İşyeri sigortası; iş yerleri, işverenler ve çalışanlar için güvence sağlayan oldukça önemli bir sigorta ürünüdür. Poliçede yer alan etkili teminatlar doğrultusunda koruma sağlayan bu ürün hakkında en çok merak edilen konuların başında, poliçe fiyatları ve hesaplama yöntemleri gelmektedir. Peki, en uygun işyeri sigortası fiyatları nasıl belirlenir? Hesaplamaya etki eden kriterler nelerdir?
Hazırladığımız yazıda, işyeri sigortası fiyatlarına dair tüm detayları anlatmaya çalıştık. En uygun işyeri sigortası fiyatı almak için bilinmesi gereken her başlığı sizler için inceledik.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?
İşyeri sigortası fiyatları belirlenirken dikkate alınan en önemli unsur iş yerini bekleyen risk faktörleridir. İşyeri sigortası kapsamında belirli teminatlar ve bu teminatlar doğrultusunda geliştirilen ek teminatlar yer almaktadır. Bu teminatlar, adaylar tarafından iş yerini tehdit eden risk durumlarına bağlı olarak seçilmelidir.
İşyeri sigortası fiyatları, farklı şekiller ve yöntemlerle belirlenebilir. Sigorta şirketleri fiyat hesaplaması yaparken bazı kriterler doğrultusunda işlem yaparlar. Bu hesaplamaların sonucunda sigortalının ödemesi gereken prim bedelleri belirlenmektedir. Sigorta şirketleri fiyat belirlemesinde; iş yerinde bulunan güvenlik önlemleri, hırsızlığa karşı alınan tedbirler ve risk durumlarını göz önünde bulundurarak hesaplama yaparlar.
İşyeri sigortası fiyatlarının belirlenmesinde izlenen yolları İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir? Yazımızda bulabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?
İşyeri sigortası teminatları, ana ve ek teminatlar olmak üzere iki grupta incelenmektedir. Aynı zamanda sigortalılar, isteğe bağlı olarak teminat seçeneklerini de değerlendirebilmektedir. Sigorta primlerini etkileyen en önemli kriterlerden biri olan teminatlar, sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir.
Hem iş yerini hem de iş yeri çalışanlarını güvence altına alan işyeri sigortası ana teminatları şu şekilde açıklanabilir.
- Hırsızlık.
- Deprem.
- Yer kayması.
- Yangın.
- Cam kırılması.
- Kar ağırlığı.
- Sel ve su baskını.
- Enkaz kaldırma masrafları.
- Patlama.
- Taşıt çarpması.
İşyeri sigortası kapsamında sunulan ek teminatlar ise genel olarak şu şekildedir:
- Kiracıya karşı sorumluluk teminatı.
- Mal sahibine karşı sorumluluk teminatı.
- Müşteriye karşı sorumluluk teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Taşınan paranın korunması.
- Grev, terör ya da kötü niyetli hareketler.
- Makine kırılması.
- Kira kaybı.
- Yangın sebepli kâr kaybı.
İşyeri sigortası teminatları hakkında detaylı bilgi almak için İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Teminat Dışı Durumlar Nelerdir?
İşyeri sigortası, geniş kapsamda sunduğu teminat ve hizmet seçenekleri ile iş yerlerini koruma altına almaktadır. Ancak sigorta poliçesi, her risk durumu için teminat sağlamaz. İşyeri sigortası kapsamına girmeyen durumlar, sigorta şirketlerine göre değişebilir. Bunun yanında genel olarak şu şekilde ifade edilebilir:
- Savaş durumlarının neden olduğu hasarlar.
- Açık pencere ya da baca içinden giren suların neden olduğu zararlar.
- Foseptik suların geri tepmesi sonucu oluşan hasarlar.
- Yakıt borusundan kaynaklanan hasarlar.
- Su borularının patlaması.
- Havai fişek ya da barut üretimi.
- Envanter açıklarından kaynaklanan masraflar.
- Nükleer patlama kaynaklı hasarlar.
- Sigortalı kişi ile birlikte yaşayan kişilerin hırsızlık yapması.
- 10 yıldan eski olan ekipmanlar.
İşyeri sigortası kapsam dışı durumlar hakkında daha detaylı ve güncel bilgilere Sigorta Dünyası üzerinden ulaşabilirsiniz. Web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla uzmanlarımıza danışabilir ve merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz.
İşyeri sigortası teminat dışı durumlar hakkında bilgi almak için İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir?Yazımızı da okuyabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
İşyeri sigortası hesaplaması, farklı kriterler ve özellikler doğrultusunda yapılmaktadır. Poliçede yer alan teminatlar, içerikleri ya da kapsama durumları farklı fiyat bedellerinin çıkarılmasına neden olmaktadır. İş yeri kategori sınıfına giren restoran, cafe, mağaza, butik, kuyumcu ya da depo gibi yerlerin her biri farklı risk durumları ile karşı karşıyadır. Örneğin kuyumcu için hırsızlık en büyük risk durumu iken, restoranlar için en büyük sorun yangın olmaktadır. İşyeri sigortası için poliçe hazırlanırken, işte bu kriterler ve öncelikle göz önünde bulundurulmaktadır.
İşyeri sigortası primlerini etkileyen kriterler ise sigorta şirketlerine göre değişir. Genel olarak kıymetli eşyaların ya da elektronik aletlerin durum ve konumlarına göre belirlenen bu kriterler, iş yeri durumlarına göre de düzenlenebilmektedir. İşyeri sigortası hesaplamasında dikkat edilen noktalar şu şekilde sıralanabilir:
- Poliçede yer alan teminat ve ek teminatlar.
