İşyeri sigortası; fabrikalardan mağazalara, restoranlardan marketlere pek çok iş alanı için güvence sunan bir sigorta ürünüdür. İş yerlerini tehdit eden farklı risk durumlarına karşı koruma sağlayan işyeri sigortası ile iş alanlarının özelliklerine ya da ihtiyaçlarına göre her türlü önlem alınabilir. İş yerlerini en çok hırsızlık, yangın ya da makine bozulması gibi risk durumları tehdit etmektedir. Ancak bunun yanında, her işletmenin ihtiyaç duyacağı farklı güvenlik önlemleri bulunabilir. Böylece işyeri sigortası poliçesinin içeriği de farklı olabilecektir. Farklı poliçe içerikleri de farklı poliçe fiyatlarına neden olmaktadır. Peki, en uygun işyeri sigortası fiyatı almak için ne yapılmalı?
Hazırladığımız bu içerikte; en uygun işyeri sigortası fiyatı almak için atılması gereken adımları ve poliçe hesaplama yöntemlerini açıklamaya çalıştık.
En Uygun İşyeri Sigortası Poliçesi Almak İçin Ne Yapılmalı?
İşyeri sigortası işletme sahipleri tarafından yaptırılan ve iş yerlerinde oluşabilecek risk durumları karşı başta iş alanları olmak üzere çalışanları, komşuları ve işverenleri koruyan bir sigorta ürünüdür. Risk durumlarının neden olduğu masrafları, sigorta poliçesi kapsamında karşılayan bu ürünü en iyi şekilde hazırlayarak avantaj elde edilebilmektedir.
En uygun işyeri sigortası poliçesi almak için izlenmesi gereken yollar şu şekilde açıklayabiliriz:
- Gereksiz teminat seçeneklerinin poliçede yer almamasına özen gösterilmelidir. Böylece hem uygun fiyatlı, hem de verimli poliçeler hazırlanabilir.
- Sigorta poliçesinde yer alan hizmet ve teminat seçenekleri, işletmenin özellikleri ve ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir. İş yerinin kullanım amacı ve karşılaşabilecekleri risk durumları dikkate alınmalıdır.
- İşyeri sigortası ürünü hazırlayan sigorta şirketlerinin ürünleri ve fiyat teklifleri karşılaştırılmalıdır. Bu sayede iş yeri için en iyi ürünü sunan şirketler keşfedilebilir.
- Sigorta şirketinin poliçe başlatmak için gerek duyacağı bilgi ve belgeler, eksikiz iletilmelidir. Bu bilgilerde herhangi bir hata ya da eksik olursa, fiyat teklifi ya da ürün içeriğinde yanlışlar olabilir.
- Sigorta şirketlerinin ürün için sunduğu fiyat teklifleri ve prim ödeme şartları iyi değerlendirilmelidir.
En uygun işyeri sigortası seçiminde ipuçlarını öğrenmek için İşyeriniz İçin En İyi İşyeri Sigortası Hangisi? Yazımıza göz atabilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır?
İşyeri sigortası fiyatları hesaplanırken, her sigorta şirketi farklı bir yöntem izleyebilmektedir. Sigorta şirketleri işyeri sigortası fiyat hesaplamasında, farklı yöntemler üzerinden farklı poliçe fiyatları belirleyebilirler. Hesaplama yapılırken bunun yanında, dikkate alınan pek çok farklı etken de bulunmaktadır. Fiyatlar, sigorta şirketlerinin belirlediği kriterler doğrultusunda hesaplanır ve bunun sonucunda, poliçe satın almak için ödenmesi gereken prim bedelleri çıkarılır.
İşyeri sigortası fiyatlarında sigorta şirketleri, genel olarak şu kriterler üzerinden hesaplama yaparlar:
- İş yerinde bulunan güvenlik önlemleri.
- İş yerinde uygulanan hırsızlık önlemleri.
- İş yerinde gerçekleşmesi muhtemel risk durumları.
- Sigorta poliçesi kapsamına dahil edilecek teminatlar ve limitleri.
- İş yerinin faaliyet alanı.
Sözü edilen bu faktörler üzerinden iş yerlerinin güvenliğini sağlamak için hizmet sunan işyeri sigortalarının fiyatları hesaplanabilmektedir. Sigorta şirketleri, kendi standartları ya da sigortalının ihtiyaçları kapsamında poliçeye ek teminat seçeneklerini dahil edebilir ve poliçe fiyatlarında artışa neden olabilirler. Bütün bu sebeplerden dolayı doğru ve verimli işyeri sigortası fiyatları almak için uzman görüşlerini almak önemli olacaktır.
İşyeri sigortası fiyat hesaplamasında dikkat edilmesi gereken noktaları İşyeri Sigortası Fiyat Hesaplama Adımları Püf Noktaları yazımızda bulabilirsiniz.
En Uygun İşyeri Sigortası Fiyatı Almak İçin Ne Yapılmalı?
