler üzerinden belirlemektedir:
- Poliçe kapsamında bulunan teminatlar ve limitleri.
- Poliçenin başladığı ve bittiği tarih.
- Yangın alarmı, kamera sistemi ya da hırsızlık için alınmış güvenlik önlemleri.
- Üçüncü kişiler tarafından verilen zararlar.
- İş yerinin faaliyet alanı ve konumu.
- İş yerini tehdit eden risk durumları.
İşyeri sigortasının fiyat belirlemesi hakkında detaylara İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
En Uygun İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
En uygun işyeri sigortası fiyat teklifini almak için farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırmak gerekmektedir. Bunun için her sigorta şirketinin ürünleri ve poliçe fiyatları incelenmelidir. Ancak tüm işyeri sigortası şirketlerinden, tek tek teklif almak zaman alır ve yorucu olabilir. Sigorta Dünyası ise tüm şirketleri karşılaştırmanıza olanak sağlayan bir platformdur.
Sigorta Dünyası üzerinden, beraber çalıştığımız 23 sigorta şirketini karşılaştırma şansı yakalayabilir ve en uygun işyeri sigortası fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Sigorta danışmanlarımız bu süreçte en uygun ve en kapsamlı poliçeyi tercih edebilmenizi sağlayacak. İşyeri sigortası satın alırken mutlaka hasar süreçlerini göz önünde bulundurun.
Sigorta Dünyası web sitemiz üzerinden ücretsiz sorgulama yaparak anında fiyat teklifi alabilirsiniz. Bunun için “İşyeri Sigortası” sayfamızda yer alan başvuru formunu doldurarak işlem yapabilir ve kolayca talep açabilirsiniz. Talebiniz bize ulaştıktan sonra sigorta uzmanlarımız sizin için en uygun teklifi hazırlayacak ve sunacaklardır. Bunun yanı sıra, uzmanlarımıza çağrı merkezimiz aracılığıyla 7 / 24 ulaşım sağlayabilir ve işyeri sigortası hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.