- Teminat dışı durumlar.
- Poliçenin başlangıcı ve bitişi.
- Güvenlik kamerası.
- Yangın alarmı.
- Hırsızlık için alınmış önlemler.
- Üçüncü kişiler tarafından verilen zararlar.
İşyeri sigortası hesaplaması hakkında daha detaylı bilgilere İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Online İşyeri Sigortası Hesaplaması
İşyeri sigortası fiyat hesaplaması yapmak için tercih edilebilecek farklı yollar bulunmaktadır. Bu yollar içinde en uygun ve pratik olanı online hesaplama yöntemleridir. Online olarak işyeri sigortası hesaplama yöntemi ile tüm sigorta şirketlerinin fiyatları karşılaştırılabilir ve uygun olan fiyat teklifi keşfedilebilir.
Online platformlar üzerinden işyeri sigortası hesaplaması yaptırmak için bazı bilgilerin doğru ve eksiksiz şekilde doldurulması gerekir. Bu bilgiler şunlardır:
- Vergi numarası.
- İlgili firmanın adı.
- İl / ilçe.
- Binanın metrekaresi.
- Elektronik eşya bedeli.
- İş yerinde çalışan kişi sayısı.
- Faaliyet konusu.
- Demirbaşların bedeli.
- Dekorasyon bedeli.
İşyeri sigortası hesaplama işlemlerini online olarak yapabileceğiniz en iyi platformlardan biri de Sigorta Dünyası web sitesidir. Müşteri hizmetleri üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak hesaplama yaptırabilir ya da web sitemiz üzerinden sorgulama yaparak fiyat teklifi alabilirsiniz. Sigorta Dünyası aracılığıyla işyeri sigortası ürününü sunan sigorta şirketlerinin fiyat tekliflerini de karşılaştırabilir ve sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.
Ayrıca Online İşyeri Sigortası Hesaplama Yolları Nelerdir?Yazımızda ipuçlarını keşfedebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşyeri sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde, iş yerleri için en uygun ve verimli sigorta poliçesi hazırlanabilir. Her şeyden önce işyeri sigortası hakkında detaylı araştırma yapılarak farklı fiyat teklifleri öğrenilmeli ve deneyimli uzmanların fikirlerine başvurulmalıdır.
İşyeri sigortası yaptırmadan önce araştırılması ve dikkat edilmesi gereken noktalar, şu başlıklar altında toplanmaktadır:
- Sigorta poliçesinin kapsamı belirlenmelidir.
- Farklı sigorta şirketlerinin fiyat teklifleri karşılaştırılmalıdır.
- Sigorta şirketi tarafından istenen evraklar tam ve doğru olarak hazırlanmalıdır.
- İhtiyaca uygun olan teminatlar seçilmelidir.
- Prim ödeme koşullarına dikkat edilmelidir.
- Sigorta şirketi ile tüm detaylar dürüstçe paylaşılmalıdır.
İşyeri sigortası yaptırmadan önceİşyeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır?
İş yerlerinde oluşacak muhtemel risk durumlarına karşı teminat sağlayan işyeri sigortası başvurusu yapmak oldukça kolay bir işlemdir. İş yerleri için en uygun sigorta poliçesini hazırlamak için uzman desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Uzmanların desteği ile belirlenen risk durumları, iş yerlerinde yaşanabilecek durumlar dahilinde poliçeye eklenmeli ve poliçe bu özellikler doğrultusunda hazırlanmalıdır.
İşyeri sigortası poliçesi başlatmak için bu ürünü sunan sigorta şirketlerine başvurabilir, acentelerini ziyaret edebilir ya da çağrı merkezlerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında Sigorta Dünyası web sitesi üzerinden hızlı ve kolay şekilde sorgulama yapabilir ve sigorta poliçe işlemlerini başlatabilirsiniz. Üstelik sorgulama işlemleri için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.
İşyeri sigortası poliçesi alma detayları hakkında bilgi almak için İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır? Yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
İşyeri sigortası için fiyat teklifi almak için Sigorta Dünyası iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. En iyi işyeri sigortası seçiminde önemli bir nokta olan fiyatları araştırırken, tüm sigorta şirketlerini karşılaştırmak büyük avantaj sağlamaktadır. Sigorta Dünyası ise tam bu aşamada oldukça işlevseldir.
Web sitemiz üzerinden işyeri sigortası ürünü sunan tüm sigorta şirketlerini araştırabilir ve sizin için hazırladıkları fiyat tekliflerini öğrenebilirsiniz. Sigorta Dünyası aracılığıyla hizmet alabileceğiniz ve karşılaştırabileceğiniz sigorta şirketleri şunlardır:
- Ak Sigorta.
- Allianz Sigorta.
- Anadolu Sigorta.
- Atlas Mutuel Sigorta.
- Bereket Sigorta.
- Corpus Sigorta.
- Doğa Sigorta.
- Groupama Sigorta.
- Gulf Sigorta.
- Güneş Sigorta.
- HDI Sigorta.
- Koru Sigorta.
- Mapfre Sigorta.
- Neova Sigorta.
- Orient Sigorta.
- Quick Sigorta.
- Ray Sigorta.
- Şeker Sigorta.
- Sompo Japan Sigorta.
- Türk Nippon Sigorta.
- Unico Sigorta.
- Zurich Sigorta.
Tüm bu firmalar hakkında bilgi sahibi olmak ve işyeri sigortası ürünlerini keşfetmek için İşyeri Sigortası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz başvuru yaparak teklif alabilir ya da 7 / 24 çağrı merkezimiz üzerinden uzmanlarımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.