İş alanları, konumları ya da özelliklerine göre farklı risk durumlarına karşı hazırlıklı olmalıdır. Genel olarak iş yerlerini en çok yangın, hırsızlık, cam kırılması ya da grev gibi durumlar tehdit etmektedir. Bu gibi durumlara karşı güvence sunan işyeri sigortasının seçiminde de poliçede yer alması gereken teminatların belirlenmesi çok önemlidir.
İş yeri sahiplerince yaptırılan işyeri sigortası ile iş alanlarında meydana gelecek ve hem iş yerini hem de çalışanları tehdit eden pek çok risk durumuna karşı önlem alınabilir, oluşan hasarlar karşılanabilir.
İşyeri sigortası poliçesi satın almadan önce dikkat edilecek birkaç nokta ile en uygun ve verimli ürünler hazırlanabilir. Dikkat edilmesi gereken noktalar oldukça basit, ancak son derece önemlidir. Bu noktalara dikkat edildiği takdirde, iş yerleri tam anlamıyla güvence altına alınabilmektedir.
Yazımızın devamında, en uygun işyeri sigortası fiyatlarını alabilmek için dikkat etmeniz gereken noktaları açıkladık. Bunun yanında, fiyat alırken dikkat edilmesi gereken önemli adımlara İşyeri Sigortası Fiyatı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.
1- Teminat Seçimi Dikkatli Yapılmalı, Gereksiz Teminatlara Yer Verilmemelidir.
İşyeri sigortası kapsamında yer alan teminatlar, doğru ve etkili bir şekilde seçilerek poliçeden büyük oranda verim alınabilir. Aynı zamanda poliçe teminatları, prim bedellerini belirleyen en önemli kıstaslardır. En iyi işyeri sigortası fiyatını almak için gereksiz teminat seçenekleri elenmeli ve yeterli ölçüde poliçeye dahil edilmelidir.
Teminat seçimi, işyeri sigortası poliçesi hazırlık aşamasında oldukça önemli adımlardır. Poliçe kapsamının ve fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan teminat seçenekleri, ana ve ek teminat olmak üzere sunulmaktadır.
Genel olarak işyeri sigortası kapsamında sunulan teminat seçenekleri şu şekilde olmalıdır:
- Yangın teminatı (ana teminat).
- Hırsızlık teminatı.
- Dahili su baskını teminatı.
- Grev, lokavt ya da terör olayları teminatı.
- Yıldırım, fırtına, depremi yer kayması gibi doğa olayları teminatı.
- Sel ya da su baskını teminatı.
- Kira kaybı ve kullanım mahrumiyeti teminatı.
- Kara araçları çarpması teminatı.
- Hava araçları düşmesi teminatı.
- Enkaz kaldırma teminatı.
- Kar ağırlığı teminatı.
- İş durması teminatı.
- Cam kırılması teminatı.
- Makine kırılması teminatı.
- Ferdi kaza teminatı.
- Taşınan paranın korunması teminatı.
- Müşteriye karşı sorumluluk teminatı.
İşyeri sigortası teminatları hakkında bilgi almak isterseniz; İşyeri Sigortası Teminatları Nelerdir? Yazımızı okuyabilirsiniz.
2- İşyeri Sigortasının Kapsamına Girmeyen Teminat Dışı Durumlar Öğrenilmelidir.
İşyeri sigortası kapsamında sunulan çok sayıda teminat seçenekleri ile etkili bir güvence alanı sunulmaktadır. Bunun yanında işyeri sigortası genel şartları üzerinden düzenlenen teminat dışı durumlar da bulunmaktadır. İşyeri sigortası kapsamına girmeyen durumlar hakkında sigortalıların bilgi sahibi olması çok önemlidir. Böylece hem olası mağduriyetlerin önüne geçilebilir, hem de poliçe hizmetlerinden doğru şekilde yararlanılabilir. Aynı zamanda, poliçe fiyatlarının belirlenmesinde teminatlar kadar, teminat dışı durumlar da etkili olabilmektedir.
İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen teminat dışı durumlar, genel şartlar üzerinden belirlenir ve tüm sigorta şirketleri için geçerlidir:
- Su tesisatı sisteminde yer alan boruların patlaması sonucu oluşan su baskınları.
- 10 yıldan eski ekipmanlar nedeniyle oluşan hasarlar.
- Nükleer enerji kaynaklı hasar durumları.
- Havaifişek ya da barut üretimi sonucu oluşan hasarlar.
- Yakıt borusunda oluşan hasarlar.
- Savaş ve savaşa bağlı nedenlerin sonucunda oluşan hasarlar.
- Envanter açıkları sonucu meydana gelen hasar durumlar.
- Sigortalı kişinin beraber yaşadığı kişilerin yaptığı hırsızlıklar.
İşyeri sigortasının kapsamına girmeyen durumları İşyeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller Nelerdir? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
3- Farklı Sigorta Şirketleri ve Fiyat Teklifleri Karşılaştırılmalıdır.
İşyeri sigortası poliçesi satın almadan önce, en iyi fiyat teklifini alabilmek için bu ürünü hazırlayan sigorta şirketlerinin araştırılması yapılmalıdır. Ülkemizde işyeri sigortası poliçesi başlatan çok sayıda sigorta şirketi bulunmaktadır. Bu sigorta şirketlerinin hazırladıkları ürünlerin özellikleri, teminatları, limitleri ve fiyatları birbirinden farklı olabilmektedir. Adaylar, sigorta poliçesi başlatmadan önce bu seçenekleri karşılaştırmalı ve kendi iş yeri için uygunluğunu değerlendirmelidir.
Sigorta şirketi seçiminde uzman desteği almak da büyük avantajlar sağlayacaktır. Sigorta Dünyası uzmanları, işyeri sigortası seçiminde sigorta şirketi araştırmasında sizin için danışma sunmaktadır. Uzmanlarımıza 7 / 24 çağrı merkezimiz üzerinden ulaşabilir ya da web sitemizden teklif alarak karşılaştırma yapabilirsiniz.
İşyeri sigortası poliçesinin nasıl yapıldığına dair detayları İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır? Yazımız üzerinden keşfedebilirsiniz.
4- İşyeri Sigortası Prim Hesaplamasında Herhangi Bir Hata Yapılmamalıdır.
İşyeri sigortasında, diğer sigorta ürünlerine göre daha farklı bir hesaplama yöntemi ile fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Hesaplama yapılırken sigorta şirketlerinin dikkate aldığı farklı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerden en önemlisi sigorta kapsamına alınacak iş yerini tehdit eden risk durumlarıdır. Bunun yanında iş yerinin faaliyet alanı, bulunduğu konum ve ihtiyaçları da poliçe fiyatlarını değiştirmektedir. Örnek vermek gerekirse; terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bir bölgede yer alan iş yerleri için çıkarılan poliçe fiyatları, standart poliçe fiyatlarından daha fazla çıkarılabilmektedir.
Sigorta şirketi ve güvence altına alınacak işletmenin özelliklerine göre değişebilmektedir. Bunun yanında, genel olarak işyeri sigortası primlerini etkileyen faktörler şu şekilde açıklanabilir:
- Poliçede yer alan teminatlar ve limitler.
- İş yerinin bulunduğu konum.
- İş yerinin faaliyet alanı.
- İş yeri binasının yapı tarzı.
- Güvenlik kamerası kullanımı.
- Hırsızlığa karşı kullanılan alarm sistemi.
- Yangın alarmı.
- Güvenlik görevlisi çalıştırılması.
İşyeri sigortası prim hesaplama detaylarını İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyatları Nereden Alınır?
İşyeri sigortası fiyatlarını öğrenmek ve en iyi teklifi almak için farklı yöntemler izlenebilir. Fiyat teklifi almak için başvurulacak her yöntem, başvuru yapan kişinin ihtiyaçlarına göre farklı açılardan avantaj sağlamaktadır. İşletme sahipleri, ihtiyaçlarına ve kullanım durumuna göre bu yöntemlerden birini seçerek işyeri sigortası fiyatı alabilirler.
İşyeri sigortası fiyatlarını almak için başvurulacak başlıca yerler şunlardır:
- Sigorta şirketlerinin acenteleri.
- Sigorta şirketlerinin çağrı merkezleri.
- Sigorta şirketlerinin web siteleri.
- Online sigortacılık platformları.
Tüm bunların yanı sıra Sigorta Dünyası üzerinden, online olarak fiyat teklifi alabilir; farklı sigorta şirketlerinin ürün ve fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Uzmanlarımıza 7 / 24 çağrı merkezimiz ve web sitemiz üzerinden ulaşabilir, işyeri sigortası fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
En iyi işyeri sigortası fiyatlarını alabileceğiniz yerleri öğrenmek için En İyi İşyeri Sigortası Fiyatları Nereden Alınır?Yazımızı inceleyebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?
İşyeri sigortası teklifi almak için farklı yöntemler ve yollar izlenebilir. İşyeri sigortası hizmeti sunan sigorta şirketlerinin acentelerini ziyaret edebilir ya da çağrı merkezlerini arayabilirsiniz. Bunun yanında, Sigorta Dünyası üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde, işyeri sigortası teklifi alabilirsiniz.
Sigorta Dünyası web sitesinde yer alan “İşyeri Sigortası” sayfamızı ziyaret ederek ücretsiz teklif alabilirsiniz. Sayfada yer alan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra talep oluşturabilir ve teklif almak için gereken işlemleri başlatabilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için uygun teklifleri sunmak adına, en kısa sürede bağlantı kuracaklardır. Aynı zamanda uzmanlarımıza çağrı merkezimizi arayarak ulaşım sağlayabilir ve merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.